Azték és maya kincsek nyomában

Ft-tól/fő 668.000
2020.06.02-tól irodánk a megszokott nyitvatartással várja utasainkat!
Legjobb ár:
668.000 Ft/fő-től

Azték és maya kincsek nyomában utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Azték és maya kincsek nyomában utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 668.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója: 144021
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Nap és Hold Piramis megtekintése
?  Indián és spanyol kultúra kincsei
?  Ősi kulturális emlékek
?  Cancunban tengerparti pihenés

"A mexikói piramisok félelmetes helyszínek voltak, manapság azonban mindenkit - ahogy engem is -, lenyűgöz a látványuk."
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: ELUTAZÁS

Indulás Budapestről. Utazás átszállással Mexikóvárosba. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. NAP: MEXIKÓVÁROS - TÖRTÉNELMI VÁROSRÉSZ

Autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk Mexikóvárosban, ahol többek között a következő látnivalókat érintjük: látvá­nyos kastélyok, Alameda Park, Zócalo, Palacio Nacional, Catedral Metropolitana. Ezután a Reforma Boulevardon haladva, meg­állunk a Függetlenségi Emlékműnél, majd városnézésünket az Antropológiai és Történeti Múzeumban folytatjuk. Délután meg­érkezünk a Teotihuacán-hoz, ahol sétánk során megtekintjük: a Citadelát, a Quetzalcóatl Templomot, a Halál útját, a Nap és a Hold Piramist. Késő délután indulunk vissza, útközben megállunk Mexikóváros védőszentjének templománál, a Guadalupei Szent Szűz bazilikánál, ahol sötét bőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben, ezért épült ide az első bazilika 1709-ben.

3. NAP: MEXIKÓVÁROS - PUEBLA - OAXACA

Reggelit követően városnézés Pueblában, melyet a több mint 70 temploma miatt az ,,Angyalok városának" is neveznek. Fő lát­ványosságok: Rosario-kápolna, a lenyűgöző Főtér, Bábuk háza, Santo Domingo Templom, El Parián Market és Los Sapos művé­szeti negyed. Délután olyan gyönyörű tájon haladunk keresztül, ahol kaktuszok ezrei vannak természetes környezetükben. Este megérkezünk Oaxaca-ba (2 éj).

4. NAP: MONTE ALBAN - TULE - MICTLAN - OAXACA

Reggel elsőként a Monte Alban-hoz látogatunk. Ez a régészeti körzet ma is úgy néz ki, ahogy a zapotékok 1.200 évvel ezelőtt itt hagyták: építészeti remekművek, kerámia leletek, hatalmas paloták, templomok, gazdag külső díszítések. Ezután Mexikó - archeológiai szempontból - egyik legismertebb városába vezet utunk, régebben Mictlan (Halottak Városa) volt a neve a mexikóiak szent városának, melyben főpapjuk székelt. Ezt a település egy hegyekkel körülvett magas völgyben hozták létre. Még most is láthatók a palotafalak és templomok rom­jai. Délután visszatérünk Oaxaca-ba, az ide látogató turista az indián és a spanyol kultúra hatásainak érdekes keveredését tapasztalhatja. A történelmi városnegyedben sétálva megte­kintjük - többek között -, a gazdagon díszített Santo Domingo templomot, mely az egyik legcsodálatosabb belső díszítéssel rendelkező aranytemplom Közép-Amerikában.

5. NAP: OAXACA - SUMIDERO CANYON - SAN CRISTOBAL

Korai reggelit követően folytatjuk utunkat a Tuxtla Gutiérreznél található Sumidero-kanyonhoz. San Cristóbal de las Casasból, a Chiapa indián települések fővárosából indulva egy fantasztikus hajótúra kezdődik. Az 1.000 m magas sziklafalak közötti szur­dokban halad csónakunk. Egyedülálló élményben lesz részünk a túra során. A hajózást követően szabadidő, majd a szálláshe­lyünk elfoglalása San Cristobal de las Casas-ban (2 éj).

6. NAP: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - TZOTZIL

Reggelit követően séta San Cristóbal de las Casasban, a gyö­nyörű felföldi városban, ahol sok színes kis házat, templomot, piacot láthatunk. Programunkat folytatva elmegyünk Tzotzil maya kisvárosba, ahol a helyi népviseletet és tradicionális szo­kásokat csodálhatjuk meg. Délután egy maya kultúrát bemu­tató múzeumot keresünk fel. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: SAN CRISTOBAL - VILLAHERMOSA - PALENQUE

Reggelit követően útnak indulunk Villahermosa városába, Tabasco megye fővárosába. Itt ellátogatunk a szabadtéri La Venta Múzeumba, ahol az Olmec kultúra maradványai talál­hatóak. Délután folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét képező Yucatán-félszigeti maya romvárosba, Palenquebe, ahol szállásunk is lesz. Este szabadprogram.

8. NAP: PALENQUE - CAMPECHE

Városnézés Palenqueben, az esőerdővel borított klasszikus maya városban. A város VI-VIII. század között kialakított építészeti és szobrászati stílusa páratlan, a maga technikai tökéletességével és szépségével. Ugyancsak lenyűgöző látványosság a ,,Feliratok Temploma", mely tulajdonképpen egy piramis és szinte egy épí­tészeti csoda. Késő délelőtt megállunk a Roberto Barrios víz­esésnél, amely tökéletes hely a fotózást kedvelőknek. Délután továbbutazunk szállásunk felé Campeche-be.

9. NAP: CAMPECHE - UXMAL - MÉRIDA

Reggeli a szálláson, majd történelmi városnézés Campeche-ben, ahol még mindig találhatunk az óvárost körülvevő erődfal maradványaiból. Később Uxmal következik, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező emlékeket, a Jós pira­misát, az Apácák Házának Négyszögét és a Kormányzó palo­táját, melyet a helyiek csak Galambdúcnak neveznek. Délután Méridaban sétálunk, amelyet ,,Fehér Város"-nak is hívnak, és Yucatán megye fővárosa.

10. NAP: MÉRIDA - CHICHÉN ITZA - CANCUN

Korai indulás Chichen Itzába mely a legismertebb maya város. Nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségeinek listá­jára. A festői rengetegben megbújó romvárosnál kevés vér­fagyasztóbb hely létezik a világban: az emberáldozatokról is elhíresült romok híven őrzik a maya civilizáció emlékeit. Rengeteg a különleges látnivaló, de már az épületek többsé­gén kezd érződni a X. században ideérkezett toltékok hatása. A városban látható Közép-Amerika legnagyobb labdajáték­tere is. A másik érdekesség Chichen Itza szent tava, a Cenote Sagrada. Ez egy beomlott mészkőbarlang, amely feltöltődött vízzel. A mondák szerint régen itt emberáldozatokat mutat­tak be a Cenóta Istenének. Folytatjuk utunkat Cancun felé, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

11 - 12. NAP: CANCUN

Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton, közben teljes ellátás, helyi italokkal. A **** szállodánk közvet­lenül a fehérhomokos tengerpartnál található. A tenger leírha­tatlanul szép színű, a zöld és a világoskék szín keveredése teszi egyedülállóvá ezt a partszakaszt.

13. NAP: ELUTAZÁS

Menetrend függvényében transzfer a cancuni repülőtérre és elutazás. Repülünk Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Délelőtti órákban érkezés Európába. Átszállás után a délutáni órákban érkezés Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

x Azték és maya kincsek nyomában

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Azték és maya kincsek nyomában

Azték és maya kincsek nyomában

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 144021

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Azték és maya kincsek nyomában

Azték és maya kincsek nyomában

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 144021

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!