Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Ft-tól/fő 219.300
Legjobb ár:
219.300 Ft/fő-től

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 219.300 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 49435
Kívánságlistára teszem
PROVENCE, ha meghalljuk ezt a szót, sok embernek a levendula jut az eszébe. Nagyon helyesen, mert az egyik jelképe a tájnak. Az utazási időpontunk, szeptember már jóval túl van a levendula virágzásán, de ezt leszámítva, egy csodálatos csokrot állítottunk össze, mely felöleli Franciaország déli területeinek legszebb, legérdekesebb látnivalóit. A régió központi egysége Provence és a szomszédos Languedoc-Roussillon megannyi látnivalót kínál, amely átöleli a római kortól napjainkig az elmúlt több mint 2000 évet! Katedrálisok, várak, paloták, amfiteátrumok és színházak, valamint múzeumok mellett a táj megkapó hangulata, a legújabb kor emberének kényelmét, szórakozását biztosító épületek és építmények, a tengerparton horgonyzó jachtok sokasága, mind elbűvöli az arra járót.

KÉT VARIÁCIÓBAN IS FOGLALHATÓ!

2019. szeptember 5 – 12. (oda busszal, visszaútban repülővel)
2019. szeptember 6 – 12. (oda-vissza repülővel)
Kérjük, jelentkezéskor a megjegyzés rovatban jelezzék, melyik variációra jönnének!


Utazás: autóbusszal és hazaútban Barcelona – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel vagy igény szerint Budapest – Nizza útvonalon repülővel

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Sanremo környéke (kb. 1150 km)
Utazás Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szállás Sanremo környékén.

2. nap: Nizza – Monaco (kb. 100 km)
Irány a mini állam MONACO. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd következik MONTE CARLO, a kaszinózás fellegvára. Buszos és gyalogos városnézés a „Côte d’Azur Párizsában”, NIZZA-ban. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben. Természetesen besétálunk a fűszer és virágillattól átitatott, erősen liguriai hatású ó Nizzába, ahol Matisse is több éven keresztül lakott. Azon kedves Utasaink, akik a kényelmesebb repülést választják vagy már jártak Monaco-ban, a délutáni órákban érkeznek Nizza repülőterére, így a mai napi program számukra kimarad. Szállás Cannes környékén.

3. nap: Grasse – Gourdon – St. Paul de Vence (kb. 100 km)
Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői GOURDON-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. PAUL DE VENCE, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

4. nap: Cannes – St-Tropez – Port Grimaud (kb. 240 km)
Mai napunk új program! CANNES-i séta, kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Utazás hajóval ST-TROPEZ-ba. A Côte d’Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk St-Tropezig. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és „arany vének” kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata „Lütyő” „Fityesz” „Pacuka” és a többiek, azaz, a st-tropezi csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája, majd ismét hajózunk PORT GRIMAUD-ba, amely egy mesterséges Velence, luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Visszaszállunk az autóbuszra és Toulonon keresztül Aix-en-Provence környéki szállásunkra tartunk.

5. nap: Aix-en-Provence – Arles – Les Baux-de-Provence – Tarascon – Nîmes (kb. 160 km)
Provence egykori fővárosa, AIX-EN-PROVENCE, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Franciaország „legrómaibb” városa: ARLES. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh házában, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Rövid megálló LES BAUX-DE-PROVENCE városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. A látványos TARASCON váránál rövid fotószünetet tartunk, majd késő délután városnézés Franciaország Rómájában, NÎMES városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

6. nap: Pont du Gard – Orange – Avignon (kb. 150 km)
Elsőként rövid megálló a PONT DU GARD-nál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél, majd ORANGE-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Továbbutazás AVIGNON-ba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. Szállás Nimes környékén.

7. nap: Camargue – Aigues-Mortes – Montpellier – Béziers (kb. 360 km)
Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló CAMARGUE-i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. AIGUES MORTES a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa MONTPELLIER, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak „tojás”-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Franciaországtól lassan elbúcsúzva BÉZIERS-be érkezünk. A Saint-Nazare Katedrális egy lenyűgöző XIII. századi székesegyház, meredek sziklafal tetején helyezkedik el. Szállás a spanyol (katalán) Costa Brava mentén, Rosesban.

8. nap: Roses – Figueres – Barcelona (kb. 200 km)

Jó idő esetén strandolási lehetőség. A szép tengerparttól elbúcsúzva FIGUERES (spanyolul Figueras) városkába utazunk. A város híres szülötte Salvador Dalí a szürrealista festőművész. Franciországban járva, neves művészeket emlegettünk, Matisse, Cézanne, Van Gogh, Gaugin, akiket a mediterrán hangulat múzsája is megcsókolt, de Salvador Dalí, ettől eltérő ihletet kapott, s alkotta meg különleges műveit. Utazásunk végefelé közeledik, s a katalán főváros Barcelona repülőterére tartunk, hogy a fellegek szárnyán hazatérjünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Arles
- Orange római kori színháza és környéke
- Pont du Gard
- Avignon óvárosa
x Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővelOda busszal, visszaútban repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 52.500,- Ft
Egyágyas felár: 71.400,- Ft


Oda – vissza repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 48.300,- Ft
Egyágyas felár: 65.400,- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást odaútban végig autóbusszal vagy a repülőjegyet az Ön választása szerint Bp – Nizza útvonalon
- repülőjegyet Barcelona – Budapest útvonalon
- a körutazáson közlekedést légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda busszal – visszaútban repülővel: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda – vissza repülővel: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat oda busszal – visszaútban repülővel: 52.500,- Ft
- fakultatív félpanziós felárat oda – vissza repülővel: 48.300,- Ft
- belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát: kb. 160,- €
- idegenforgalmi adót: kb. 12,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 15.500,- Ft felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Oda busszal, visszaútban repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 52.500,- Ft
Egyágyas felár: 71.400,- Ft


Oda – vissza repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 48.300,- Ft
Egyágyas felár: 65.400,- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást odaútban végig autóbusszal vagy a repülőjegyet az Ön választása szerint Bp – Nizza útvonalon
- repülőjegyet Barcelona – Budapest útvonalon
- a körutazáson közlekedést légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda busszal – visszaútban repülővel: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda – vissza repülővel: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat oda busszal – visszaútban repülővel: 52.500,- Ft
- fakultatív félpanziós felárat oda – vissza repülővel: 48.300,- Ft
- belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát: kb. 160,- €
- idegenforgalmi adót: kb. 12,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 15.500,- Ft felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Belépők

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 49435

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 49435

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 49435

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!