Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel **** utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Budapest -Bécs -  Kilimandzsáró - Arusha

Elutazás Budapestről az idegenvezetőnkkel és privát autóbusszal a bécsi repülőtérre. Bécsből utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezés másnap, a déli órákban Tanzániába, Kilimandzsáró városba.

2. nap: Arusha 

Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő vagy ha időnk engedi, délután fakultatív látogatás és szafari az Arusha Nemzeti Parkban. A park Afrika legszebb vulkánjának, és egyben Afrika ötödik legmagasabb hegycsúcsának, a Meru-hegynek a lábánál fekszik. A hegyen kívül a park legfontosabb látnivalói a Momella-tavak és a Ngurdoto-kráter. Vadvilága igen változatos, többek között kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák, vízi antilopok, elefántok, vízilovak és még gnúk is láthatók itt. A nemzeti park ad otthont a világ legnagyobb zsiráfpopulációjának is, így ezen hosszú nyakú, gyönyörű állatok rajongói számára is nagyszerű hely. Szállás Arushában (1 éj).

Tervezett szállás Arusha Serena Hotel vagy hasonló

3. nap: Manyara-tó - Ngorongoro

Reggel utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz. A Nagy-hasadékvölgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Lenyűgöző, festői környezetét Ernest Hemingway így jellemezte: "A legszebb, amit Afrikában láttam!". Sűrű erdőségei kellemes változatosságot nyújtanak a szavanna uralta tájak után. A park nagy részét a sekély, lúgos tó foglalja el, melynek partján több, mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, ezek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Ezen kívül elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül. Viszont a parkot a fára mászó oroszlánok tették igazán híressé, amelyek a napjukat általában a fák ágain töltik, és csak napnyugtakor ereszkednek le a földre. Ezt a különleges szokást már jól dokumentálták, de hogy mi motiválja az oroszlánokat arra, hogy így viselkedjenek, még nem sikerült biztosan meghatározni, ezért az évek során csak találgatások fogalmazódtak meg. Talán a helyszínen idegenvezetőnk segítségével sikerül megfejteni a titkot. Érkezés után elfogyasztjuk csomagolt ebédünket, majd vadles a Manyara-tónál. Délután elutazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. Szállás Ngorongoronál (1 éj).

(ebéd hideg csomag)

Tervezett szállás Ngorongoro Serena Lodge vagy hasonló

 4. nap Ngorongoro - Serengeti Nemzeti Park

 

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk. A serengeti egy maszáj szóból származik, ami azt jelenti, hogy "végtelen síkság", és ez igen találó név a kb. 30.000 négyzetkilométeres parkra. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. A Serengeti Földünk egyik legszebb (és legutolsó...) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. Csodálatos tájai a fotósok álma, a vadon élő állatok látványa pedig páratlan, és mindez együtt egy olyan élmény, amire egy életen át emlékezni fog. Kb. 1,5 millió gnú, 250.000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop egyedei teszik meg a hosszú utat, új legelőket keresve, melynek során több, mint egymillió állat kel át a Grumeti folyón Tanzániába. Az állatvándorlás látványának élményét semmi mással nem lehet összehasonlítani, a fotósok készüljenek fel arra, hogy kitűnő felvételeket készíthetnek majd Afrika legnagyszerűbb teremtményeiről. A délelőtti vadlest követően visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk ebédünket. Délután folytatjuk szafari programunkat. Az ,,5 afrikai nagyvad" (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más, afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Park területén (2 éj).

Tervezett szállás Serengeti Serena Lodge vagy hasonló

5. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggel után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén. Útközben fakultatív program keretében megtekinthetjük az ,,emberi faj bölcsőjét", a Ngorongoro Természetvédelmi Területen található Olduvai-szurdokot. A 45 km hosszú, helyenként 90 méter magas, meredek oldalfallal koszorúzott szurdokvölgy az ősi emberi leletek kincsestára. Korábbi német kutatásokra alapozva, 1929-ben Mary és Louis Leaky itt tárta fel az 1.9 millió éves Homo habilis maradványokat, továbbá kőszerszámokat, növényi- és emlőskövületeket is találtak itt. Egyébként a szurdok továbbra is fontos kutatási helyszín, ahol még mindig aktív ásatások folynak. A látogatók a program során a szurdok vadregényes tájainak gyönyörű panorámájában is gyönyörködhetnek, illetve végigsétálhatnak az új múzeum kiállításain. A múzeumban a főbb lelőhelyeken gyűjtött műtárgyak, korai kőkorszaki leletek, valamint a Ngorongoro Természetvédelmi Területen élő datoga, masai és hadzabe kultúrákat bemutató kiállítások tekinthetők meg.

 

A galériában lévő képeket Dr. Rontó Attila idegenvezetőnk készítette.

6. nap: Ngorongoro

Reggeli után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Területre. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a ,,köröttes területekkel" együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2 -t. Az Élet Ajándéka (a ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. A Ngorongoro-kráter lenyűgöző látványával és domborzati formáival olyan kivételes geológiai képződmény, amely önmagában is megér egy látogatást. A kráterbe lefelé ereszkedve olyan érzésünk támad, mintha egy elveszett világba lépnénk be, ahol az elképesztő vadvilág a kráterfalak mélyzöld hátterében látható. A peremen is erdők, vadon élő állatok és maszáj falvak világa tárul elénk. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Szállás a Manyara-tónál (1 éj).

