Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Ft-tól/fő 704.000
Legjobb ár:
519.000 Ft/fő-től

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 519.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója: 164917
Kívánságlistára teszem

Leírás:


?  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
?  Anglia történelmi várai és Oxford
?  Hajózás a La Manche csatornán és Brüsszel
?  Legendák nyomában: Stonehenge és Nottingham

Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai.
Horváth Zoltán - 29 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - HEGYESHALOM - NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rövid pihe­nők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. NAP: NÉMETORSZÁG - LA MANCHE CSATORNA - GREENWICH - LONDON

Továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Megérkezésünk után Greenwich-be megyünk, ahol séta a Világörökség részét képező parkban, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó ,,0" hosszúsági kört, valamint gyönyör­ködhetünk a híres dokkok, a Canary Wharf felhőkacolóinak látványában. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat (4 éj).

3. NAP: LONDON

Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítmé­nye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaéksze­rek. A vár mellett látható a Tower híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos program keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyed­ben kezdjük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óratornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszá­zadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik pél­dául Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről tovább­sétálunk a Whitehallon a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biz­tonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényké­pezhetjük a Lovastestőrség laktanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol bepil­lanthatunk az őrségváltásba is. Majd a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pubba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érde­kel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörkö­dünk, majd sétálunk a Sohóban illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

5. NAP: LONDON - WINDSOR - LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekinté­sére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos park és díszes lakosztályok fogadják a látogatókat. Windsor kastély (belépőjeggyel): 25.000,- Ft. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London bel­városába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Este visszamegyünk szállásunkra.

6. NAP: WINCHESTER - SALISBURY - STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekaszta­lát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa mely Anglia leg­magasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt található a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt követően a legen­dák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedülálló helyszín turiszti­kai megtekintését szigorú szabályok mentén engedélyezik, a bor­sos árú jegyeket előre meg kell vásárolnunk, így fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor döntse el, hogy ezt a látványosságot meg akarja-e tekinteni és ezt jelezze felénk. A helyszíni jegyvásár­lást nem tudjuk garantálni. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.

7. NAP: BATH - OXFORD

Folytatjuk utunkat és első megállónk Bath-ban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő látványosságai, a római fürdő, a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csodaszép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed után sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

8. NAP: STRATFORD - WARWICK - NOTTINGHAM

Délelőtt Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felé­ben a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick vár­kastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

9. NAP: NOTTINGHAM - YORK - HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresz­tes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Tovább indu­lunk Yorkba, melynek fő látványossága a Minster, Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways kes­keny, kanyargós utcáin. Lesz szabadprogram is. A bájos kisváros után Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjsza­kai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás ren­delve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

10. NAP: ROTTERDAM - BRÜSSZEL - NÉMETORSZÁG

Reggel kötünk ki Rotterdamban és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: Királyi Palota, Bíróság épülete... Ezt követő rövid sétánk során látni fog­juk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befe­jezése után hagyjuk el a fővárost és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén lesz.

11. NAP: NÉMETORSZÁG - BUDAPEST

Reggeli után utazás - rövid pihenők beiktatásával - Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyi igazolvány nem elegendő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 164917

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén

Egyesült Királyság, Körutazás Nagy-Britanniában

Útazonosító: 164917

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!