Székelyföldi nagy körutazás

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Székelyföldi nagy körutazás utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Erdély festői környezete és hangulata magával ragadja az oda látogató embereket. A jelenkori Erdély legnagyobb városa Kolozsvár, egyúttal a harmadik legnépesebb város Romániában. Színházaival, operáival, felsőfokú oktatási intézményeivel és számos középiskolájával az ország fontos kulturális központja. Egyike volt a hét erődített városnak. Híres ezen kívül Mátyás király és Bocskai István fejedelem szülővárosaként. Számos műemléke közül a legnevezetesebb a Szent Mihály-templom. Csíksomlyó a pünkösdi zarándoklatok helye, melynek központjában a Napba öltözött Asszonyt ábrázoló kegyszobor áll. A Szent Anna-tó Európa egyetlen nagy méretű, épen maradt vulkáni krátertava. Természeti ritkaság, védett terület. Csillogó ezüstfolt a sötét fenyvesek ölelésében. A Békás-szoros a Keleti-Kárpátok legnagyobb hasadékvölgye. A szorosban sétálva az meberek elámulnak a magas sziklafalak látványától a gyalogos fölé tornyosulnak, a szűk völgyben pedig, a falak között kanyargó út mellett ott zúg a Békás-patak, amely később a Gyilkos-tóba ömlik. A Gyímesekben a csángók népszokásaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg.

Az utazásról:

Légkondícionált, komfortos autóbusszal.


Program:

1. nap: Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár (kb. 430 km)

Elutazás Budapestről korán reggel. Határátkelés az ártándi határállomáson, majd rövid városnézés NAGYVÁRAD-on. Továbbutazás Királyhágó – Kalotaszeg – BÁNFFYHUNYAD (református templom) – KŐRÖSFŐ (kirakodóvásár) útvonalon. Ismerkedés KOLOZSVÁR nevezetességeivel: Farkas utcai református templom, Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Szent Mihály templom. Vacsora, szállás Kolozsváron.

2. nap: Korond – Székelyudvarhely – Csíkszereda (kb. 260 km)

Reggeli után utazás KOROND-ra. A települést a fazekasok falujaként ismerik (Népművészeti kirakodóvásár). Továbbutazás FARKASLAKA (Tamási Áron síremléke), SZÉKELYUDVARHELY (híres szoborpark), Homoródfürdő útvonalon. Átkelés a Hargitán. Érkezés a kora délutáni órákban Csíkszeredára. A szálláshely elfoglalása után kirándulás az 1000 éves határhoz Gyimesbükkre. Este vacsorával egybekötött zenés, táncos, csángó, mulató program. Szállás Csíkszeredán.

3. nap: Kézdivásárhely – Zabola – Csomakőrös – Sepsiszentgyörgy (kb. 250 km)

Reggeli után utazás Csíkszereda – Nyergestető (az 1849-es emlékmű megtekintése) – Kászonok útvonalon KÉZDIVÁSÁRHELY-re, az udvarterek városába (Babamúzeum). Továbbutazás ZABOLA (Zabolai vártemplom) – Kovászna – CSOMAKŐRÖS (Kőrösi Csoma Sándor szülőfaluja) – ZÁGON (Mikes Kelemen szülőfaluja) érintésével Sepsiszentgyörgyre. Vacsora, szállás.

4. nap: Predeal – Sinaia – Brassó (kb. 130 km)

Mai nap elhagyjuk a Székelyföldet! Reggeli után a PREDEAL-on keresztül (Románia legmagasabban fekvő üdülő települése) utazás SINAIA-ba. Itt található a román királyi család nyári rezidenciája és a Pelles kastélyt. Továbbutazás BRASSÓ városába. Városnézés: Fekete templom, Katalin Kapu, régi városháza, séta a híres brassói sétálóutcán. Vacsora, szállás Sepsiszentgyörgyön.

5. nap: Sepsiszentgyörgy – Szent Anna-tó – Gyilkos-tó (kb. 150 km)

Reggeli után ismerkedés SEPSISZENTGYÖRGY-gyel: Székely Nemzeti Múzeum, Református Vártemplom stb. Továbbutazás ERESZTEVÉNY (Gábor Áron síremléke) – CSERNÁT (Népfőiskola, Fafaragó tábor, Falumúzeum) – Bálványos útvonalon a SZENT ANNA–TÓ-hoz, ahol jó idő esetén megmártózhatunk a tóban. Továbbutazás Tusnádfürdő – MADÉFALVA (Madéfalvi veszedelem emlékműve) – Marosfő – Gyergyószentmiklós érintésével a GYILKOS–TÓ-hoz. Vacsora, szállás a Gyilkos-tó közelében.

6. nap: Békás-szoros – Szováta – Gernyeszeg (kb. 150 km)

Reggeli után utazás a BÉKÁS-SZOROS-hoz, séta. Rövid városnézés GYERGYÓSZENTMIKLÓS-on, majd GYERGYÓSZÁRHEGY-en a Lázár kastély megtekintése. Átkelés a Bucsin-tetőn (1200 m). Látogatás PARAJD-on a sóbányában. Pihenő SZOVÁTÁ-n a Medve-tónál. Továbbutazás GERNYESZEG-re, gróf Teleki Sámuel és Bethlen István szülőfalujába. Vacsora, szállás Gernyeszegen (zenés, táncos mulatozási lehetőség).

7. nap: Marosvásárhely – Zilah – Budapest (kb. 620 km)

Reggeli után városnézés MAROSVÁSÁRHELY-en: Tükörterem, Vásárhelyi Promenád, Teleki Téka stb. Rövid pihenő ZILAH-on (Wesselényi szobor, Ady emlékek). Határátkelés Vállajnál. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A szállásról:

**/*** szállodák.


Az elhelyezésről:

2 ágyas, zuh./WC-s (TV) szobákban.


Az ellátásról:

Félpanzió (reggeli és vacsora)


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Székelyföldi nagy körutazás

Székelyföldi nagy körutazás

Románia, Erdély, Nagyvárad

Útazonosító: 1300

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Székelyföldi nagy körutazás

Székelyföldi nagy körutazás

Románia, Erdély, Nagyvárad

Útazonosító: 1300

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!