Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Ft-tól/fő 13.900

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
13.900 Ft/fő-től

Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 13.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás: Busz
Turnusok: 1 nap
Utazás azonosítója: 137296
Kívánságlistára teszem

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazást követően a délelőtti órákban érkezünk meg a Szlovákia északi részén található Szlovák Paradicsomba. Ezt a napot a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban töltjük, mégpedig a hegység két legismertebb látnivalója, a Suchá Belá-szurdok és a Tamásfalvi-kilátó bejárásával. Utasaink igényeitől és felkészültségétől függően egy fizikailag könnyebb, de technikailag igényes, majd egy technikailag nem számottevő, de fizikailag talán jobban igénybe vevő túrát kínálunk Önöknek. A Szlovák Paradicsom a turisták számára valódi földi paradicsom, a túra során olyan közelről ismerhetjük meg a természetnek e csodás alkotását, ahogy korábban sohasem.

A túra első szakasza Erdőaljáról (Podlesok) a Suchá Belá-szurdokba vezet. A néhány méter széles szurdokban a patak szebbnél-szebb vízeséseket alkot, melyek mellett vaslétrákon, fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb. A szurdok több apró zúgó mellett öt nagyobb vízesést rejt, amelyeket a túra során testközelből is láthatunk, de legalább ilyen izgalmasak a patak felett vezető doronglétrahidak, melyek mellett a legtöbb esetben nincs kapaszkodási lehetőség, így ez a túra csak kellő lépésbiztonsággal rendelkezőknek ajánlott. A vízeséseket magunk mögött hagyva, a szurdok felső, meredekebb szakaszán elhaladunk egy forrás mellett, majd megérkezünk túránk legmagasabb pontjára, egy kis erdei tisztásra. Itt kicsit kifújjuk magunkat, elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, majd egy kényelmes, a szurdokkal nagyjából párhuzamosan vezető erdei úton visszaereszkedünk Erdőaljára.

Autóbuszunkhoz visszaérkezve azonnal továbbutazunk Csingó településre, délutáni túránk kiindulópontjára. Csingó a nemzeti park keleti részén található, ez a kis turistatelep kiindulópontja a Szlovák Paradicsom jelképének számító Tamásfalvi-kilátóhoz tervezett túrához. Itt mindenki eldöntheti, hogy a délután további részét is túrázással, vagy pedig pihenéssel tölti. Akinek elég volt a Suchá Belá-szurdokban vezető túra, azok a településen lévő vendéglátóhelyen megvárhatják a csoportnak azt a részét, akik a csodás kilátás kedvérét vállalkoznak még egy kis erdei terepen vezető emelkedőre. Velük a Tamásfalvi-kilátóba, indulunk, ahová kb. 1 órás utat követően érkezünk meg. Miután megörökítettük a szabadon emelkedő sziklateraszról a Hernád-áttörésre és a Magas-Tátrára nyíló páratlan kilátást, a Hernád felé leereszkedve jutunk vissza Csingóba. Innen rövid szabad időt követően hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

TÚRAINFORMÁCIÓK:

Suchá Belá-szurdok:

Erdőalja - Suchá Belá-szurdok - Erdőalja: túratáv 10 km, szintkülönbség 450 méter fel és le.

Tamásfalvi-kilátó:

Csingó - Tamásfalvi-kilátó - Csingó: túratáv 6 km, szintkülönbség 240 méter fel és le.

 3-as nehézségű túra: A túrán csak a két programpont között van lehetőség könnyítésre. Aki végig szeretné járni az útvonalat, annak jó mozgáskoordináció és megfelelő kondíció szükséges.

A túra útvonala sportos erőnléttel járható végig. A Szlovák Paradicsom túrái fizikálisan nem nehezek, viszont elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció, a szédülés/tériszony mentesség! A Szlovák Paradicsom turistaútjai mindenki számára szabadon járhatók az év minden szakában, a szurdoktúrák viszont csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség!

A szurdoktúra csak a célnak megfelelő, teljesen vízhatlan, a vizes köveken és a csúszós vaslétrákon is kellő biztonságot nyújtó túrabakancsban vagy túracipőben járható végig, utcai cipő nem megfelelő! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek jogában áll Önöket eltanácsolni a túrától, és alternatív programot javasol.

Ezt a túrát szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségben szenvedőknek NEM ajánljuk!

 Utazás: autóbusszal

x Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható  költségek:
Szlovák Tátra belépő: kb. 5 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Szlovákia, Slovenský Raj, Slovenský Raj

Útazonosító: 137296

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Szlovákia, Slovenský Raj, Slovenský Raj

Útazonosító: 137296

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!