Szicília és a Lipari-szigetek

Ft-tól/fő 260.000

Szicília és a Lipari-szigetek utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Szicília és a Lipari-szigetek utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 260.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás: Egyéni
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 137675
Kívánságlistára teszem

Kalandtúra és nyaralás Szicíliában és a szomszédos Lipari-szigeteken. A taorminai városnézés után a vulkanikus szigetek egyikén, Vulcanón lesz a szállásunk. Innen indulva minden nap más-más szigetet ismerhetünk meg. Salinára egy látványos vulkántúra miatt utazunk, Panareára a gyönyörű épületek miatt. Vulcanón egy füstölgő kráterre kapaszkodunk fel, Strombolin pedig egy működő tűzhányó lávakitöréseit láthatjuk. Liparin egy nyüzsgő kisvárosba csöppenünk, az utazás végén pedig felfedezhetjük Catania rejtett kincseit.

Részletes program

1. nap - Budapest - Catania

 • Repülés: a délutáni órákban indulunk Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával a szicíliai Catania városába.
 • Catania: a repülőtérről egy közeli szállodába utazunk, ahol elfoglaljuk a szobáinkat. Este tehetünk egy sétát a tengerpart mentén, de taxival könnyedén eljuthatunk Catania belvárosába is.
 • Szállás: szálloda****.

2. nap - Catania - Taormina - Milazzo - Vulcano

 • Taormina: reggel elhagyjuk a cataniai szállodánkat és alig másfél óra alatt Szicília legelbűvölőbb kisvárosába, Taorminába utazunk. Először a híres Görög Színházat keressük fel, Taormina legfontosabb nevezetességét, amit Csontváry is többször megfestett. A nézőtéren ülve a színpad mögött az Etnát láthatjuk. Ezután szabadprogram keretében fedezhetjük fel Taormina csillogó belvárosát. Az évszázados Corso Umbertót tündöklő épületek, templomok és elegáns paloták szegélyezik, ám az építészet mellett Taormina másik fontos látnivalója a főtérről nyíló panoráma. Egy lépcsősoron felkapaszkodhatunk egy sziklakápolnához, ahonnan a kilátás talán még lenyűgözőbb. A városnézés után visszatérünk a buszunkhoz, majd útnak indulunk Milazzo kikötőjébe.
 • Vulcano: a Szicília északkeleti részén fekvő Milazzóból menetrend szerint közlekedő szárnyashajóval folytatjuk az utazásunkat a Lipari-szigetek felé. A 7 tagból álló, vulkanikus Lipari-szigetek egyik legszebb tagja Vulcano, amely tökéletes kiindulópont a többi sziget bejárására. A tengeri utazás után gyalog közelítjük meg a szállásunkat, egy hotelt, amely csupán pár perc sétára fekszik a kikötőtől. A szobáink elfoglalása után a nap hátralévő része a pihenésé. Mivel a szálloda központi helyen fekszik, ezért hamar elérjük Porto Levante központját, ami igazából egy-két utcácskából áll csupán. A település a 398 m magas Gran Cratere vulkán lábánál fekszik; a közelben két strand és egy természetes iszapfürdő található. Vulcano központjában több éttermet is találunk, ahol vacsorázhatunk.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

3. nap - Vulcano

 • Vulcano: ezt a napunkat teljes egészében Vulcano megismerésével töltjük. Délelőtt felkapaszkodunk a sziget legmagasabb pontjára, délután pedig egy fakultatív hajókiránduláson vehetünk részt.
 • Gran Cratere: Vulcano legfőbb látnivalója, a 398 méter magas Gran Cratere, amely az egyik legkisebb vulkáni kráter a Lipari-szigeteken. Ma is aktív, komolyabb kitörés azonban nem várható tőle. Először végigsétálunk Porto Levante településén, majd rátérünk a kráter tetejére vezető poros ösvényre. Ahogy haladunk egyre feljebb a vízmosások szaggatta hegyoldalban, úgy válik egyre szélesebbé a panoráma. Nemcsak Vulcano szigetét láthatjuk madártávlatból, hanem a közeli szigeteket is megpillanthatjuk. Felérve a kráterperemre, jól látszik a kráter belseje és a kénes kigőzölgések. Felkapaszkodunk a 398 m magas csúcsra, körbejárjuk a krátert, majd visszatúrázunk Porto Levante kisvárosába. Táv: 8 km, szint: fel 400 m, le 400, a túra nehézsége: (**).
 • Hajókirándulás: délután részt vehetünk egy fakultatív programon, amelynek során gyors motoros hajókkal járjuk körbe Vulcano partvonalát. A víz felől is láthatjuk a Gran Cratere színes kőzetrétegeit, majd felkeressük a Csikó-barlangot, ami csak a tenger felől megközelíthető.
 • Porto Levante: este több étterem közül is válogathatunk, amik csupán néhány perces sétára találhatóak egymástól és a szállodánktól.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

