Dél-Afrika, a szivárványország

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Dél-Afrika, a szivárványország utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Dél-Afrika az egyik jelentős fogadó országa a nem­zet­kö­zi turizmusnak. Ehhez hozzájárulnak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes ég­haj­lat, a barátságos emberek, a megfizethető árak és a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a kü­lön­le­ges vegetáció, az őslakosság egzotikus kul­tú­rája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sok­fé­le­ség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivár­vány­or­szág­nak nevezni.
Csoportjainkat a dél-afrikai nyár idején, no­vem­ber­től márciusig indítjuk. A nappali csúcs­hő­mér­sék­le­tek ilyenkor általában 24 és 30 °C között mo­zog­nak. Azért nem melegebb, mert Johannes­burg és környéke 1700 méter magasan van a ten­ger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvé­nye­sül az óceán mérséklő hatása.

Az utazásról:

A Budapest – Johannesburg, a Johannesburg – Port Elizabeth és a Fokváros – Budapest út­vo­na­lon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Dél-Af­ri­ká­ban légkondicionált autóbusszal.


A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton techni­kai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Eze­ken a nagyméretű gépeken általában jóval ké­nyel­me­sebb ülések vannak, mint azon kis­gé­pek esetében, melyeket gyakran char­te­re­zés­re használnak az utazási irodák.

Repülési idők: Európából Dél-Afrikáig a repülőút hossza kb. 11 óra, a Johannesburg – Port Elizabeth szakasz kb. másfél órás.

Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 1 óra.

 


Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről egy európai átszállással Dél-Af­ri­ká­ba.

2. nap: Johannesburg, Sun City

Érkezés Dél-Afrika leg­na­gyobb városába, Jo­hannes­burg­ba. A rövid autó­bu­szos vá­ros­né­zés után fel­me­gyünk a 223 méter magas Carlton Center 50. eme­le­tén lévő kilátóba, ahonnan tiszta időben gyö­nyö­rű pano­ráma nyílik a városra (Afrika egyik leg­ma­ga­sabb épülete). Ezután to­vább­uta­zás Sun Citybe, Dél-Afrika Las Vegasába. Délután sza­bad­idő, is­mer­ke­dés Sun Cityvel (előkelő szállodák és üz­le­tek, elegáns parkok, szerencsejátékok, az Elve­szett Város Palotája, az Idő hídja, víziparadicsom, dzsun­gel­ös­vény stb.). Szállás Sun Cityben (1 éj).

3. nap: Pilanesberg Nemzeti Park, Lesedi bennszülött skanzen

Látogatás a Pilanesberg Nemzeti Parkban, mely kör­uta­zá­sunk egyik csúcspontja. A közel 1000 négy­zet­ki­lo­mé­te­res területen a „nagy ötök” (elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd) mellett számtalan más állatfaj is él: gepárd, zsiráf, víziló, krokodil, zebra, gnú stb. A Pilanesberg Nemzeti Park előnye a többi nagy nemzeti parkkal szemben (Kruger, Hluhluwe), hogy maláriamentes. Fakultatív le­he­tő­ség dzsipes vad­les­re is a Nemzeti Parkban.
Délután látogatás a Lesedi bennszülött skanzenban, ahol öt különböző törzs életmódjával, kultúrájával, táncaival ismerkedhetünk meg. To­vább­uta­zás Dél-Af­ri­ka fővárosa, Pretoria irányába, szállás a város kör­nyé­kén (1 éj).

4. nap: Pretoria, Gold Reef City, Aranybánya

Pretoria jellemzői a széles utcák, a szép parkok, az elegáns épületek és az emlékművek. Délelőtt vá­ros­né­zés a fővárosban (Templom tér, Városháza, Mel­ro­se-ház, Kruger-ház, Union Buildings, Voor­trek­ker emlékmű stb.), majd a Johannesburg mel­let­ti Gold Reef City tematikus parkba látogatunk, amely a nagy aranyláz (az 1890-es évek) Johannes­burg­já­nak életteli mása a legkülönbözőbb szórakozási le­he­tő­ségekkel és múzeumokkal. A program része egy aranybánya meglátogatása és az aranyöntés meg­te­kin­té­se is. Szállás Johannes­burg­ban (1 éj).

5. nap: Addo Elefánt Nemzeti Park

Délelőtt továbbrepülés Port Elizabeth-be, az In­diai-óceán partjára. Látogatás Dél-Afrika egyik leg­je­len­tő­sebb vadrezervátumában, az Addo Elefánt Nemzeti Parkban (maláriamentes). Az elefántokon kívül más vadak is élnek itt, pl. orrszarvúk, zebrák, gnúk, struccok stb. Fakultatív le­he­tő­ség dzsippes vad­lesre is a Nemzeti Park területén. Szállás Port Eliza­beth-ben (2 éj).

