Klasszikus Görög Körutazás

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Klasszikus Görög Körutazás utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Tegyen egy fantasztikus körutazást Görögországban. A fővárosban, Athénban olyan műemlékeket tekinthetünk meg, mint az Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu. A Peloponnészoszi-félszigeten utazgatva ellátogatunk az ókori olimpiai játékok helyszínére, Olimpiába. Kirándulást teszünk Delphoiba, görögország elsőszámú jóshelyéhez, végül meglátogatjuk a legendés Olümposz-hegységet is, ami az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyét jelentette.

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata).

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy kiskorúak szülő nélküli utazása esetén közjegyző által hitelesített engedélyt kérhetnek a határon. Az EU tagországainak állampolgárai érvényes, új típusú (kártyás) személyazonosító iga­zol­vánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Görög­or­szág­ba, illetve Szerbiába és Mace­dó­niá­ba.


Program:

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Újvidék – Belgrád – Niš – Kumanovo út­vo­na­lon. Szállás Macedóniában (1 éj).

2. nap: Tempé-völgy, Thermopülai-szoros

Átkelés Görög­országba, utazás Athén irá­nyába. Út­köz­ben séta a vad­re­gé­nyes Tempé-völgy­ben (Aphro­dité forrás, szikla­kápolna), valamint pihenő az ókor egyik leghí­resebb csatájának szín­helyén, a Ther­mo­pülai-szorosnál (Leoni­dász király szobra, spártai katonák sírfeli­rata). Szállás Athénban, a vá­ros­köz­pont köze­lében (3 éj).

3. nap: Athén, Szunion

Délelőtt autó­bu­szos vá­ros­né­zés Athénban (őrség­váltás, akadémia, egyetem, Olim­piai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Akro­po­li­szon, majd le­he­tő­ség egyéni ba­ran­go­lásra a Plaka teker­vé­nyes utcáin. Késő délután kirán­dulás Szunionba egy gyönyö­rű tenger­parti úton. Az Attika-fél­sziget legdé­libb pontján lévő ókori Poszeidon-temp­lom meg­te­kin­té­se.

4. nap: Hydra, Porosz, Aegina szigetei

Szabad program Athénban.
Fakul­tatív program: Egész napos kirán­dulás hajóval 3 gyönyörű szigetre – Hydrára, Poroszra és Aeginára.
A fakul­tatív program ára: 14.300 Ft – transz­ferrel, büfé­ebéd­del, folklór prog­rammal (garan­tált indulás).

5. nap: Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Nafplion, Mükéné

Utazás a Pelo­pon­né­szoszi-félszigetre. Útközben pi­he­nő a Korinthoszi-csator­nánál, melynek terve­zé­sében magyar mérnö­kök is közre­mű­ködtek. Délelőtt láto­gatás az Epidauroszi szín­házban (az ókori Görög­ország legjobb álla­potban fenn­maradt szín­háza), kiváló akusz­tikája elkáp­ráz­tatja a turis­tákat. Ezután rövid séta Nafplionban. Görög­ország egyik leghan­gu­la­tosabb városa egy hatal­mas velencei erőd lábánál fek­szik. Délután is­mer­ke­dés Mükéné rom­jaival és Európa egyik legősibb civi­li­zá­ció­jával (Átreusz kincses­háza, Orosz­lános kapu, fellegvár, múzeum stb.), majd to­vább­uta­zás a Pelo­pon­né­szosz szép tájain keresztül az olüm­piai szállodába (1 éj).

6. nap: Olümpia, Delphoi

Délelőtt látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok hely­színén, majd Olümpia nagy­szerű múze­umának meg­te­kin­té­se következik. A múzeum leg­ér­té­ke­sebb kincse a világ­hírű Hermész-szobor.

To­vább­uta­zás Patrasz irányába. Átkelés Európa egyik leg­na­gyobb hídján, mely a Pelo­pon­né­szoszi-félszi­getet köti össze Közép-Görög­országgal (fotó­szünet). A Korinthoszi-öböl menti pano­rá­maúton érkezünk Delphoiba a délutáni órák­ban. Delphoi, az ókori Gö­rög­or­szág első számú jóshelye csodá­latos kör­nye­zetben fekszik. A Parnasszosz-hegy­ségben ta­lál­ha­tó szentély­együttes az ókori emberek kép­ze­le­té­ben a világ közepét jelen­tette. Az ásatási terület meg­te­kin­té­se után a szállodai szobák elfog­lalása (1 éj).

7. nap: Delphoi, Meteorák

Kora délelőtt Delphoi múzeumát nézzük meg (Görög­ország egyik leg­gaz­da­gabb múzeuma), majd utazás a Lamia – Karditsa út­vo­na­lon a Meteorák szikla­ko­los­to­raihoz. A hatalmas sziklák tete­jére épült bizánci kolos­torok közül le­he­tő­ség lega­lább egy meg­lá­to­ga­tá­sára. Több fotó­szünet után to­vább­uta­zás az Olümposzi Riviérára, szállás (2 éj).

8. nap: Thesszaloniki , Olümposz-hegység

Délelőtt is­mer­ke­dés Thesszalonikivel. Közös séta a legfon­tosabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szt. György-rotunda, Szt. Demeter-bazilika stb.), majd rövid szabad program Görög­ország második leg­na­gyobb váro­sában.
Délután könnyű, kellemes séta az Olüm­posz-hegy­ség sziklái között. Az Olüm­posz Görög­ország leg­ma­ga­sabb hegy­sége, az ókori görögök hite sze­rint az istenek lak­he­lyéül szol­gált.
Figyelem: A déli órákban az autóbusz vissza­megy a szállodába, tehát ezen a napon le­he­tő­ség van arra, hogy valaki csak az egyik prog­ramon vegyen részt, a másik fél napot pedig tenger­parti pihe­néssel töltse.

9. nap:

Hazautazás a Kumanovo – Niš – Belgrád – Újvidék – Szeged – Kecskemét út­vo­na­lon. Érkezés Bu­da­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra a késő esti órák­ban.


A szállásról:

3 éjszaka 4 csil­la­gos, 5 éjszaka 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, pótágyazható, fürdő­szo­bás szobákban. A macedóniai tranzitszállás és az Olümposzi Riviérán található nagyon szép wellness szálloda 4 csil­la­gos, az athéni, az olümpiai és a delphoi szálloda 3 csil­la­gos.
Nincs éjszakai buszozás.


Az ellátásról:

Büféreggeli / fakultatív félpanzió


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Klasszikus Görög Körutazás

Klasszikus Görög Körutazás

Görögország, Korfu, Tempé

Útazonosító: 1683

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Klasszikus Görög Körutazás

Klasszikus Görög Körutazás

Görögország, Korfu, Tempé

Útazonosító: 1683

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!