MEDITERRÁN KOKTÉL

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a MEDITERRÁN KOKTÉL utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem
 Mediterrán hajóutak 
Az utazásról:
 

Miért válassza ezt a hajóutat?

Egy valóban rendkívüli tengeri utazásra invitáljuk kedves utasainkat... A magyar utazók körében népszerű Földközi-tengeri barangolást ezúttal egy igazi világjáró társaságában teheti meg. Földvári András a világ összes országában megfordult már - ezúttal Önökkel tart, hogy közösen fedezzék fel a mediterrán vidékeket...

András szavaival: „Egy mediterrán koktél ... erre hívom meg kedves leendő útitársaimat. Mik a hozzávalók ? 6 mesés kikötő - Kolumbusz Kristóf -  nagy példaképem - szülővárosától Nagy Lajos ostromolta Nápolyi Erődön, Sissi által is kedvelt Caprin  majd Taormina romantikus utcáin át érintve Málta pompás templomait Marseille If várát és nem maradhat el Barcelona szívet-lelket gyönyörködtető palotái sem. Lesz persze dedikálással összekötött személyes élmény beszámoló és mindehhez nem kell más mint az önök vidám, nyitott érdeklődése no persze meg egy strapabíró jó pár sétáló cipő! A többiről az utazási iroda gondoskodik.”

Tudjon meg sok-sok érdekességet a világról, amelyben élünk, és fedezze fel egy napsütötte, vidám szeletét - a Földközi tenger nyugati medencéjét. Az utazáson résztvevőket Földvári András mellett az utazási iroda idegenvezetője is elkíséri. Siessen lefoglalni helyét ezen az exkluzív, limitált férőhelyes csoportos utazáson! Tengerre fel!


Program:

Hajóút részletes programleírás

 

1. nap - Indulás Budapestről
Első nap a csoport menetrend szerinti járattal indul Milánóba. A divat fővárosából buszos transzferrel mennek Genovába, ahol a kikötőben már vár a fenséges MSC Seashore! Check-in és beszállás után megkezdheti a tengernyi program és szórakozási lehetőség feltérképezését, miközben a hajó a délutáni órákban elindul az olasz csizma nyugati partjai mentén Nápoly irányába.

2. nap - Nápoly, Olaszország
András ajánlója: „Capri szigete páratlan, bájával mindenkit rabul ejt nem hiába volt Korfu szigete mellett Erzsébet királynénknak - Sissinek is kedvelt üdülő helye”.
Egy rövid kompos utazás után a Nápolyi öbölből azonnal Capri gyönyörű szigetén találhatja magát - tartson velünk egy elbűvölő kirándulásra! A Marina Grande kikötőből minibusz vagy felvonó visz Anacaprira - ahol megismerkedhet a szigeten élők sajátos életstílusával. Barangoljon a gyönyörű utcácskákon, miközben az idegenvezetőtől és Andrástól sok-sok érdekességet is megtudhat. Az úti cél a Villa San Michele, melyet a svéd orvos, Dr. Munthe építtetett a 20. század elején. A környékről fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és a szigetre! A kirándulók innen minibuszokkal utaznak Capri városába, ahol némi szabadidő eltöltésére is lehetőség lesz, ha szeretné, az Augustus kerteket is felkeresheti (a belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza). A kirándulás végén ismét busszal vagy siklóval térhet vissza a kikötőbe, ahonnan komppal utaznak Nápolyba.
Megjegyzés. Az utazás Capri szigetére magán vagy közhasználatú komppal/katamaránnal történik. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszéket használó utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Messina, Olaszország
András ajánlója: „Taormina utcáin sétálni a mesés virágok között csatangolni maradandó élményt jelent, s teszi a hegyoldali mese várost örök kedvencé”.
A kikötőből kikanyarodva egy panorámás kirándulásra indul a csoport Messina szemet gyönyörködtető látványosságaihoz - az út érinti a Neptun szökőkutat, a Bíróságot és a helyi Egyetemet is. A Piazza Duomonál rövid megállót tartanak, így lesz lehetőség alaposabban is szemügyre venni a Katedrálist és a Harangtornyot. A követező megálló Taormina - Szicília igazi rejtett ékszerdoboza. Itt egy kellemes sétára invitáljuk a híres római színházban - melyet először a görögök építettek fel, majd a Római birodalom évszázadai alatt teljesen újrahúzták. Gyönyörködjön a páratlan kilátásban, mielőtt a Corvaia palotához mennek (külső megtekintés) - ez hosszú éveken át volt a szicíliai parlament székhelye. A kirándulók a kis római színházat (Odeon) és a Szent Miklós templomot is megtekintik. A kirándulás végén némi szabadidős program, melyet akár vásárolgatásra is kihasználhat.
Megjegyzés: egyes rendkívüli esetekben (pl. vallási események) a Székesegyházat csak kívülről tekintik meg. A kirándulások kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétünket figyelembe véve mérlegeljék részvételüket. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözéket viseljenek. Ünnepnapokon és vasárnapokon a boltok zárva lehetnek. A kirándulás végén az audió eszközöket tökéletes állapotban kell visszaszolgáltatni. Az esetleges károkért a vendégek viselik a felelősséget.

