9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Ft-tól/fő 547.490
Legjobb ár:
528.490 Ft/fő-től

9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a 9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 528.490 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 172724
Kívánságlistára teszem

9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel 3

1. nap: Budapest - Amman
Elutazás közvetlen járattal Budapestről Ammanba a késő esti órákban. Éjszaka a repülőgép fedélzetén (étkezés és italok felár ellenében).

2. nap: Amman
A kora reggeli órákban megérkezés a Jordán Hásimita Királyság fővárosába, Ammanba. Transzfer a szállodába, ahol garantált korai bejelentkezés, a szobák elfoglalása és reggeli. Délelőtt lehetőség pihenésre a szobákban. Helyi idő szerint 13:00-kor kezdődik a délutáni városnézést Ammanban, amely a világ egyik legrégibb városa. Fénykorát Philadelphia néven élte, Traianus római császár idején. Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kultúrák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Majd a római időből származó színház következik, amely egykoron akár 6 000 ember befogadására is alkalmas volt és felújítását követően még ma is rendezvények helyszíne. A program a városközpontban folytatódik: piac, templomok, mecsetek majd végül az új modern városnegyedet tekintjük meg. Szállás és vacsora Amman belvárosában, Hotel Mena Tyche (vagy hasonló).

3. nap: Amman - Ajloun - Jerash - Amman
Reggeli a szállodában, majd délelőtt látogatás Ajlounban, ahol a híres kastélyt fedezzük fel. A kastélyt Szaladin egyik tábornoka építette 1184-ben, hogy innen irányítsa Ajloun vasbányáit. A kastély természetesen a terület védelmét is szolgálta, a keresztes invázióval szemben. Az erődök láncolatának részeként éjszaka jeladókat világítottak meg, hogy az Eufrátesztől Kairóig továbbítsák a jeleket. A domb, amelyen a kastély áll, a Jabal Auf, tökéletes helyen található, madártávlati kilátást nyújtva a környező vidékre és a Jordán-völgybe vezető három nagy wadira. Délután Jerash-ba utazunk, amely fénykorát szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult. A város a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont Jordániában! Ez annak is köszönhető, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ovális Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), amely valaha kb. 15 000 néző befogadására volt alkalmas. A program végén visszautazunk Ammanba, vacsora a hotelben. Szállás Amman belvárosában, Hotel Mena Tyche (vagy hasonló).

4. nap: Amman - Madaba - Nébó-hegy - Shobak - Kis Petra - Petra
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Madaba, "a mozaikok városa" felé. Az 1884-ben felfedezett, eredetileg 560-65 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György- templomban található. Következő állomásunk a Nébó-hegy, Isten e hegytetőről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, Mózes emlékére itt templomot is állítottak, mivel feltételezések szerint a sírja is itt található. Ezt követően dél felé haladva rövid panoráma fotó megállót teszünk Shobak, az egykori Montreál váránál, melyet a 12. században építettek a Szentföldet visszafoglalni kívánó keresztes lovagok. A robosztus erődítmény a festői magaslaton madártávlatból is lenyűgöző látványt nyújt. A nap végén, mielőtt megérkezünk Petrába, ahol a szállásunk lesz, még megismerkedünk annak "kistestvérével", Kis-Petrával. Az egykori karavánszerájként funkcionáló helyszín ízelítőt ad abból, amit következő nap "nagyban" megcsodálhatunk: sziklából kifaragott, fenséges épületeihez ugyancsak egy szűk szurdok vezet, akárcsak Petrában. Szállás és vacsora Petrában, Hotel RN (vagy hasonló).

5. nap: Petra - Wadi Rum
Reggeli a szállodában, majd következik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. A program végeztével tovább indulunk Wadi Rum-ba, ahol egy hangulatos sátortáborban kapunk szállást és vacsorát. Luxury Rum Magic Camp (vagy hasonló).

