Túrázások Szlovéniából

Ft-tól/fő 141.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
110.000 Ft/fő-től

Túrázások Szlovéniából utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Túrázások Szlovéniából utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 110.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 144261
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  4 éjszaka szállás egy helyen Szlovéniában
?  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
?  Szlovén kulináris élmények
?  Változatos túrák 3 ország hegyein

"Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk."
Prónay Ildikó - az év idegenvezetője 2016

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) - BUDAPEST - VRATA - GOZD - MARTULJEK

Reggeli indulás, az M7-s autópályán haladunk dél-nyugati irányba, majd Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tar­tunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral, vagy vaníliakrémmel töltve, ahogyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkós­tolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé utazunk. Mojstrana parkolójából gyalog indulunk délutáni vad­regényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elérjük a Peričnik-vízesést. A környezet és az 52 m magas vízfüggöny látványa lenyűgöző. Szlovénia több mint 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a vízesés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunkhoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrázunk. Innen már csak negyedórát kell utazni szál­lásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a hotelben töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is. A szállodának van ****-os része és ***-os szobái is. Mindenki jelentkezés­kor dönti el, hogy melyik szobatípust választja. A reggelit és a vacsorát ugyanabban az étteremben tudják elfogyasztani. A kínálat azonos, szobatípustól függetlenül.

2. NAP: KARINTIA - TSCHEPPASCHLUCHT - VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak mentén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folyamatosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk parkolójá­hoz. Az ötnapos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szeretik és bír­ják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. Rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulatosabb része a széles sétálóutca és a Dráva partja. Az óváros jellegzetességei közé tar­toznak a szűk kis sikátorszerű utcácskák is, ahol üzletek, kávézók, éttermek biztosítják a szórakozást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műem­léke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébánia­templom, ezt is megnézzük. Rövid szabadprogram után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: TOLMIN-SZURDOK - KOZJAK-VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével, a fantaszti­kus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai- Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó)- folyó a fő látványosság a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfolyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a mai napon. A szépen kiépített buszparkolóból helyi busszal (vagy gyalog) lehet eljutni a hegyszoros bejáratához. A szur­doknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében hala­dunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szakaszon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrások­hoz, amiknek hőmérséklete 18-21 °C. Felette magasodik az Ördög-hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálá­tás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefolyá­sára. Ezután a Zadlaščica-folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős szakaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplatformot hoztak létra, ahonnan jól lehet látni a két füg­gőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatömböt és a szűk szorost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel felkapasz­kodhat a Dante-barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a bar­lang ihlette az ,,Isteni színjáték" pokolban játszódó jeleneteire. Majd aszfaltos úton indulunk, és átkelünk a már alulról meg­csodált Ördög-hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben alattunk zúgó Tolminka-patak. Ezután buszunkhoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átke­lünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Gyalog folytatjuk utunkat a Kozjak vízeséshez, mely egy barlang belse­jében lévő zöld tavacskába érkezik. Az odavezető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek változatossá. Sokak sze­rint a Kozjak-vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. A vis­szaút során az első világháborúban használt bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk, ahova az esti órákban érkezünk.

4. NAP: FUSINE - PLANICA - KRANJSKA GORA - MARTULJEK

Reggeli után busszal indulunk Olaszországba. Kemény kapasz­kodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusine-i tavakat, melyek az olasz Júliai-Alpok talán legszebb kirándulóhelye. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vizű, jégkorszaki ere­detű két tavacskát könnyű sétával körbejárhatjuk. A kiépített túrautak meseszép sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyéká­ban vezetnek. Nemcsak a tavak látványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt paran­csoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működ­nek. Kora délután visszamegyünk Szlovéniába. Először a világhírű Planica síugró sáncokat csodáljuk meg. Planica nem­csak Szlovéniában, hanem az egész világon fogalom a síug­rók körében. Itt ugrottak a világon először 100 m, majd 200 m felett is. Itt idáig 42 világcsúcsot értek el a síugrók. A 8 éves fel­újítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Ezt követően Krjanska Gorába utazunk. Először egy ,,torna­órán" veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a település kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végez­hetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz. Itt rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk kirándulásunkat fel a hegyre. A túlol­dalon leereszkedve, különböző feladatokat teljesítve fejezzük be a tornaórát. Ezután a híres síközpont, Krajnska Gora cent­rumában séta, szabadidő, majd visszamegyünk szállásunkra. Ekkor mindenki választhat, hogy a szálloda wellness részlegé­ben lazít, vagy egy izgalmas túrán vesz részt, mely során a szál­lásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhatagához lépcsősorokkal ellátott szurdokvölgy­ben tudunk feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Este vacsora.

5. NAP: BLED - TORNYASZENTMIKLÓS - BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem a megszokott módon teszünk itt látogatást, ezért nem tervezünk hajózást a szigetre. Lehet választani: aki szeretné körbejárni a tavat (kb. 6 km), körbe sétálhatja. Aki akar, felgyalogolhat a sziklaszirten álló várhoz. A vár alsó udvarának kis műhelyében egy Gutenberg-korabeli nyomdagép másolata található. A felső udvaron meseszép kilá­tás, egy múzeum és egy étterem fogad bennünket. Mozgalmas programunk végén meg lehet kóstolni a híres bledi krémest. Ezt megtehetjük fent a várban, vagy lent a tóparton a csodás panorámával rendelkező étteremben is. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenőben szünetet tartva indulunk Nagykanizsa érintésével Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 06:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 07:00
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 02:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 05:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 04:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 05:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 05:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 04:45
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. délelőtt 10:00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 01:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 03:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 03:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 08:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 04:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 07:30-08:00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 04:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 04:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 04:40
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 03:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 06:00

x Túrázások Szlovéniából

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 144261

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 144261

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!