Százszorszép Szászország

Ft-tól/fő 187.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
144.000 Ft/fő-től

Százszorszép Szászország utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Százszorszép Szászország utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 144.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 148043
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Csodaszép táj az elbai sétahajózás alatt
?  Drezda és a környékbeli várak, kastélyok
?  Könnyed program érdekes látnivalókkal
?  A világ egyik leghíresebb porcelánja a meisseni

Szászország egy kis terület, ami három országot is magába ölel, mégis ezer arcát mutatja a táj ahogy végigjárjuk. Eldugott kis gyöngyszemek ezek.
Csécsei Barbara - kiutaztatási referens

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - VALTICE - DREZDA

Reggeli indulás, az M1-es útvonalon haladva, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal meg­állunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Az évszázadok során több átépítésen ment át az épületegyüttes, míg a mostani barokk stílus kiala­kult. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kas­télyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül Németországba. Az esti órákban érke­zünk a Drezda melletti szállásunkra, fakultatív vacsora (4 éj).

2. NAP: DREZDA

Ma egy látványos, de egyben kényelmes napunk lesz Drezdában. A város nagyon sok szép épülettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták a belvárost. Az ezt követő újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a város híres múzeumegyüttesét keressük fel. A Zwinger Németország egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező múzeuma. A Zwinger megtekintése után szabadprogram a városban.

3. NAP: MEISSEN - MORITZBURG

Reggeli után a közeli Meissenbe buszozunk. Először a várossal ismerkedünk. Hangulatos sétát teszünk a központban. Legszebb látnivaló a XIII. században épült gótikus katedrális. A szabadidő alatt lesz lehetőség a közelben lévő Albrechtsburg megtekinté­sére, mely a Wettin család rezidenciája volt. A belvárosi nézelő­désünk után felkeressük a város fő látványosságát, a Meisseni Porcelánmanufaktúrát. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába. Ezt követően vásárlási lehetőség a gyár shopjá­ban. Programunk befejeztével folytatjuk utunkat Moritzburgba. Az itteni mesterséges szigeten kialakított barokk vadászkastély mindenki csodálatát elnyeri. Nagyon szép gondozott park tarto­zik a 4 saroktoronnyal rendelkező kastélyhoz. Megtekintjük az itt található múzeumot is. A termek közül 60 különleges bőrtapétával borított. Programunk után visszautazunk Drezdába.

4. NAP: PIRNA - PILLNITZ - BASTEI - KÖNIGSTEIN - HAJÓZÁS

Reggel a Drezdától kb. 25 km-re lévő Pirnába megyünk. Rövid sétát teszünk a központban. Megtekintjük a Markplatzot a városházát és a Stadtkirchét. Folytatjuk utunkat, és a kastély nyitására érkezünk Pillnitzbe. A kastély, mely az Elba part­jára épült, igazából 3 épületből áll, ezeket öleli körbe egy látványos park, telis-tele különleges növényekkel. Sok rit­kaságnak számító fát is láthatunk itt. Érdemes a kastélyban található múzeumokat is megtekinteni. Programunk után Szász-Svájc legszebb természeti látványossága felé folytat­juk utunkat. Bastei sziklavilága, melyhez egy különleges híd is tartozik kiváló fotótéma. A sziklaképződményeket elhagyva rövidesen Königstein várához érkezünk. A várban történelmi és fegyverkiállítás fogad bennünket. A várfalakról mesés a lát­vány az Elba kanyarulatára és az azt övező tájra. A várból leér­kezve kimegyünk az Elba folyóhoz. Hajóra szállunk, mellyel visszahajózunk Drezdába, miközben gyönyörködünk az Elbát övező változatos tájban. A kikötőben vár autóbuszunk és a szállásunkra visz bennünket.

5. NAP: BAUTZEN - GÖRLITZ - WROCLAW

Reggel kelet felé indulunk. Először Bautzenben állunk meg. Séta a belvárosban. Megtekintjük a látványos városházát és a Szt. Péter templomot. Elsétálunk a Mátyás toronyig, mely­nek bejárata felett Mátyás királyunk domborműve található. Bautzent a mustárok városának is hívják. Több üzlet is utal erre. Bautzent elhagyva Görlitzbe buszozunk. A több toronnyal ékesített város fő látványossága a Péter-Pál templom. Görlitzi sétánk után átmegyünk Lengyelországba. Délután érkezünk Wroclawba. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat, majd sétát teszünk a központban. Megnézzük a város fő nevezetes­ségeit, többek közt az UNESCO Világörökség Listán is szereplő Század Csarnokát (kívülről). Láthatjuk, hogy a főtér és környéke mennyire impozáns.

6. NAP: WROCLAW - OLOMOUC - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Csehországban, Olomoucben meg­állunk egy rövid időre. Megnézzük a főteret és a Szentháromság oszlopot , melyet beválogattak az UNESCO világörökségei közé. A városi sétánk után folytatjuk utunkat és Szlovákia érintésével, Rajkánál lépjük át a magyar határt. Budapestre érkezést köve­tően utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Százszorszép Szászország

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Százszorszép Szászország

Százszorszép Szászország

Németország, Drezda

Útazonosító: 148043

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Százszorszép Szászország

Százszorszép Szászország

Németország, Drezda

Útazonosító: 148043

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!