Római vakáció tengerparti pihenéssel

Ft-tól/fő 0

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től

Római vakáció tengerparti pihenéssel utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Római vakáció tengerparti pihenéssel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 164128
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Repülünk Rómáig és vissza Budapestre
?  Autóbusszal megyünk a tengerparti városba
?  Róma ókori és mai látnivalói és a Vatikán
?  Nyaralás ***-os közvetlen tengerparti szállodában

Ezen az úton lehetőségünk van Róma megismerésére és pihenésképpen egy kis tengerparti fürdőzésre is.
Petrovics Erika - utazási referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - RÓMA - OSTIA

Menetrend szerint találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc Repülőtéren a reggeli órákban. Bechekkolás és repülés Rómába. Autóbuszos transzfer tengerparti szállodánkhoz, ahol még nem tudjuk elfoglalni szobáinkat, így csomagszobában helyez­zük el a poggyászunkat. Szállás (5 éj). Aki szeretne, a nap hát­ralévő részében megmártózhat a tengerben, vagy sétálhat egyet Ostia városában. Ostiát Ancus Martius (Marcius), az ókori Róma negyedik uralkodója alapította, mely 3 célt szolgált: kijá­ratot nyitott a tengerre, biztosította a só- és gabonaellátást, valamint meggátolta, hogy az ellenség felhajózzon a Tiberisen (Teverén). Hangulatos üdülőváros, mely a II. világháború után vált a rómaiak kedvelt üdülőhelyévé, kiépült a várossal a vasúti összeköttetés. Az egykori hatalmas kikötőváros Pompeinél két­szerte nagyobb területű volt, a régészeti kutatások több emlé­ket is feltártak, ilyen a Neptunusz fürdők, a Színház félköríves maradványa, az ókori római sírok, vagy a Borgo di Ostia Antica, XV. századi kastély. Este fakultatív vacsora a szállodában.

2. NAP: OSTIA - PIHENÉS

A mai napon reggeli után, aki szeretne, sétálhat a városban, vagy egész nap strandolhat a tengerparton. Este fakultatív vacsora a szállodában.

3. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS -VATIKÁN

A mai napon, aki szeretne, pihenhet és strandolhat. Aki szom­jazik az ókori kultúra megismerésére, az választhatja fakulta­tív kirándulásunkat Rómába. Ezen a napon először a több, mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. Ez a világ legkisebb államalakulata. Területe alig haladja meg a 44 hektárt. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo különösen szép alkotását a Sixtus-kápolnát, melyet II. Gyula pápa meg­bízásából 3 év alatt készítettek el. A nagy, négyszögletes ter­met freskódíszítéses hordóboltozat fedi. Itt tartják mindig a konklávét, azt a tradicionális gyűlést, amelyen megválasztják az elhunyt pápa utódját. Láthatjuk továbbá Raffaello nevéről elnevezett stanzákat. Ezeket a freskókat is II. Gyula pápa ren­delte meg az akkor még csak 25 éves festőtől. Ezt követően a világ legnagyobb katolikus templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg (külső hosszúsága 212 m, belmagassága 132 m). A főhajó padlóján réz távjelzők mutatják, hogy milyen hos­szúak a világ más híres, nagy katedrálisai. Belül elkápráztat bennünket Michelangelo fantasztikus Pieta szobra is. A temp­lom előtt Bernini hatalmas ellipszis alakú dísztere látható, melyet 284 oszlop és 88 pillér, a híres kolonnádok, szegélyez­nek. Az oszlopcsarnok tetején körben a 162 szent, barokk szobra áll. Délutáni programunk első állomása a Hadrianus császár által építtetett Angyalvár, mely évszázadokon keresztül Róma legfontosabb erődje volt. Monumentális épülete a város egyik jelképe. Folytatva sétánkat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhetjük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol fakultatív vacsora. Fakultatív Vatikán - Róma kirándulás: 35 EUR + 40 EUR (Vatikáni Múzeum belépője).

