A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia

Tájékoztató a szigorításokkal kapcsolatban

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A Földközi-tengeren Franciaország és Olaszország között három lenyűgöző sziget található. Ebből egy francia, kettő pedig olasz fennhatóság alatt van. Történelmi múltjuk és természeti adottságaik miatt sok köztük a hasonlóság, de még több a különbség. Jöjjön velünk, hasonlítsa össze őket, és válassza ki az Önnek legjobban tetszőt!

Az utazásról:

Légkondícionált autóbusszal.


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország (1100 km)

Reggeli indulás, majd Szlovénián keresztül utazva érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

2. nap: Pisa – Elba (320 km)

Piombino kikötője felé vesszük az irányt. Toscana hangulatos dimbes-dombos útjain haladva útba ejtjük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisat. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indulunk tovább a kikötőbe. Piombino kikötőjéből, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város XVI. sz-i erődítményei. Esti órákban visszahajózás a szárazföldre, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (250 km)

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajózás). Kikötünk Bastiaban, majd felkeressük a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékét. Először Erbalungaba látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán nevezik a környéket a festők paradicsomának. A változatos partszakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi településsel is találkozunk, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Nem véletlenül él a mai napig a köztudatban az a mondás, miszerint „Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corseon”. Az esti órákban megérkezünk szálláshelyünkre.

4. nap: Calvi – Corte – Porto (80 km)

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk tovább: a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén átvágva jutunk el a szépséges Portoba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránitsziklára emelt genovai őrtorony. Szállás.

5. nap: Piana de Calanche – Ajaccio – Sartene (150 km)

Napunkat egy csodás táj megtekintésével kezdjük: Piana de Calanche vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak, ahogy szinte a tengerbe szakadnak. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccioba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során megnézzük az óvárost, a kikötőt és természetesen Napóleon szülőházát is. 1769-ben itt látta meg a napvilágot a történelem egyik legnagyobb hadvezére. A város nagy szülöttére emlékművek, utcanevek emlékeztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk az erődszerű házai miatt „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartenebe. Felfedezzük a város zegzugos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Szállás.

6. nap: Portovecchio – Bonifacio – Santa Teresa – Sassari

Reggeli után irány Portovecchio. Egy kellemes délelőtti séta keretében ismerkedünk Korzika harmadik legnagyobb városával, mely magaslati óvárosából fantasztikus a kilátás. Folytatjuk utunkat a mesés Bonifacioba, mely a sziget legdélebbi települése. A pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és óváros szép lezárása korzikai kirándulásunknak. Kompra szállunk és a mindössze 15 km-re lévő Szardínia szigetére hajózunk. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe, majd Sassariba utazunk. Egy rövid esti séta keretében ismerkedünk a kulturális értékekben gazdag várossal. Szállás.

7. nap: Sassari – Alghero – Neptun-barlang – Olbia

Ezen a napon ellátogatunk Szardínia legszebb városának tartott Algherobe. Különlegessége, hogy katalán nyelvű település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk a szép katedrális és a paloták falai között. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy tengeri kirándulással folytatjuk, jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkre.

8. nap: Maddalena-szigetek – Porto Cervo – Golfo Aranci – Livorno

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökkel és a környező szigetvilág gyöngyszemeivel. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol megtekinthetjük Garibaldi házát, majd tovább utazva Porto Cervot, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicsomát látogatjuk meg. A koraesti órákban érünk Szardínia legnagyobb kikötővárosába, Olbiaba. Az öbölben sétálva festői látványban gyönyörködhetünk. Este Golfo Aranchi kikötőjéből útnak indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinban, majd reggeli órákban érkezés Livornóba.