6. nap: Wadi Rum - Akaba
Reggeli után elindulunk felfedezni a sivatagot. Wadi Rum Jordánia déli részén található Természetvédelmi Terület, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része. Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori sziklafeliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen. Terepjáróra átszállva közel 2 órás dzsiptúrában lesz részünk a tájon, ami leginkább a Mars bolygó felszínét idézi, és számos film forgatási helyszíne is volt. A program végén tovább utazunk Akabába, ahol a szállásunk lesz. 
Délután fakultatív program: hajókirándulás a Vörös-tengeren. Kb. 3,5 órás hajókirándulás keretében fedezhetjük fel mindazt a csodát, amiről a Vörös-tenger méltán híres: kristálytiszta vizei gyönyörű korallszirtek, színes halak otthona. Akaba vizei ugyancsak ismertek egy elsüllyedt hajó roncsáról, mint ahogyan napjainkra egy tank és egy repülőgép is elsüllyesztésre került mesterségesen, hogy egyfajta víz alatti múzeumként funkcionáljon a vízivilág szerelmeseinek. Mindebből mutatunk ízelítőt kirándulásunk során, ahol mind búvárszemüveggel és pipával végzett felszíni búvárkodásra (snorkeling) lesz lehetőségünk, mind pedig a hajó üveg fenekén kémlelhetjük a látványosságokat. Búvárszemüveg, pipa, törölköző a hajón biztosított a résztvevőknek. A program tartalmaz egy könnyű ebédet is, amit a fedélzeten fogyaszthatunk el. Minimum létszám: 20 fő. A program ára a helyszínen fizethető, 50 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Szállás és vacsora Akaba Hotel Lacosta (vagy hasonló).

7. nap: Akaba - Holt-tenger
Reggeli után tovább utazunk a Holt-tengerhez. A szállás elfoglalása, szabadprogram. A part mellett fekvő szálloda adottságait kihasználva fürdőzés a világon egyedülálló gyógyhatású vízben, valamint lehetőség a szálloda spa és wellness szolgáltatásainak használatára. 
Délután fakultatív program: Vízi kanyon túra a Mujib kanyonban. A Holt-tenger keleti partjára nyílik az ország egyik kiemelkedő természeti látványossága, a Mujib völgye. Kívülről nézve gyakran nevezik Jordánia Grand Canyon-jának, belülről pedig nem mindennapi kalandokra hív! A hegyekben eredő, kristálytiszta vizű, kellemes hőmérsékletű patakban sétáltunk a térdig, derékig, majd mellkasig erő, eleinte enyhén, majd egyre erősebben sodró vízben, helyenként létrán, köteleken kapaszkodva felfelé (majd visszafelé lefelé) a kanyon kb. 2 km hosszú járható szakaszán, mely egy hatalmas vízesés alatt ér véget. Életre szóló élmény lehet kalandvágyó utasainknak! Fontos tudnivalók: - a túra átlagos fittséggel és jó erőnléttel mindenki számára teljesíthető lehet. - erős sodrás és áramlás vízállástól függően gyakori! - mentőmellény viselése kötelező, amit a helyszínen biztosítanak a résztvevőknek. Emellett saját vízicipőt ajánlott hozni otthonról, ideális lábbeliként. - fényképezőgép, mobiltelefon számára vízálló tokkal érdemes készülni. - a kanyont bizonyos időszakokban rengetegen keresik fel egyszerre. Amennyiben a program tervezett idején csoportunk nem jut be, abban az esetben a hasonló adottságokkal rendelkező másik helyszínt, a Wadi Numeira kanyont keressük fel. - a program megvalósulása időjárás és szezon függvénye! Csapadékos időszakban a kanyont biztonsági okokból lezárják, nem látogatható (általában november és március között zárva tart). Minimum létszám: 20 fő. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő, kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Szállás és vacsora Hotel Grand East Resort & Spa (vagy hasonló).

