Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Ft-tól/fő 754.000
Legjobb ár:
589.000 Ft/fő-től

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 589.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója: 182006
Kívánságlistára teszem

Leírás:


?  Idén kibővítve, + 1 nap és megújítva
?  3 skandináv fővárosban városnézés
?  Hajózás a hegyekkel körbeölelt fjordokon
?  Több tucat vízesés, érdekes növényzet

Elképzelhetetlennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig... Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - AUSZTRIA - NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különleges klasszicista épület a Duna-part közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szál­lás, fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG - LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid, buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belvá­ros... Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos város­nézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük (kívülről) a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. (A napi programot meghatározza a repülőgép hamburgi érkezése). Szállás.

3. NAP: R?DBY - KOPPENHÁGA - SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-R?dby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városné­zés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Str?get a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok ked­venc helye, Christiansborg, és a közismert ,,Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota és a Koronázó templom. Impozáns látvány a tengerpartra épített Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, majd a piacteret és a modern negyed sétá­lóutcáját. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajó­ját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég főváros felé. Látványos, fenyő­erdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekin­tésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A belvárosban tett gyalogos városné­zés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere, modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: HAMAR - LILLEHAMMER - ?NDELSNES

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén haladunk észak-nyu­gati irányba. Útközben Hamarban láthatunk egy felfordí­tott viking hajóra emlékezetető épületet. Lillehammerben a híres olimpiai sísáncot keressük fel. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdalen-völgyön haladunk keresztül, melyet gyors­folyású folyók és vízesések tarkítanak. ?ndelsneshez érve egy fárasztó, de meseszép programot javaslunk. Gondolával fel tudunk menni a Nesaksla hegyre, vagy a Ramsdallépcsőn az 580 m magasságban lévő különleges kilátóhoz tudunk feljutni. (Túracipő használata feltétlenül ajánlott). A kilátóról, jó idő ese­tén mesés a látvány az alattunk húzódó fjordra. Fárasztó, de egy életre maradandó élményt nyújtó program. Ezt követően elfog­laljuk szállásunkat.

7. NAP: TROLLOK ÚTJA - GEIRANGER FJORD - SASOK ÚTJA

A Trollok útján indulunk tovább, mely Norvégia talán leghíre­sebb panorámás útja. Ezt a norvégiai hágót 1936-ban, 8 évnyi építkezés után nyitották meg. Tizenegy hajtűkanyar várja itt az utazókat, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. Az igen látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egy kis hídja alatt fut át. A nap során végig­haladunk a Sasok útján is, mely a Geiranger fjordhoz vezet. Ott kompra szállunk és egy kb. 1,5 órás hajóúton megyünk Hellesyltig. Hajókázás közben kiváló felvételek készülhetnek a fjordot ölelő hegyekről, vízesésekről. Kikompolás után busszal folytatjuk utunkat Sogndalig. Szállás.

8. NAP: SOGNE-FJORD - BERGEN - NORDHEIMSUND

A következő mesés fjord a Sogne-fjord, mely mentén hala­dunk. Számtalan vízesést érintünk a mai napon is. Bergenbe érve gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a bel­várossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiac­cal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők egyéni program keretében a siklóvasúttal fel­mehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. Szabadprogramunk után szállásunkra buszozunk.

9. NAP: HARDANGER-FJORD - ODDA - STAVANGER - BEHAJÓZÁS

A mai napunk is a mesés norvég tájról fog szólni. Hardanger-fjord mellett haladunk déli irányba. Útközben megtekintjük a fantasztikus Voringfoss vízesést. Odda érintésével kora esti órákban érkezünk Stavangerbe. A kb. 20 órakor induló hajóba történő beszállásáig ismerkedünk Stavangerrel. (Ennek időtar­tama a városba érkezéstől függ). Éjszakai szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

10. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) - JELLING - NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és meg­állunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt követően a repülős utasainkat elvisszük a hamburgi repülőtérre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

11. NAP: NÉMETORSZÁG - BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Norvég fjordok

Útazonosító: 182006

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Norvég fjordok

Útazonosító: 182006

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!