9. nap: Livorno – Szlovénia – Budapest (1120 km)

Reggel Livornóból hazaindulás. Szlovénián keresztül érkezünk meg Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Szlovénia - Olaszország (1100 km)
Reggeli indulás, majd Szlovénián keresztül utazva érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

2. nap: Pisa - Elba (320 km)
Piombino kikötője felé vesszük az irányt. Toscana hangulatos dimbes-dombos útjain haladva útba ejtjük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisat. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indulunk tovább a kikötőbe. Továbbutazva megérkezünk Piombino kikötőjébe, ahonnan kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma emlék múzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város XVI. sz-i erődítményei. Esti órákban visszahajózás a szárazföldre, majd szálláshelyünkre utazunk.

3. nap: Livorno - Bastia - Cap Corse (250 km)
Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajózás). Kikötünk Bastiaban, majd felkeressük a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékét. Először Erbalungaba látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zeg-zugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán nevezik a környéket a festők paradicsomának. A változatos partszakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi településsel is találkozunk, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Nem véletlenül él a mai napig a köztudatban az a mondás, miszerint "Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corseon". Az esti órákban megérkezünk szálláshelyünkre.

4. nap: Calvi - Corte - Porto (80 km)
Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenforgalmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadellájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a sziget egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk tovább: a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén átvágva jutunk el a szépséges Portoba, mely az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránitsziklára emelt genovai őrtorony. Szállás.

5. nap: Piana de Calanche - Ajaccio - Sartene (150 km)
Napunkat egy csodás táj megtekintésével kezdjük: Piana de Calanche vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak, ahogy szinte a tengerbe szakadnak. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccioba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a modernig minden megtalálható benne. Városnézésünk során megnézzük az óvárost, a kikötőt és természetesen Napóleon szülőházát is. 1769-ben itt látta meg a napvilágot a történelem egyik legnagyobb hadvezére. A város nagy szülöttére sok emlékmű, utcanevek emlékeztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk az erődszerű házai miatt "legkorzikaibb" településnek nevezett Sartenebe. Felfedezzük a város zeg-zugos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Szállás.

6. nap: Portovecchio - Bonifacio - Santa Teresa - Sassari (180 km)
Reggeli után irány Portovecchio. Egy kellemes délelőtti séta keretében ismerkedünk Korzika harmadik legnagyobb városával, mely magaslati óvárosából fantasztikus a kilátás. Folytatjuk utunkat a mesés Bonifacioba, mely a sziget legdélebbi települése. A pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és óváros szép lezárása korzikai kirándulásunknak. Kompra szállunk és a mindössze 15 km-re lévő Szardínia szigetére hajózunk. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe, majd Sassariba utazunk. Egy rövid esti séta keretében ismerkedünk a kulturális értékekben gazdag várossal. Szállás.

7. nap: Sassari - Alghero - Neptun-barlang - Olbia (160 km)
Ezen a napon ellátogatunk Szardínia legszebb városának tartott Algherobe. Különlegessége, hogy katalán nyelvű település. A műemlékekkel teli óvárost tengerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk a szép katedrális és a paloták falai között. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy tengeri kirándulással folytatjuk, jó idő esetén a Neptun-barlanghoz hajókázhatunk (hajójegy a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkre.

8. nap: Maddalena-szigetek - Porto Cervo - Golfo Aranci - Livorno (130 km)
Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépséges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökkel és a környező szigetvilág gyöngyszemeivel. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol megtekinthetjük Garibaldi házát. Majd tovább utazva Porto Cervot, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicsomát látogatjuk meg. A kora esti órákban érünk Szardínia legnagyobb kikötővárosába, Olbiaba. Az öbölben sétálva festői látványban gyönyörködhetünk. Este Golfo Aranchi kikötőjéből útnak indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinban, majd reggeli órákban érkezés Livornóba.

9. nap: Livorno - Szlovénia - Budapest (1120 km)
Reggel Livornóból hazaindulás. Szlovénián keresztül érkezünk meg Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

A szállásról:

7 éjszaka ***/ **** szálloda, 1 éj hajón


Az ellátásról:

reggeli


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia

A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia

Olaszország, Calabria, Pisa

Útazonosító: 3707

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia

A varázslatos Elba-Korzika-Szardínia

Olaszország, Calabria, Pisa

Útazonosító: 3707

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!