PORTUGÁLIA

Ft-tól/fő 475.500
Legjobb ár:
475.500 Ft/fő-től

PORTUGÁLIA utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a PORTUGÁLIA utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 475.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 184682
Kívánságlistára teszem

Program leírás

Utazás: repülővel Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon, a körutazáson portugál légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli + fakultatív félpanzió (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd a 7. napon)

1. nap: Budapest - Lisszabon - Alcobaca - Nazaré - Batalha
Érkezés után kirándulás négy csodálatos városba. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. Szállás Figueira da Fozban.

2. nap: Guimaraes - Bom Jesus do Monte - Braga

Reggeli után kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt és itt született az államalapító király. A Szent Mihály várat a mór támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a ,,portugál Rómának" is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera de Fozban.

3. nap: Porto
Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

4. nap: Coimbra - Tomar - Fátima
Mai kirándulásunk a COIMBRA-ban kezdjük egy buszos városnézéssel. Itt található Európa legrégibbnek tartott egyeteme található. Véglegesen 1537-ben költözött az akkorra már elhagyott királyi palotába. Híres részei: Díszterem, Via Latina, Kecsketorony, Könyvtár, Szent Mihály kápolna. Hangulatos a város sétálóutcája is és a Santa Cruz templom. TOMAR-ban a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII-XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Kerengői csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Ezután meglátogatjuk az óvárost. Továbbutazás Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található, előtte pedig a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobra áll. *FIGYELEM! Ha a COIMBRAI Egyetem könyvtárlátogatását az egyetem vezetősége nem teszi lehetővé az adott napon, a program elmarad! Szállás Figuera de Fozban.

5. nap: Óbidos - Cabo da Roca - Sintra
A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. Estoril eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

6. nap: Évora
Utazás, Lisszabontól délre a portugál oktatás és művészet egyik központjába, ÉVORA-ba, mely - az 1580-as spanyol megszállásig - a királyok kedvenc lakhelye volt. A műemlékekben gazdag város a középkorban élte fénykorát, az UNESCO világörökség része. A mór stílusjegyeket őrző főtéren áll a reneszánsz kút és a Szent Anton templom; a barokk és gótikus jegyeket egyaránt magán hordozó XII. századi erődjellegű katedrális; és a középkori Szent Ferenc templom - mely a Csontok kápolnáját őrzi. Szállás Lisszabon környékén.

7. nap: Lisszabon - Budapest
Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték a portugál hajósok felfedezéseinek dátumait. A Belém-torony (kívülről) a Tejo-folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos templom és kolostor a manuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio-tér Lisszabon igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és Operát is megtaláljuk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjfél utáni órákban várható. 

Megjegyzés: A szeptemberi csoport az 1-4. éjszakát Coimbra városában tölti.
Az 5. és 6. éjszaka ugyanaz.

 

UNESCO Világörökségek:
- Guimaraes történelmi épületei
- Porto történelmi belvárosa
- Tomar: a Krisztus rend kolostora
- Alcobaca: Santa Maria templom
- Batalha: a Győzelem temploma
- Sintra kulturális látképe
- Lisszabon: Jeromos Templom és Kolostor, Belém Torony
- Évora: történelmi belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia

 

Vélemények

Tisztelt Ernő!

A lillafüredi István Nádor Borlovagrend és a velünk utazó mintegy 13 magyarországi borrend nevében engedd meg, hogy köszönetem és elismerésem fejezzem ki a portugáliai boros szakmai út megszervezéséért.

Az alapos és kellő szakmai tapasztalattal összeállított út során olyan lexikális tudást kaptunk, amely feldolgozása még hosszú folyamat.

A turisztikai program mellett köszönjük a minden napra kínált borkóstolót, ami széles spektrumban mutatta meg nekünk Portugália borászatát, a kis, helyi borászatokon át a nagyüzemi feldolgozásig és értékesítésig.

Az út sikeréhez nagymértékben hozzájárult idegenvezetőnk, Pataky Ágnes személye, akiben egy rendkívül nagy tapasztalattal bíró, felkészült barátra tettünk szert. Ágnes higgadtsága, türelme, szakmai hozzáértése - s legfőképp kimagasló felkészültsége az adott régióból- mindenkit elkápráztatott.

A csoport külön kérése, ha legközelebb Ágnes szakmai területére eső borvidékre megyünk kirándulni, csakis Őt kérjük vezetőnkek!

Ágnes a ,, mi lányunk" lett, kedves stílusával, megkapó modorával!

Még egyszer köszönjük neked és csapatodnak ennek a rendkívül színvonalas útnak az összeállítását, s remélem, még sokáig dolgozhatunk együtt, szervezhetünk jobbnál jobb boros szakmai utakat! 

Jó egészséget és együttműködést kívánva

Üdvözlettel:

Miskolc, 2023. 05. 30.

C. András

 

Árak

Teljes ár: 475.500 Ft (406.500 Ft + 69.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár: 52.500 Ft (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd)

Egyágyas felár: 112.000 Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 12 EUR (helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek ára: kb. 150 EUR (helyszínen fizetendő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %. 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 20 EUR

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garanciafelár 20-24 fő esetén: 65 EUR/fő

 Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

x PORTUGÁLIA

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
PORTUGÁLIA

PORTUGÁLIA

Portugália, Lisszabon

Útazonosító: 184682

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
PORTUGÁLIA

PORTUGÁLIA

Portugália, Lisszabon

Útazonosító: 184682

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!