A sasok földjétől a Meteorákig

Ft-tól/fő 349.000
Legjobb ár:
349.000 Ft/fő-től

A sasok földjétől a Meteorákig utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a A sasok földjétől a Meteorákig utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 349.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 182058
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Balkán körutazás Albánia és Görögország érintésével
?  Nézelődés Macedóniában az Ohridi-tó mentén
?  Keresztülutazunk Albánián északról
?  Meteorák, a különleges kolostorok

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.
Süli Dorottya - Az albán utak szakreferense

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) - BUDAPEST - SZEGED - SZABADKA - NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről Budapestre. Minden útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után dél felé indulunk. Szeged - Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Szecessziós Városháza, Korzó, klasszicista színház... Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás.

2. NAP: SZKOPJE - OHRID

Reggel indulás, átmegyünk Macedóniába. Itt megtekintjük a fél­milliós főváros, Szkopje óvárosát, a Charshit. Láthatjuk a Vardar folyót átszelő öreg hidat, a Kale erőd várfalát és bástyáit. A várost 1963-ban hatalmas földrengés rázta meg, azóta teljesen újjáépí­tették. Városnézésünk során római, török és szerb időkből szár­mazó látványosságok mellett, a város híres szülöttjére, Teréz anyára utaló emlékeket is láthatunk. A közelben található a Millenniumi kereszt is, mely 66 m-rel a világ egyik legnagyobb keresztje. Sétánk után tovább indulunk a világörökség listáján is szereplő Ohridba. Az azonos nevű tó partján található város évszázadokon keresztül az ortodox egyház egyik központja volt. Az egyházi emlékek mellett a fellegvár és a jó állapotban meg­maradt városfalak és bástyák a fő látványosságok. Szállás.

3. NAP: OHRID - DURRES

Reggeli után a nagyon szép Ohridi-tó mellet haladva érjük el Albániát. Folytatjuk utunkat Durresbe, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg. Durres a legkulturáltabban kiépített tengerparti város Albániában. Sok szálloda oly szép, hogy Európa bármely tengerpartján épülhetett volna. A szállás elfog­lalása után délután fürdés, pihenés a homokos, lassan mélyülő tengerparton. (2 éj)

4. NAP: DURRES - KRUJA - TIRANA - DURRES

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy élvezi tovább a ten­gerpart nyújtotta élményeket, vagy eljön velünk egy egész napos fakultatív kirándulásra. Először a gyönyörű ,,Balkán- Alpok" kíséretében a ,,törökverő" Szkander bég szülővárosába látogatunk el, Krujába. Egy hegytetőről, ahol egy vár is áll, mesés kilátás tárul elénk. Itt található a hős bég életét bemu­tató múzeum, melyben ízelítőt kaphatunk az albánok min­dennapjaiból. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. (Túracipő szükséges). Ezután a fővárosba, Tiranába megyünk, ahol meg­tekintjük a várost. Városnézésünk során először a Szkander bég téren csoportosuló látnivalókat tekintjük meg: Et'hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum (kívülről), egyetemi negyed. Lesz rövid szabadprogram is. Tiranából mielőtt visszamennénk a szállodánkhoz, Durresben, megtekintjük a belváros neveze­tességeit: főtér, Amfiteátrum, egykori városfal maradványok. Szállás, mint előző nap. Fakultatív Kruja, Tirana, Durres kirándulás (2 belépővel): 40 EUR.

5. NAP: DURRES - BERAT - APOLLONIA - VLORA

Reggeli után elhagyjuk Durrest és Berat felé indulunk, ez az a város, amelyet az ,,Ezer ablak" városának is neveznek. Városnézés: vár, mely máig lakott, a legismertebb albán ikonfestő, Onufri múzeuma, középkori városközpont. Beratot délután hagyjuk el és folytatjuk utunkat Augustus filozófia tanulmányainak hely­színére, Apollóniába. A várost időszámításunk előtt 588-ban alapították. Mai napig láthatóak a görög és római emlékek a városban. Tovább utazva Vlorába érkezünk, mely Dél-Albánia leglátogatottabb városa, a tengerparti fekvése és az itt található fenséges öböl miatt. Felkeressük a Függetlenségi Múzeumot, melyben 100 éve kiállították ki Albánia függetlenségét. Előtte egy szép emlékmű dzsámi látható. Szállás.

6. NAP: DHERMI - BUTRINTI - SARANDA

Reggelit követően Albánia legnagyobb nemzeti parkját keres­sük fel. A közeli hegyek több mint 2.000 m-re emelkednek fel. Ezt követően Dherminél megállás fotószünetre. A település fes­tői környezetben épült, egy hegyoldalban. Rövid kitérőt teszünk Porto Palermóhoz, ahol a tengerbe nyúló kerek szigeten Ali Tepeleni pasa erődje áll, amit felesége tiszteletére építtetett. Délután Butrintibe, az antik városba látogatunk. A látvány oly csodálatos, hogy az egész félszigetet nemzeti parkká nyilvání­tották, és az UNESCO Világörökség része lett. A legenda szerint a trójaiak alapították. Az antik görög, majd római romok mel­lett ókeresztény keresztelő templom is található itt. 1.000-ben ez volt a bizánci püspök székhelye. Szállás Sarandaban (2 éj).

7. NAP: SARANDA

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a homokos tengerparti strandon. A tengerpart széles homokos fövennyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő.

8. NAP: SARANDA - GÖRÖGORSZÁG - METEORÁK

Reggeli, majd ismét lélegzetelállító, csodás tájak következnek, miközben Görögország felé indulunk. Útközben kis városká­kat érintünk. Elhagyjuk Albániát és megtekintjük Görögország egyik legismertebb látványosságát, az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre építtetett kolostorok a világ egyedülálló műemlékei. Két kolostort és egy ikonfestő műhelyt tekintünk meg. A táj azért is mesés, mert szinte teljesen érintetlen. Szállás Thesszaloniki régióban.

9. NAP: GÖRÖGORSZÁG - MACEDÓNIA - SZERBIA - BUDAPEST

Kora reggel kisebb pihenőkkel hazaindulunk. Határátlépések függvényében az esti órákban érkezés Budapestre, mely után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x A sasok földjétől a Meteorákig

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
A sasok földjétől a Meteorákig

A sasok földjétől a Meteorákig

Görögország, Meteorák

Útazonosító: 182058

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A sasok földjétől a Meteorákig

A sasok földjétől a Meteorákig

Görögország, Meteorák

Útazonosító: 182058

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!