4. nap - Valletta, Málta
András ajánlója: „Málta mindig is különleges volt a számomra, mert házai, palotái, templomai a történelem fordulatait tükrözik. Keverék a nyelv, keverék a kultúra, keverék a gasztronómia - de mindenből a legjobb”.
Máltánál kikötve szinte kötelező a sziget jelenlegi fővárosát, Vallettát felkeresni - de a korábbi főváros, Mdina is kihagyhatatlan! Félnapos kirándulásunkon mindkét településből kaphat egy kis kóstolót… Az első állomás Valetta, ahol sétálhat a gyönyörű Barrakka kertekben - a főváros igazi büszkesége, ahonnan pazar kilátás nyílik a nagy kikötőre is. A Szent János Társkatedrálist a máltai lovagok emelték a 16. század második felében. A gazdagon díszített belső tér és Caravaggio mestermunkái kihagyhatatlan látványosságot jelentenek! Hallgasson meg néhány érdekes anekdotát és történetet a város történelméből - majd irány a közeli Mdina! A csodálatos állapotban fennmaradt, középkori falairól is ismert település ismert beceneve a „Csendes város” - mivel erőteljes korlátozásokat vezettek be az autós forgalomra. A látnivalók felfedezését a barokk stílusban épült Szent Pál Székesegyházzal kezdi a csoport, majd egy kellemes barangolásra invitáljuk a szomszédos szűk utcácskákban. A séta után visszatérés a hajóhoz.
Megjegyzés: a városnéző kirándulások Mdinában és Vallettában is teljes mértékben gyalogosan zajlanak - hosszabb távolságokat kell sétálni. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétük mérlegelése alapján döntsenek a részvételről. Minden felkeresett nevezetesség megközelíthető kerekesszékkel is. Mdina utcái nagyobb részt macskakövesek, ezért kerekesszékkel közlekedők számára kényelmetlen lehet. Amennyiben mégis részt vesznek a kiránduláson, úgy egy fő (fizető) kísérő részvételében tehetik meg, aki segít a buszra történő le- és felszállásban (a buszokon sem rámpa sem lift nincsen). A széknek összehajthatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse. A kirándulókat kérjük, hogy vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözéket viseljenek.