4. nap - Vulcano - Salina - Vulcano

 • Salina: ezen a napon Salina szigetét ismerhetjük meg, ahová egy menetrend szerinti szárnyashajóval utazunk. A gyönyörű szigeten két vulkáni kúp magasodik, amik már régen kialudtak. Az utolsó kitörés során keletkezett hamu vízzel keveredve kitűnő talajt hozott létre. Emiatt egész Salina üde zöld, kiterjedt erdőségek és szőlőföldek találhatóak rajta. Itt terem a malvasia szőlő, amiből a híres, mézízű Malvasia bort készítik.
 • Gyalogtúra: Rinella kikötőjében érünk partot, ahonnan helyi járatú autóbusszal utazunk tovább a zöldellő Valdichiesa-völgybe. Hamar megérkezünk a mai gyalogtúránk kiindulópontjához, a 17. századi Madonna del Terzito szentélyhez. A templom mellett indul az ösvényünk, amely erdős vidéken keresztül vezet a sziget - és egyben a Lipari-szigetek - legmagasabb pontjára. Körülbelül 2-2,5 órás túra során érjük el a 962 m magas Monte Fossa delle Felci csúcsot, ahol nagyszerű panoráma fogad. Megpihenünk a hegytetőn, majd a kialudt vulkán másik oldalán, megdermedt lávafolyások között ereszkedünk le Santa Marina di Salina hangulatos kisvárosába. Táv: 10 km, szint: fel 650 m, le 960 m, a túra nehézsége: (***).
 • Vulcano: a késő délutáni órákban hajózunk vissza Vulcano szigetére.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

5. nap - Vulcano - Panarea - Stromboli - Vulcano

 • Hajókirándulás: ezen a napon kerül sor az utazás legizgalmasabb fakultatív kirándulására. Vulcano kikötőjében egy bérelt hajóra szállunk, amivel a Lipari-, vagy már néven Eoli-szigetek két legszebb tagja felé indulunk.
 • Panarea: a kicsiny szárazföld a szigetcsoport építészeti szempontból leglátványosabb tagja. Panarea fehérre meszelt házai és keskeny sikátorai annyira jellegzetesek, hogy az építészek egyenesen eoli stílusról beszélnek. Panarea egy gyönyörű, virágokkal teli nyaralósziget, az olasz felső tízezer üdülőhelye, amelynek nagyon kicsi az állandó lakossága. Nyaranta megtelnek az ízléses nyaralók és nyüzsgő élet költözik a szigetre. Az autómentes városka keskeny utcáit szabadprogram keretében érdemes felfedezni.
 • Stromboli: Panareát magunk mögött hagyva Stromboli felé hajózunk tovább. Ezen a szigeten mindössze két kicsiny település található, amiket nem köt össze út. Egyik településen sem közlekednek hagyományos autók, csak kisméretű, főleg elektromos járművek. A sziget teljes területét kitevő tűzhányó működése jelenleg változó, ezért kétféle programmal készülünk. Mindenképpen kikötünk a szigeten, hogy megismerjük Stromboli nagyobbik települését. A hamisítatlan eoli stílusú épületek és a tengerpartot borító fekete vulkáni homok remek fotótémákat kínálnak. Ha a vulkán működése aktív, akkor késő délután körbehajózzuk a szigetet és a vízről nézzük meg a Stromboli kitöréseit. Amennyiben lehetséges a túra a sziget tetejére, akkor ezt választjuk és egy helyi vezetővel a Stromboli csúcsáig túrázunk. Innen az est leszálltával gyönyörű vulkánkitöréseket láthatunk. Táv: 6 km, szint: fel 930 m, le 930 m, a túra nehézsége: (***).
 • Utazás Vulcanóra: az esti órákban indulunk vissza hajóval Vulcano szigetére, ahová éjfél után nem sokkal érkezünk meg.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

6. nap - Vulcano - Lipari - Vulcano

 • Lipari: ezen a napon a Lipari-szigetek központi tagjával, a névadó Lipari szigettel ismerkedünk meg. Mivel Vulcano és Lipari közel fekszenek egymáshoz, ezért rövid idő alatt meg tudjuk tenni a köztük lévő utat. Először egy buszos körutazáson veszünk részt, majd gyalog indulunk a kisváros felfedezésére. Felsétálunk a fellegvárba, ahol megnézzük a kilátást és a katedrálist, majd teszünk egy nagy sétát az óvárosban. A régi kikötő környéke és a sétálóutca tele van érdekes üzletekkel, bárokkal, éttermekkel, ahol megpihenhetünk. Lipari a többi sziget apró településeihez képest valóságos ,,világváros".
 • Vulcano: a Liparin eltöltött szabadprogram után visszahajózunk Vulcanóra, ahol a napunk hátralévő részét pihenéssel töltjük.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli.