(ebéd hideg csomag)

Tervezett szállás Manyara Serena Safari Lodge vagy hasonló

7. nap: Arusha

Reggeli után szabadprogram, majd elhagyjuk Manyara területét és továbbutazunk Arusha felé. Ebéd a szálláson. A nap hátralévő részében pihenés.
Ajánlott programok Arushában. Keresse fel az Arusha Kulturális Örökség Központot, ahol Tanzánia több mint 120 törzsének kultúráját mutatják be, faragványok, drágakövek (rubint, smaragd, gyémánt, zafír és opál, valamint tanzanit, egy ritka, az országban őshonos lila színű kő), tárgyak, ruhák, ékszerek és könyvek formájában. Látogasson el az arushai termelői piacra, ahol tanzániai finomságok széles választékát találja. Vacsorázzon egy étteremben, kóstolja meg a Nyama Choma-t (grillezett kecskehús) vagy fogyasszon el egy biryani-t (sült rizs, pácolt húsokkal), kortyoljon el néhány koktélt, miközben nézi a naplementét és hallgatja a madarakat. Szállás Arushában (1 éj).

Tervezett szállás Arusha Serena Hotel vagy hasonló 

 

A galériában lévő képeket György Péter idegenvezetőnk készítette.

8. nap: Zanzibár

Reggeli után a repülőterére indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszerültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, illetve sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén (4 éj).

Szállás: Ocean Paradise Resort & Spa 4*  vagy TUI Blue Bahari Resort 5*

 

9-11. nap: Zanzibár

Az elkövetkező 3 nap folyamán szabadprogram a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét.

Fakultatív programlehetőségek a szabadnapokon (jelentkezés és fizetés a helyszínen):
Látogatás Stone Townban - A program során felkeressük a híres, zanzibári születésű énekesnek emléket állító múzeumot, a Freddy Mercury Múzeumot, a város népszerű parkját, ahol egy jó kifőzdében helyi finomságokat is ehetünk, a Forodhani kertet, az Old Fort erődöt, melynek belsejében egy amfiteátrum található, és amely manapság különböző zenei és filmfesztiváloknak ad otthont, a város legszebb templomát, az anglikán katedrálist és a Rabszolgapiac emlékművet, amely emlékeztetőként szolgál az emberiség egy nagyon sötét időszakára.
Fűszerültetvény látogatás - Ismerje meg a trópusi gyümölcsök és fűszerek világát. Zanzibárt a termesztett fűszerek sokfélesége miatt "Fűszerszigetnek" is nevezik. A program során élvezheti az egyedülálló esőerdei világot, ahol rengeteg trópusi növény, fa és fűszer látható. Megízlelheti és megszagolhatja a Zanzibáron termesztett különböző fűszereket, mint például a kurkumát, a kardamomot és a szerecsendiót.
Hajó- és búvárkirándulások - Természetesen Zanzibár a fekvésének köszönhetően szorosan kapcsolódik az óceánhoz, lakosai Szindbád, a tengerész örököseinek látják önmagukat. A szigeten számtalan hajós program elérhető, legyen az akár egy hagyományos dhow hajó, vagy akár egy luxusjacht. Kezdő és tapasztalt búvárok is megtalálják a számításukat a búvárközpontok által kínált lehetőségek közül.

12 -13. nap: Zanzibár - Bécs - Budepest

Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés a bécsi repülőtérre másnap (13. napon), a hajnali órákban, ahonnan privát transzfer Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

 


UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Serengeti Nemzeti Park
 • Ngorongoro Nemzeti Park
 • Zanzibár - Stone Town

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

A vadvilág és a természet szerelmeseinek egyik legkeresettebb kalandja, a nagy afrikai állatvándorlás, bolygónk egyik csodája. Ezt közelről látni egy életre szóló élmény lesz!

Ha még szeretné látni a "Kilimandzsáró havát" most kell elindulni, mert egyre fogyatkozik a hóval fedett terület Afrika legmagasabb hegyén. A fekete kontinens egyik népszerű ikonja lassan elolvad. Amikor Hemingway 1938-ban megírta híres novelláját, még nem gondolta volna, hogy 80 évvel később ezek a havasok hamarosan eltűnnek.

Zanzibár, a "Fűszersziget" a béke és boldogság szigete az Indiai-óceán partján, ideális hely szafaritúránk levezetésére és pihenésre.

A Manyara Nemzeti Parkot a fára mászó oroszlánok tették igazán híressé. Nem tudható, mi motiválja az oroszlánokat arra, hogy így viselkedjenek, de talán a helyszínen idegenvezetőnk segítségével sikerül megfejteni a titkot.

x Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumot
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 50 USD
 • a borravalókat
  (csoport létszámtól függően)
  kb. 110 USD/fő 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  260 000 - 280 000 Ft
 • Zanzibáron 5* szálloda felára,
  kétágyas szobában 
  250.000 Ft-tól

  (egyágyas szoba lekérésre) 

 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 370.000 Ft-tól)
 • a belső repülőjegyet illetékkel
 • 10 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
 • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül)
 • a tengerparton all inclusive ellátást
 • a felsorolt programokat
 • a nemzeti parki belépőket
 • bécsi transzfer 
 • a szafari során a helyi transzfereket és közlekedést
  7 személyes terepjárókban
  (max. 6 utas/autó)
 • Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzfert
 • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során 

Fakultatív programok

Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 250 000 Ft

A program ára minimum 6 főtől érvényes.

 

A helyszínen foglalható fakultatív programok:

Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: kb. 70 USD (időjárás függő)

A programhoz javasoljuk túracipő használatát, a séta kicsit megerőltető lehet.

Maszáj falu látogatás (helyszíni befizetés) kb. 30-35 USD

Kirándulás az Olduvai hasadékhoz (helyszíni befizetés) 


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Tanzánia, Zanzibár, Zanzibár

Útazonosító: 180662

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Tanzánia, Zanzibár, Zanzibár

Útazonosító: 180662

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!