Baltikum, Szentpétervár

Ft-tól/fő 423.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
296.000 Ft/fő-től

Baltikum, Szentpétervár utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Baltikum, Szentpétervár utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 296.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója: 123635
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Szentpétervár helyi magyar idegenvezetővel
?  Mindhárom balti főváros megtekintése
?  A legszebb Szentpétervár környéki kastélyok
?  Oda és visszaúton Lengyelországi ízelítő

"A csodaszép kastélyok és parkok látványa által megelevenednek előttünk a cári idők. Az idelátogatót olyan érzés fogja el, mintha részesévé válna a színpompás régmúlt történetének."
György Péter - Baltikum-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÁKIA - VARSÓ

Reggeli indulás, Parassapuszta után utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII században alapították. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruál­ták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Szép egységes barokk stílusúak ezek az épületek. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ - TRAKAI - VILNIUS

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó öleli körbe. A litván fővárosban, Vilniusban a délután második felében városnézés. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a lit­ván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképez­hetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

3. NAP: VILNIUS - RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA - SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. Utunk során áthaladunk a Struve földmérő vonalon. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR - CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székes­egyház, Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakultatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stílusú Katalin-palota, világhírű a felújí­tott Borostyánterem és a Trónterem. Itt is lesz magyar nyelvű vezetés. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 22.000,- Ft Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR - PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keressük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csoda­szép parkban. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirán­dulás belépővel: 20.000,- Ft Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakulta­tív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakulta­tív programokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a programok sorendje változhat.

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR - TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tud­juk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

8. NAP: TALLINN - LETTORSZÁG - KERESZTEK HEGYE

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben lát­ványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő...) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztet vásárolni.) Szállásunk Litvániában lesz.

9. NAP: LITVÁNIA - KAUNAS - LENGYELORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat az Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a ,,Fehér hattyú"-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagó­tika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és az esti órákban érkezünk Lengyelországba, Kielcébe, ahol a szállásunk lesz.

10. NAP: KIELCE - SZLOVÁKIA - MAGYARORSZÁG

Reggeli után rövid séta Kielce központjában. A város fontos kereskedelmi, kulturális és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca... Városnézésünk után hazaindulás. Szlovákián keresztülhaladva, parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

OROSZORSZÁGBA VÍZUM SZÜKSÉGES. IGÉNY ESETÉN A VÍZUMOT IRODÁNK INTÉZI. EBBEN AZ ESETBEN, MÁR JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK AZ ÚTLEVÉL FÉNYMÁSOLATÁT. AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE!

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40

x Baltikum, Szentpétervár

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Baltikum, Szentpétervár

Baltikum, Szentpétervár

Észtország, Tallin

Útazonosító: 123635

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Baltikum, Szentpétervár

Baltikum, Szentpétervár

Észtország, Tallin

Útazonosító: 123635

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!