7. nap - Vulcano - Milazzo - Catania

 • Utazás: a reggeli után csobbanhatunk még egy utolsót a tengerben, majd elhagyjuk a szállodánkat és Vulcanóról visszahajózunk Szicíliába. Milazzóban buszra szállunk és Cataniába utazunk.
 • Catania: először elfoglaljuk a szobáinkat a már ismert cataniai hotelben, majd a belvárosba utazunk, ahol a délután hátralévő részét töltjük. Az Etna déli oldala és a Jón-tenger között fekvő háromszázezres Catania központja viszonylag kicsi, de sok szép látnivalót rejt. A főtérről indulva szabadprogram keretében fedezhetjük fel a belvárost. Ajánljuk a Santa Agata katedrálist, a Via Garibaldit, Catania legforgalmasabb útját, a Bellini színházat és a főtéren álló elefántos kutat. Este válasszunk egyet a számtalan hangulatos étterem közül, ezután pedig egyénileg térhetünk vissza a szállodába.
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli.

8. nap - Catania - Etna - Budapest

 • Etna: az utazás utolsó napján az Etnán teszünk egy izgalmas kirándulást. Autóbusszal az 1800 méteres magasságban épült Sapienza menedékházig utazunk, ahol felvonóra szállunk. 2500 méteres magasságból indulunk túrázni és közben megnézzük a 2001-es kitörés során keletkezett Laghetto krátert és a Valle del Bove festői kilátópontját. A túránk útvonalát az Etna aktuális működése és a hóviszonyok is befolyásolhatják, de a célunk alapvetően a 3000 méter magasan fekvő egykori Torre del Filosofo menedékház helye. Itt jelenleg a 2002-2003-as kitörés kráterei sorakoznak. Az ösvények holdbéli tájakon, kietlen, de mégis érdekes lávasivatagon vezetnek keresztül. Néhol a meleg kőzetek repedései között kénes gázok szivárognak, és érezhetjük a föld mélyéből sugárzó hőt. Táv: 8 km, szint: fel 500 m, le 500 m, menetidő: 5-6 óra, a túra nehézsége: (***). A túra után felvonóval és busszal utazunk vissza Cataniába, majd onnan a repülőtérre.
 • Repülés: Cataniából az esti órákban indulunk a Wizz Air járatával Budapestre. Késő este szállunk le a Liszt Ferenc repülőtéren.
 • Étkezés: reggeli.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A gyalogtúrák nehézsége

 • Az utazás összesen három gyalogtúrát tartalmaz, egy könnyebbet és két közepes nehézségűt. A túrák ki is hagyhatóak; ebben az esetben a szállásunkon maradhatunk vagy a szigeten, ahol a túrák zajlanak.
 • A legkönnyebb túra Vulcano szigetén a Gran Cratere meg­má­szá­sa. Az ösvény poros, sziklás, de jól járható. A kráter peremén a kénes kigőzölgések óvatosságra intenek.
 • A Salinán és Strombolin szervezett túránk nehézsége közepes. A sikeres teljesítéshez át­la­go­san spor­tos erőnlét és túrázási tapasztalat szükséges. Az útvonal poros és törmelékes. A túrák távolságai nem nagyok, a nehézséget inkább a szintemelkedés, a meleg és a poros út jelenti. Strombolin sötétedés után indulunk lefelé, ezért elemlámpáink fényében kell gyalogolnunk. A túrák során nincs visszafordulási lehetőség, hiszen az indulási pont nem egyezik meg az érkezés helyszínével.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne ivóvízzel, tartalék meleg ruhával és az esőkabáttal. A felszerelésünk többi részét mindig a szállásunkon hagyjuk.
 • A gyalogtúrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg. 

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát, ké­nyel­mes tú­ra­ba­kancs, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, túraszandál, baseball sapka vagy kendő napszúrás ellen. Olyan ba­kancs­ot hozz, amit már rég­óta hasz­nálsz. Ha új ba­kan­csod van, a tú­ra előtt já­rasd be, ne­hogy az uta­zás alatt tör­je fel a lá­bad! Ajánlott lábszárvédőt (kamásni) is hozni a vulkánok poros talaja miatt.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi tú­rák­hoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, túrabot, szúnyogriasztó. Kü­lön ki­emel­jük az elem­lám­pa fon­tos­sá­gát, mert a Stromboliról éj­sza­ka in­du­lunk le. Tar­ta­lék elem­re is szük­ség le­het.

