Szilveszter a Magas-Tátrában

Ft-tól/fő 142.025

Tájékoztató a szigorításokkal kapcsolatban

Legjobb ár:
142.025 Ft/fő-től

Szilveszter a Magas-Tátrában utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Szilveszter a Magas-Tátrában utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 142.025 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 146497
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Kirándulások a hófödte csúcsok között
?  Szilveszterezés Késmárkon ****-os hotelben
?  Több felvidéki magyar város megismerése
?  Kevés utazás, látványos tájak, szép programok

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) - BUDAPEST - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - BESZTERCEBÁNYA - KÉSMÁRK

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépjük át a határt. Tovább utazva Szentantal városkájában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A berendezés és a relikviák az itt élők életvitelét és az akkori korszak legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található, köralakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva a vidék másik meghatározó, történelmileg kiemelkedő bányavárosában, Besztercebányán teszünk egy sétát. Míg Selmecbánya a kitermelt ezüstjéről, addig Besztercebánya a rézbányászatáról lett híres. Városnézésünk során gazdagon díszített reneszánsz, illetve barokk épületeket látunk, és megtekintjük azt a házat is, ahol hajdanán Mátyás király is megszállt. A rövid séta után buszunk a késmárki szállásunkra visz bennünket. Szállodánk a  A klasszikus berendezésű szálloda a város központjában található szaunával és pezsgőfürdővel is rendelkezik (4 éj).

2. NAP: KÉSMÁRK - IGLÓ - LŐCSE - ÓLUBLÓ

Reggeli után útnak indulunk és első állomásunk Igló lesz, a Szepesség második legnagyobb városa, melyet Nagy Lajos királyunk emelt bányavárosi rangra. Rövid séta keretében vezetőnk mesél a Szepesség történetéről és Igló látnivalóiról. Ezt követően az UNESCO Világörökségi helyszíneként is számontartott Lőcsére utazunk. Ez a város több elbeszélés és regény színhelyéül szolgált. A központban lévő Szent Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. A délután második felében Ólubló várát tekintjük meg, ahol festői szépségű környezetben tovább bővíthetjük a szepesi városok, emberek történetével kapcsolatos ismereteinket. A nap hátralévő részében egy különleges programon veszünk részt. Megismerkedünk a helyi whisky-készítés történetével és rejtelmeivel egy remek, kóstolóval egybekötött üzemlátogatás során. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: KÉSMÁRK - ÓTÁTRAFÜRED - CSORBA-TÓ - SZILVESZTERI GÁLAVACSORA

A napot Késmárkon kezdjük. Megtekintünk két evangélikus templomot, melyeknek fontos magyar vonatkozásai is vannak. A fából készült régi templom vallás- és építészettörténeti kuriózum, míg a mellette épült új templom érdekessége, hogy itt található Thököly Imre Mauzóleuma. Elsétálunk a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született, és megcsodálunk egy gyönyörű, reneszánsz, e vidékre jellemző harangtornyot. Városnézésünk után Ótátrafüredre buszozunk, ahol egy rövid séta keretében átérezhetjük a hajdanvolt, Monarchia-korabeli üdülőfalu hangulatát. Lesétálunk a vasútállomáshoz, és míg a tátrai villamossal ,,elrobogunk" a végállomásig, a Csorba-tóig, gyönyörködhetünk a csodálatos hegyekben és völgyekben. A Solisko és a Krivan csúcsok alatt elterülő morénatavat körbesétáljuk, látni fogjuk majd az 1970-es sívilágbajnokságra épült síugrósáncot is. Délutáni órákban érkezünk vissza szállodánkba, ahol egy kis pihenő után felkészülünk az évzáró estre. A szilveszteri zenés vacsoraest 4 fogásos, éjfélkor 1 pohár pezsgő, utána hideg-meleg ételek büfé rendszerben. Az italok a helyszínen fizetés ellenében rendelhetőek.

4. NAP: KÉSMÁRK - BACHLEDKA - TÁTRALOMNIC

Újév napja részben pihenéssel, részben pedig kellemes kalandokkal telik majd. Késő délelőtt felkerekedünk, és tiszta, szép idő esetén felkeressük a Bachledka Lombkorona-tanösvényt, amely a Pienyinek Nemzeti Parkban (lengyel-szlovák) található. Az ösvényről gyönyörű kilátás nyílik a Bélai-havasokra. A látvány a kevésbé kalandvágyóknak is felejthetetlen élményt nyújt, mert a túra könnyen teljesíthető. A séta végén, a bátrabbak, egy izgalmas spirálcsúszdán is próbára tehetik vállalkozókedvüket. Programunk során a hangulatot pedig még egy rövid lanovkázás is fokozza. Az izgalmas kalandok után buszunk tovább indul, és Tátralomnicon áll meg, amely szintén egy régi, patinás üdülőhelye a régiónak. Felsétálunk a Grand Hotel Prahához, ahol igazi Monarchia-korabeli hangulatban, a Lomnici-csúcs közelében kávézhatunk, teázhatunk és kicsit megpihenünk.

5. NAP: BÁRTFA - KASSA - BUDAPEST

Hazafelé, utunk első állomása Szlovákia egyik legszebb történelmi városába, Bártfára vezet. Városfallal és bástyákkal szegélyezett óvárosának főterén áll legkiemelkedőbb épülete, a reneszánsz lépcsőfeljáróval díszített, jellegzetes tetőszerkezetű városháza.  A városka méltán került fel az UNESCO Világörökségek közé. Rövid sétánk során gyönyörködünk a késő gótikus, reneszánsz, illetve barokk épületekben, valamint a teret záró Szent Egyed-bazilikában. Tovább utazva a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belvárosában nézelődünk. A Főtér legmonumentálisabb épülete a Szt. Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. További látványosságok: Márai-emlékház, Rodostói ház. Sétánk során felidézzük Rákóczi Ferenc emlékét, és a város híres polgáraként Márai Sándorról is megemlékezünk. Kassai programunk után Tornyosnémetinél lépjük át a határt. Útközben letesszük a Miskolcon, Füzesabonyban és Gyöngyösön felszállt utasainkat. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően a többi utast is a felszállási helyére szállítjuk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tornyosnémeti
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40

x Szilveszter a Magas-Tátrában

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szilveszter a Magas-Tátrában

Szilveszter a Magas-Tátrában

Szlovákia, Körutazás Szlovákiában

Útazonosító: 146497

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szilveszter a Magas-Tátrában

Szilveszter a Magas-Tátrában

Szlovákia, Körutazás Szlovákiában

Útazonosító: 146497

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!