8. nap: Holt-tenger
Reggeli a hotelban, majd szabadprogram. A part mellett fekvő szálloda adottságait kihasználva fürdőzés a világon egyedülálló gyógyhatású vízben, valamint lehetőség a szálloda spa és wellness szolgáltatásainak használatára.
Fakultatív program lehetőség: Jézus keresztelő helye a Jordán folyónál, Bethánia. A kb. 3 órás időtartamú programunk keretében ellátogathatunk a Jordán folyóhoz, amely nemcsak az ország névadója, de természetes határ Jordánia és a mai palesztin hatósági területek között, illetve a világ egyik legszentebb folyója is egyben. Keresztelő Szent János több keresztény egyház szerint is ezen a helyen keresztelte meg Jézust a folyó keleti partján, így a Holt-tengertől kilenc kilométerre északra található helyszín a világ egyik legfontosabb bibliai felfedezése. A hagyományok szerint itt került sor nemcsak Názáreti Jézus, de az első öt Apostol megkeresztelésére is, mint ahogyan Illés próféta is egy közeli dombról emelkedett az égbe, korábban az Ótestamentumban pedig itt vezette át Józsué is seregeit a Jordánon át Jerikó irányába, a Kánaán földjére. Azóta hét egyház is templomot emelt itt: a kopt, az orosz, az etióp, a görög, a román és a szíriai ortodox egyház, valamint a katolikus ferences rend. A terület 2011 óta látogatható különleges engedéllyel. A program ára a helyszínen fizethető, 60 USD/fő (minimum létszám 20 fő), kérjük részvételi szándékát a helyszínen idegenvezetőnknél jelezze. 
Szállás és vacsora Hotel Grand East Resort & Spa (vagy hasonló).

9. nap: Holt-tenger - Amman - Budapest
A hajnali repülőjárat miatt utasaink reggeli csomagot kapnak a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Wizzair közvetlen járatával. Megérkezés a reggeli órákban Budapestre.

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 110 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

Tervezett menetrend:
Budapest - Amman        22:05 - 03:55+1 (érkezés másnap, vasárnap hajnalban)
Amman - Budapest       03:50 - 06:45
A légitársaságok a változás jogát fenntartják. Az időpontok helyi időben értendőek.

Minimális utaslétszám: 20 fő

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

Poggyász információk:
Egy 40x30x20 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként ingyenesen.

Amennyiben Elsőbbségi beszállást vásárol, akkor egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyászt is felvihet az utastérbe (55x40x23cm és maximum 10kg súlyú).

A weboldalon megjelenített "Teljes részvételi díj" az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
Részvételi díj repülővel szállással és félpanziós ellátással, repülőtéri illetéket, transzfereket Jordániában, foglalási díjat, vízumot és ügyintézési költséget, a magyar nyelvű idegenvezetést, kisméretű kézipoggyászt.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat nem tartalmazza: A biztosításokat és a helyszínen fizetendő költségeket.

A sztornóbiztosítás a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre, a transzferre, vízumra és a hozzá tartozó ügyintézésre vonatkoznak. A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.

A feltüntetett díjakon felül kötelezően fizetendő:

  • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező belépőjegyek 115 USD / fő
  • Helyszínen (érkezést követően) fizetendő kötelező borravaló és helyi idegenvezetői költségek: 45 USD / fő

 

Külön kérhető:

  • Fix ülőhely (oda-vissza útra). Amennyiben nem foglal fix ülőhelyet, azokat a légitársaság fogja, véletlenszerűen kiosztani.
  • Elsőbbségi beszállás (oda-vissza útra)
  • Feladott poggyász (20 kg) (oda-vissza útra)

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: A program során helyi besorolású 3 vagy 4 csillagos hotelekben szállunk meg.

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Szolgáltatások: idegenvezetővel

x 9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Jordánia, Amman

Útazonosító: 172724

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

9 napos Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Jordánia, Amman

Útazonosító: 172724

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!