Szállás

 • Öt éjszakát Vulcano szigetén egy háromcsillagos szállodában töltünk. A kétágyas szobákhoz saját fürdő tartozik. A szálloda pár perc sétára fekszik a strandoktól, a kikötőtől és a városka központjától.
 • Az első és utolsó éjszakát egy négycsillagos cataniai hotel kétágyas szobáiban töltjük.

Étkezés és ivóvíz

 • A részvételi költség tartalmazza a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó. Mindegyik szigeten találunk élelmiszerüzleteket, a szieszta idejét azonban bele kell kalkulálnunk a vásárlásba. Az összes szigeten és természetesen Taorminában is számos étterem és pizzéria található.
 • A két nagyobb túrán (Salina és Stromboli) legyen nálunk szendvics, néhány csokoládé- vagy müzliszelet és természetesen kellő mennyiségű ivóvíz.
 • A Lipari-szigetekre hajóval viszik az ivóvizet, ezért nem célszerű a vezetékes víz fogyasztása. Palackozott ivóvizet rengeteg helyen árulnak.

Időjárás

 • A tavasz és nyár eleje a legszebb időszak a szigeteken. Még nincs tömeg a strandokon és a nyári kánikula sem köszöntött még be. A nappali legmagasabb hőmérséklet 25-28 °C körül várható, míg az éjszakai minimum 16-18 °C körül valószínű.
 • A Stromboli túra során hűvösre kell készülnünk, hiszen közel ezer méteres magasságban sötétedik ránk a sziget tetején, ahol szinte garantált a szél. Itt akár 14 °C-ra is lehűlhet a levegő.
 • Tar­tós eső­zé­sek nem va­ló­szí­nű­ek, de zá­po­rok elő­for­dul­hat­nak.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrozheted Catania, Vulcano, Stromboli és az Etna aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • A hi­va­ta­los nyelv az olasz, idegen nyelven kevesen beszélnek.
 • Az internet wifin keresztül érhető el a szállodákban.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes sze­mé­lyi iga­zol­vánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Olaszországba.

Egészségügy

 • A szállodákban különböző elektromos csatlakozók vannak használatban, amik közül nem mindegyik felel meg a magyar szabványnak. Vigyünk magunkkal megfelelő átalakítót, de a helyszínen is vásárolhatunk.
 • A fény­ké­pe­ző­gé­pek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szállodákban fel tudjuk tölteni.

Va­lu­ta

 • Olaszországban az euró (EUR vagy EUR) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért a leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met vin­nünk. Minden szigeten találunk bankautomatákat és szinte mindenhol fizethetünk kártyával is.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 250-300 EUR plusz a belépők és fakultatív programok költsége.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Taormi­na, Gö­rög Szín­ház: 10 EUR
 • Vulcano, iszapfürdő: 3 EUR
 • Vulcano, hajókirándulás: 20 EUR
 • Panarea és Strom­boli fakultatív program: 35 EUR (hajózás) + 28 EUR (helyi vezető)
 • Lipari, autóbuszos körutazás: 10 EUR
 • Etna felvonó oda-vissza: 30 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás a szárazföldi és vízi utazásra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb, maximum 90 literes sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra és túrákra, valamint az autóbusz és a hajók utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás és a vulkánok aktivitása vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy indokolt esetben meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.
 • Viharos időben ritkábban vagy egyáltalán nem járnak a hajók a Lipari-szigetek és Szicília között. Ilyen esetben jelentős programmódosításra kényszerülhetünk.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • Amennyiben valamely résztvevő nem kíván részt venni az irodánk által biztosított Lipari és/vagy Salina kiránduláson, az általa igénybe nem vett hajójegy árát nem áll módunkban visszatéríteni.
 • A hajós kirándulásokat bérelt hajókkal bonyolítjuk le, amiken a csoportunkon kívül más utasok is lehetnek.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év.
x Szicília és a Lipari-szigetek

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást bérelt autóbusszal és menetrendszerint közlekedő szárnyashajókkal.
 • 5 éjszaka szállást Vulcano szigetén, háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást Cataniában, négycsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 6 reggelit.
 • Kirándulást Lipari és Salina szigetekre.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • A további étkezést.
 • A belépők és fakultatív programok árát.
 • A biztosításokat.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szicília és a Lipari-szigetek

Szicília és a Lipari-szigetek

Olaszország, Szicília, Lipari

Útazonosító: 137675

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szicília és a Lipari-szigetek

Szicília és a Lipari-szigetek

Olaszország, Szicília, Lipari

Útazonosító: 137675

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!