Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Ft-tól/fő 293.000
Legjobb ár:
234.000 Ft/fő-től

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 234.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 182005
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Megtekintjük Szarajevót és Mostart
?  Tengerparti fürdőzés, napozás
?  Városnézés Dubrovnik központjában
?  Az ezer vízesés otthona: Plitvicei-tavak

Újra és újra rácsodálkozom Bosznia kincseire: vadregényes tájak, középkori városok és a varázslatos, romantikus tengerpart.
Süli Dorottya - A balkáni utak szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / MISKOLC - BUDAPEST - PÉCS - UDVAR - SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről és Debrecenből, Budapestre. Mindkét útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M6-os autópályán haladunk dél felé. Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. A város a XVII-XIX. század közt a Balkán egyik legfontosabb városa volt. Séta, városnézés: török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukok, mecsetek váltogatják egymást a monarchia-korabeli épületek­kel és katolikus templomokkal. Ez is mutatja a város sokszínű­ségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ - MOSTAR - MEDJUGORJE - TENGERPART

Reggeli után, amennyiben előző nap a határátlépések ideje hosszabbra nyúlik, és nem tudjuk a szarajevói városnézést ren­desen megvalósítani, akkor ezt délelőtt bepótoljuk, majd ezt követően Mostarba utazunk. Séta az óvárosban, megcsodál­hatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mér­nökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után tovább utazunk Medjugorjéba, mely az egyik legkülönlegesebb zarándokhely egész Európában. Az 1980-as évektől sorban közzétett Szűz Mária-jelenéseket a katolikus egyház először nem akarta elismerni, de Ferenc pápa később legitimálta a zarándoklatokat, és hívők százezrei keresik fel a helyszínt. Idegenvezetőnk ismertetése után mindenkinek lesz lehetősége egy kis kikapcsolódásra. Az esti órákban érünk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál a Grand Hotel Neum**** szállodában lesz (4 éj).

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK

Reggeli után, aki akar marad és pihen a szállodában, vagy für­dik a tengerben, de van egy fakultatív programlehetőség ezen a napon, mely során elmegyünk az egyik legszebb hor­vát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A belváros ma a világörökség része. Gyalogos városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Ennek a háznak az az érdekes­sége, hogy az óváros többi épületéhez képest viszonylag későn épült, így az 1667-es nagy földrengésben szinte alig sérült meg. A földrengés előtt szép gótikus paloták jellemezték Dubrovnik óvárosát, melyek a XI-XII. században épültek. A földrengés után, azonban már barokk stílusban lett újjáépítve az óváros. Sétánk során sok ismerős helyszínt fogunk felfedezni, mivel itt forgatták a ,,Trónok harca" című film több jelenetét. Közös néze­lődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfa­lon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenveze­tővel): 50 EUR (jelentkezés a helyszínen).

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS

Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk. Érdekes látvány a hajóról a sok kis sziget és a dimbes-dombos boszniai partvidék. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek visszaérkezés után szabadprogram, fürdőzés az Adriai-tenger habjaiban, de arra is van lehetőség, hogy a szálloda medencéjénél pihenjünk, napozzunk. Fakultatív hajókirán­dulás: kb. 35 EUR (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA - ZADAR

Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre meg­állunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A magyar királyság idején Zara néven volt ismert. A városkapun ma is dísze­leg a velencei szárnyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesztette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szent Donát-körtemplom, melyet a IX. században Donát püspök kezdte el építtetni, román stílusban. A templom nagyon szokatlan kinézetű, hiszen egyrészt kör alakú, másrészt két szintes, harmadrészt nincs harangtornya. A Szent Donát templom mögött található a szintén román alapokra épült Szent Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrá­lisa. Sétánk után folytatjuk utunkat horvátországi szálláshelyünkre.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK - BUDAPEST

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A program során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás progra­munk után hazaindulunk. Határátlépés után az M7-es autópá­lyán haladunk a főváros felé. 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 4:50
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Dunaújváros (Budapest után), Dechatlon parkoló
— Nagykanizsa, Tesco parkoló
— Pécs (Budapest után), Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
— Szekszárd (Budapest után), Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 8:30
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Bonyhád (Budapest után), MOL benzinkút, kb. reggel 8:45
— Paks (Budapest után), Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 8:10
— Tolna (Budapest után), Penny Market parkoló, kb. reggel 8:20
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:30

x Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Horvátország, Körutazás Horvátországban

Útazonosító: 182005

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Horvátország, Körutazás Horvátországban

Útazonosító: 182005

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!