Bosznia, Dalmácia, Montenegro

2020.06.02-tól irodánk a megszokott nyitvatartással várja utasainkat!
Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Bosznia, Dalmácia, Montenegro utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A XX. században rövid ideig, egy országot jelentett - Jugoszláviát - azt a hat tagköztársoságot, amely ma hivatalosan 6 önálló országot jelent. Most három országot keresünk fel, az egyikben katolikus, a másikban az iszlám, a harmadikban pedig a pravoszláv vallás az irányadó. De nemcsak a vallás, a nyelv is eltérő, s végül a történelmi múlt is. Remélve, hogy a háborúskodás örökre megszűnt, mi most ezt az izgalmas világot járjuk be.

A tervezett program során az UNESCO Világörökségéhez tartozó helyszínt is meglátogatunk.

Az utazásról:

Légkondicionált, komfortos autóbusszal.


Program:

1. nap: Budapest – Eszék – Szarajevó (kb. 700 km)
Reggeli órákban elutazás Budapestről. Utazás a hegyek és minaretek országába, Bosznia – Hercegovinába. Az esti órákban érkezés a keleties hangulatú Szarajevóba. Vacsora, szállás.

2. nap: Szarajevó – Mostar – Dubrovnik
(kb. 500 km)
Reggeli után városnézés SZARAJEVÓ-ban: Gazi Huszref bég-dzsámi, Bascsarsija a központi piactér. A város lassan kiheveri a múlt évtized szörnyűségeit. Eszünkbe juthat az is, hogy 1914. június 28-án itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös. Továbbutazás a festői MOSTAR városába. Városnézés Karadzsoz bég-dzsámi, majd átsétálunk a Régi hídon. Tehették az emberek, több mint 400 éven keresztül, amit 1566-ban kezdtek építeni, s kilenc év után elkészült. A Neretván átívelő híd örök emléke marad az emberi szörnyűségnek, mert a délszláv háború áldozata lett. Ma újjáépítve már mementóként ível át a folyón. Szállás Dubrovnik környékén.

3. nap: Dubrovnik (Raguza)
Egész napos városnézés és szabadidő DUBROVNIK gyönyörű óvárosában, mely a Világörökség része, a tengerpart legfestőibb városa zavartalan épségben megmaradt műemlék együttessel. Velencét az Adria királynőjének nevezik, nyílván nem érdemtelenül, s szerintünk Dubrovnik pedig megérdemli az Adria hercegnője címet! Vacsora, szállás Dubrovnik környékén.

4. nap: Montenegró (kb. 200 km)
A mai napon az új, önálló Montenegró vadregényes tájait keressük fel. A lenyűgöző szépségű Kotori-öböl, a városfallal, bástyákkal körülvett Budva városa és a kis halászfaluból életre kelt, művészien megkomponált luxus nyaralóváros, Szveti Stefan bájos félszigete sok turistát vonz. Vacsora, szállás Dubrovnik környékén.

5. nap: Dubrovnik – Trogir – Šibenik (kb. 300 km)
Reggeli után utazás a műemlékekben gazdag SPLIT-be. Városnézés a görögök által alapított, de Diocletianus császár idejében naggyá tett városban. Rövid ideig a Horvát Királyság székhelye, majd mintegy 400 évig Velence uralta. TROGIR hajdan az Adria legjelentősebb városai közé tartozott, egykor Raguzával és Velencével vetélkedett. Vacsora, szállás Šibenik környékén.

6. nap: Kotori öböl-Perast-Primosten (kb. 60 km)
Utazás Perastba majd onnan hajóval az öbölben található kis szigeten épült Szirti Madonna templomhoz. Visszatérve a szárazföldre a határátkelés Horvátországba. Vacsora, szállás Primostenben.

7. nap: Šibenik – Budapest
(kb. 680 km)
Reggeli után hazautazás Zágráb – Letenye útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A szállásról:

*** szállodák.


Az elhelyezésről:

2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban.


Az ellátásról:

Félpanzió (reggeli és vacsora).


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia-Hercegovina, Szarajevo

Útazonosító: 1325

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia-Hercegovina, Szarajevo

Útazonosító: 1325

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!