5. nap - MSC Seashore
A kirándulás ötödik napján az MSC Seashore nem köt ki - a monumentális tengerjáró rendületlenül falja a mérföldeket, útban a katalán főváros felé… A csodálatos hajó a magyar utazók körében is méltán népszerű MSC Seaside és MSC Seaview hajók továbbfejlesztett változata mindenben kicsit nagyobb, kicsit jobb élményeket ígér. Válasszon olyan kabint, ahol a kényelem új dimenzióival ismerkedhet meg - egyes kabinoknak saját jacuzzi áll a teraszán... De a hajó közösségi tereit a csillogó luxus és kényelem jegyében tervezték. Csobbanjon a fedélzeti medencék egyikében, válasszon a kényeztető koktélok közül, élvezze az éjszaka új életre kelő hajó csillogását. Interaktív aquapark, színház, F1 szimulátor, a gyerekek számára korosztályonként különböző klubok, változatos fogások, ínycsiklandó ételköltemények az éttermekben - egy dolog biztos, a fedélzeten egyetlen percig sem fog unatkozni! A tengeri nap során lehetősége lesz meghallgatni Földvári András beszámolóját - aki a világ egészen távoli, eldugott sarkaiban is megfordult már. Beszélgethet vele tapasztalatairól és élményeiről és András az „Elmentem világgá!” könyvét is dedikálja, melyet minden kedves utasunk ajándékba megkap az utazása mellé.

6. nap - Barcelona, Spanyolország
András ajánlója: „Barcelonában Gaudí alkotásait vétek lenne kihagyni, a Sagrada Família mellett öröm felfedezni néha elbujkáló egy - egy alkotását - legyen az kórház vagy elegáns lakó épület”.
Fedezze fel a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí lenyűgöző alkotásait Barcelonában és a katalán főváros környékén ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport a Passeig de Gracia sugárúton keresztül a Casa Batllóhoz indul. A lenyűgözően egyedi, ezernyi színben pompázó épület után megtekintik a Casa Mila-t (szintén csak kívülről) - az UNESCO Világörökség része. Majd irány a Park Güell, a város egyik legismertebb, turistacsalogató látványossága, mely szintén a katalán építész zseni egyedi látásmódját dicséri. A kirándulás nem lehetne teljes a La Sagrada Família megtekintése nélkül - az idegenvezetőtől számos érdekességet is megtudhat a több, mint 100 éve épülő székesegyházról.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Marseille, Franciaország
András ajánlója: „A francia riviéra környéke is magával ragadó - egyetemi várostól a sant tropezi csendőrök sztorijáig - megannyi élmény vár ránk a kirándulásokon”.
A marseille-i kikötőből 40 perces, varázslatos francia utakon kanyargó buszos utazással érkezik a csoport Aix-en-Provence-be. A kirándulók a híres, 12. századi székesegyháznál, valamint annak kertjénél kezdik a környék felfedezését. A katedrálist egy ősi római templom romjain emelték a 11-13. század között. Az épület jellegzetes része a gazdagon dekorált gótikus stílusú bejárat, finoman megmunkált ajtókkal. A katedrális északi szárnyán egy befejezetlen torony magasodik az épület fölé. Innen egy kellemes, hosszabb (1,5 órás) séta indul, melyen Aix-en-Provence történelmi városrészeit fedezheti fel. A híres Mazarino-negyed (melyet a történelemkönyvek lapjairól is jól ismert Mazarin bíboros testvére építtetett) meseszép házikói a 17. században a köznemesek otthonaiul szolgáltak. Az utazás utolsó programpontjaként szabadon barangolhat a városban, és felfedezheti a vidám kis boltok, szuvenírárusok kínálatát is.
Fontos információ: a kirándulás részeként hosszabb sétákat kell tenni egyenetlen talajon. A program kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy saját erőnlétük mérlegelése alapján döntsenek a részvételről. Vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott.

8. nap - Genova, Olaszország
A búcsú pillanatai… A hajó megérkezik Genovába, a kabinok elhagyása és check-out után az utazók ismét buszokra szállnak: transzfer a repülőtérre, ahonnan menetrend szerinti járatokkal indulnak Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza erről a rendkívüli mediterrán barangolásról. Bízunk abban, hogy a lenyűgöző tájak, a varázslatos tenger hamarosan egy újabb utazásra csábítják majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a utazási irodánk utazói körében köszönthetjük!


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
MEDITERRÁN KOKTÉL

MEDITERRÁN KOKTÉL

Olaszország, Liguria, Genova

Útazonosító: 150726

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
MEDITERRÁN KOKTÉL

MEDITERRÁN KOKTÉL

Olaszország, Liguria, Genova

Útazonosító: 150726

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!