4. NAP: FAKULTATÍV RÓMAI VÁROSNÉZÉS - ANTIK RÓMA

A mai napra is tervezünk csodás látnivalók megtekintését amennyiben ismét a fakultatív római programot választja velünk. Ez alkalommal az ókori és mai római műemléke­ket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Rómát köz­pontja, mely az évszázadok során folyamatosan épült, szépült. Maxentius császár bazilikájának romjai, Via dei Fori Imperiali a Római Birodalom térképei, a Capitolium a városházával, és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriási szobrának maradványaival a délelőtt megha­tározó látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatal­mas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopá­val, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szin­tén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a II. Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az isme­retlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más formájú, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután a híres Trevi-kúthoz megyünk. Az aprócska térhez viszonyítva súlyosan túlméretezett XVIII. századi kút egyszerre diadalív és a régi Palazzo Poli palota homlokzata. A Pietro Bracci által készített Neptunus szobor a monumentális homlokzat középső fülkéjé­ben szinte felügyeli a szárnyas paripák és a vízből felbukkanó tritonok mozgalmas alakjait. A kútnál ,,biztosíthatjuk", hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobá­sával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője 1717-ben épült, az összesen 138 lépcsőfokból áll. A rómaiak egyik kedvenc találkozóhelye. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. A Piazza Navona megtekintésével fejezzük be programunkat. Esti órákban visszatérünk a szállásunkra. Aki nem választja ezt a programot, számára egész napos pihenés, strandolási lehetőség. Fakultatív Antik Róma kirándu­lás: 35 EUR + 25 EUR Colosseum belépő.

5. NAP: OSTIA - PIHENÉS ( FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: FRASCATI - CASTEL GANDOLFO)

A mai napon egész napos pihenés, strandolás a tengerpar­ton. Akik ma sem tétlenkednének, azokat egy egésznapos autóbuszos kirándulásra invitáljuk. Elsőként a Rómától mind­össze 20 km-re délre, található Frascatiba látogatunk. Egy han­gulatos kisvároska, egy gyönyörű Katedrálissal, finom fehér borokkal. A városban a hagyományos tavernákat ,,Fraschette"- nek hívják, különlegességük abban rejlik, hogy a vendégek maguk hozzák a vacsorájukat, de azt a ház borával fogyasztják. Szabadidőben lesz is lehetőség megkóstolni a méltán világhí­res nedüt. Innen Castel Gandolfóba utazunk, ami elsőre beugor­hat róla, hogy itt van a pápa nyári rezidenciája, ami területileg is a Vatikánhoz tartozik. Az Albanó-tó partján fekvő városka hangulatos belvárosával, a vatikáni palotákkal, és a gyönyörű panorámájáról híres. Délután érünk vissza a szállásunkra. Este fakultatív vacsora a szállodában. Fakultatív Frascati - Castel Gandolfo kirándulás: 40 EUR.

6. NAP: RÓMA - BUDAPEST

Gépünk esti indulásáig Róma kevésbé ismert, rejtett részeit fedez­zük fel. Idegenvezetőnkkel a Trasteverén sétálunk, ahol 7 nemze­dék óta élnek rómaiak. Ezután felmegyünk Róma hét dombja közül az egyikre, az Aventinus-ra. A kilátópontnál benézünk ,,A kulcslyuk"-ba, amin keresztül roppant különleges látvány tárul szemünk elé. A picinyke rés egyenesen a Szt. Péter bazilika kupo­lájának a tetejére irányítja tekintetünket a sok érdekes teória is mítosz központi eleme. Ezt követően elsétálunk a város kilátó­teraszához, a Narancsok Kertjén keresztül, ahol Róma a lábunk előtt hever. Magunkba kell szívni ezt a látványt! Madártávlatból látjuk azokat az épületeket, emlékműveket, amelyek az elmúlt napokban testközelből is megtekintettünk. Egy kis pihenőt köve­tően lesétálunk a Circus Maximushoz, majd fotózkodhatunk az ,,Igazság szájánál". Megnézzük az ókori görög és római építészet hagyatékait a Herkules és Portonus templomoknál, majd az antik marhapiac bejáratát, a Foro Boariot is. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk. Budapestre várható érkezés éjfél körül.

 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Római vakáció tengerparti pihenéssel

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Római vakáció tengerparti pihenéssel

Római vakáció tengerparti pihenéssel

Olaszország, Róma

Útazonosító: 164128

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Római vakáció tengerparti pihenéssel

Római vakáció tengerparti pihenéssel

Olaszország, Róma

Útazonosító: 164128

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!