6. nap: Port Elizabeth

A kora délelőtti órákban séta Port Elizabeth szépen karbantartott történelmi városközpontjában, majd pihenés a tengerparton. Fakultatív le­he­tő­ség a Bayworld komplexum meg­te­kin­té­sé­re, valamint a város feketék lakta negyedének megismerésére.

7. nap: Garden Route, Tsitsikamma Nemzeti Park, Mossel Bay (Dias Múzeum)

Utazás a híres pano­ráma úton, a Garden Route-on ke­resz­tül az óceán mentén nyugati irányba (fotó­szü­ne­tek). Megálló a Tsitsikamma Nemzeti Park­ban, könnyű túrázási le­he­tő­ség az őserdőben a Storms folyó torkolatához (romantikus függőhíd). Mossel Bay-ben, az Indiai-óceán egyik üdülőhelyén látogatás a Bartolomeu Dias Múzeumban, ahol Dias hajójának pontos mása is látható. (Ő volt az első európai, aki megkerülte a Jóreménység fokot.) Szállás a strucc­te­nyész­tés fővárosa, Oudtshoorn kör­nyé­kén (1 éj).

8. nap: Oudtshoorn – struccfarm, Cango barlangok, Paarl

Is­mer­ke­dés Oudtshoornnal, ahol nagyon lát­vá­nyo­sak az egykori struccbárók palotái. Ezt kö­ve­tő­en látogatás egy struccfarmon (érdekes be­mu­ta­tó). To­vább­uta­zás a kü­lön­le­ges cseppköveiről híres Cango barlangokhoz, majd Paarlban az Afrikaans Nyelv Emlékművének meg­te­kin­té­se. Szép pano­ráma nyílik innen arra a 3 gránithegyre, me­lyek­nél nagyobb csak Közép-Ausztráliában található (Ayers Rock). Szállás Fokvárosban (3 éj).

9. nap: Fokváros (Cape Town), Table-hegy

Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés Fokvárosban, melyet sokan a világ legszebb városának tartanak, köszönhetően pazar fekvésének és nagyszerű épí­té­sze­té­nek (a belváros felhőkarcolói, a Maláj negyed, Jóreménység vára, anglikán katedrális, Company's Gardens a parlament épületével, a Dél-Afrika Mú­ze­um a híres bushman diorámákkal stb.). A város jel­ké­pe az 1085 méter magas Table-hegy, ahova ka­bi­nos felvonóval megy fel a csoport (lélegzetelállító pano­ráma).

10. nap: Fókasziget, Groot Constantia, pingvinkolónia, Jóreménység Foka, Kirstenbosch Botanikus Kert

Egész napos kirándulás a Cape (Fok) félszigetre – gyö­nyö­rű tájak. Hout Bay-ben fakultatív le­he­tő­ség ha­jó­ki­rán­du­lás­ra a fókák szigetéhez, majd a Groot Constantia több száz éves borgazdaság meg­te­kin­té­se (borkóstoló, múzeum, kastély). Ezt követően a félsziget egyik kü­lön­le­geslátványossága következik, az afrikai pingvinek kolóniája Simon's Town mellett. A Jóreménység Fok Nemzeti Park a következő állo­más, majd a késő délutáni órákban a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kert jelenti a nap csúcs­pont­ját, ahol az egyedülálló fokföldi növények és virágok páratlan gazdagságában gyönyör­köd­he­tünk.

11. nap: Fokváros

Délelőtt sza­bad­idő a Victoria és Alfred Waterfrontnál. Az egykori kikötőt alakították át az utóbbi években, és így jött létre ez a modern szórakoztatóközpont, tele üzletekkel, piacokkal, éttermekkel, szó­ra­ko­zó­he­lyek­kel, múzeumokkal. Fakultatív le­he­tő­ség a modern Két Óceán Akvárium meg­te­kin­té­sé­re.
Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás Dél-Af­ri­ká­ból egy európai átszállással Budapestre.

12. nap:

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.


A szállásról:

9 éjszaka 3-4 csil­la­gos szintű szállodák


Az elhelyezésről:

két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban


Az ellátásról:

Félpanzió (bőséges büféreggeli és büfé­va­cso­ra).


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dél-Afrika, a szivárványország

Dél-Afrika, a szivárványország

Dél-Afrikai Köztársaság, Johannesburg

Útazonosító: 1705

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrika, a szivárványország

Dél-Afrika, a szivárványország

Dél-Afrikai Köztársaság, Johannesburg

Útazonosító: 1705

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!