Párizstól Bordeaux-ig

Ft-tól/fő 647.000
Legjobb ár:
509.000 Ft/fő-től

Párizstól Bordeaux-ig utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Párizstól Bordeaux-ig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 509.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 164127
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Másfél napos városnézés Párizsban
?  Négy Loire-menti kastély megtekintése
?  Séta az Atlanti-óceán partján La Rochelle-nél
?  Az italok világában fogalom: Cognac és Bordeaux

A francia kastélyok és azok parkjai világhírűek. Ezek megtekintését egészítettük ki egy kis nyugat-francia körúttal.
Csécsei Barbara - Francia utak szakreferense

Program:

ÚJDONSÁG 2023 - HOGYAN SZÜLETETT MEG EZ A PROGRAM?

Franciaország páratlan kulturális gazdagsága és történelmi emlékei miatt a körutazások terén kihagyhatatlan célpont. Irodánk alapítása óta utaztatunk Párizsba, az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítettük francia kínálatunkat. Előbb délre, Provance és a francia Riviéra, a Cote d'Azur felé, majd Normandia és Bretagne felfedezése következett. Ami mindezidáig váratott magára, az az Atlanti-part és Bordeaux fantasztikus vidéke. 2023-ban elindítjuk a Párizs és a Loire-menti kastélyoktól induló új programunkat, mely olyan városokat jár végig Nyugat-Franciaországban, melyek igazi kuriózumnak számítanak: Angers, Nantes és La Rochelle. Az épített kulturális kincsek felfedezése után pedig jönnek a kulináris élmények, a világhírű ital központja, Cognac és Franciaország legjobb bortermő vidéke Bordeaux-nál. Anikó és Bogi idegenvezetőinkkel együtt szívünket-lelkünket beleraktuk ebbe a programba, hogy egy újabb Proko Specialitást hozzunk össze.


1. NAP: BUDAPEST - PÁRIZS

Menetrend függvényében, várhatóan a dél körüli órákban uta­zás Párizsba. A reptéren vár autóbuszunk. Elhelyezkedünk benne és irány a belváros. Buszos és gyalogos városnézésünk főbb lát­nivalói: Tuileriák Palotája, Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Luxemburg-kert, Opera, Champs-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartre-ra. Sétát teszünk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus lát­vány a kivilágított városra. A Montmartre-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szál­lásunkra buszozunk (2 éj).

2. NAP: PÁRIZS

Egész napos párizsi városnézés. Közlekedés metroval és gyalog. Gyalogos sétánkat, a Cité-szigetén kezdjük. Lefényképezhetjük a leégett Notre Dame-ot, és a szintén ezen a szigeten talál­ható Conciergerie-t és a St. Chapelle templomot. Átsétálunk a Városházához, majd a Louvre érintésével megyünk a Champ- Elysées-éhez. A világ egyik legismertebb főutcáján szabadprog­ram. Ezt követően az Eiffel-toronyot keressük fel (a felmenetel lehetősége, a várakozás nagyságától függ). A közelben található Napoleon síremléke, ide is elsétálunk. A nap során lesz szabadprogram is, majd késő délután hajózási lehetőség a Szajnán. Szállás mint előző nap.

3. NAP : PÁRIZS - ORLÉANS - CHAMBORD - BLOIS

Reggeli után kezdjük francia körutazásunkat. Először a Loire folyó völgyében lévő várost, a régió egyik központját, Orléans-t keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. századból valók. Szép főterének közepén az Orléans-i szűz lovasszobra áll. Városi sétánk után folytatjuk utunkat és a Chambord kastélyt keressük fel. A Chambord kastély számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Ahogy az erdő­ből kibukkan ez a szép parkkal körbevett épülettömb, egyből az ember csodálatát váltja ki. Ez is, mint a kirándulásunk során fel­keresendő összes Loire-völgyi kastély az UNESCO listáján sze­replő látványosság. Ezután Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város, kastélya azonban különbözik a Loire-völgyben találhatóaktól, hiszen az a belváros pompás ékköve. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Megérkezésünk után csak a belvá­rosban sétálunk, majd szállásunkra buszozunk (2 éj).

4. NAP: BLOIS - AMBOISE - CHENONCEAU - TOURS

Reggeli után bemegyünk Blois belvárosába és megtekintjük az ott található reneszánsz kastélyt. Ez a palota 7 királynak és 10 királynénak volt a rezidenciája. A királyi apartmanok külö­nösen látványosak. Kastélylátogatásunk után mindenki eldönt­heti, hogy marad Blois belvárosában egésznap, vagy folytatja egy fakultatív kirándulás keretében a Loire-völgy megisme­rését. Ez utóbbi esetben beülünk az autóbuszba, és elhagyjuk Blois-t. Először Amboise reneszánsz kastélyát tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a kastélyban. A következő csodá­nak, a Chenonceau kastélynak nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A ,,Hölgyek Kastélya" azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Programunk zárásaként a régió másik központját Tours-t keressük fel. Katedrálisa és bel­városa különösen szép. Este megyünk vissza szálláshelyünkre. Amboise - Chenonceau - Tours fakultatív kirándulás (2 belépővel) : 75 EUR

5. NAP: VILLANDRY - ANGERS - NANTES

Reggeli után folytatjuk utunkat nyugat felé. A legpompásabb kerttörténeti stílus: a franciakert. Ennek talán legszebb példája a 3 szintes Villandry-kastély parkja. Nyírott sövények, formára metszett gyümölcsfák, labirintusok, virágágyak, konyha-, gyógy­növény- és rózsakertek, tavak, csatornák teszik látványossá a par­kot. A park megtekintése után folytatjuk utunkat Angersbe mely ,,Franciaország kulturális és történelmi városa" címet viseli, mivel több mint 2.500 éves. A várkastély a XIV. században épült, csak­úgy, mint a Saint-Maurice katedrális. Még ezeknél is régebbi a Saint-Aubin torony. Sétálunk és gyönyörködünk a városban, majd tovább indulunk a bretagne-i régió egykori fővárosába, a Loire partján fekvő Nantes-ba. Itt található a környék legmagasabb egyházi épülete, a Szent Péter és Szent Pál katedrális. Belvárosi városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

6. NAP: NANTES - LA ROCHELLE - COGNAC - BORDEAUX

Reggeli után elhagyjuk Nantes-t és délre fordulunk. Az Atlanti-óceán mentén haladunk és betérünk a környék legismertebb tengerparti városába. La Rochelle, melyet az Atlanti-óceán gyöngyének is neveznek, a középkori tornyok városa. Már a régi kikötőnél láthatóak azok a tornyok, melyek évszázadokon át védelmet nyújtottak a városnak. Ezek közelében található az Óratorony és a Városháza is. A belvárosban a hangulatos kisven­déglők mellett láthatjuk a Tőzsde, a Bíróság és a Szépművészeti Múzeum épületét. Szabadprogrammal fejezzük be La Rochelle-i városnézésünket. Következő megállónk egy ismert nevű telepü­lésen, Cognac-ban lesz. Ennek a kb. 20.000 fős városnak a veze­tői elérték, hogy csak az itt készült konyaknak lehet cognac az elnevezése, az összes többit brandy-nek kell nevezni. Itt megál­lunk egy konyakkóstolásra. (Ennek összegét nem tartalmazza a részvételi díj). A végén vásárolni is lehet a kiváló, de nem olcsó italokból. Folytatjuk utunkat a Garonne folyó tölcsértorkolatá­nál elhelyezkedő Bordeaux városa felé. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: BORDEAUX - BUDAPEST

Reggeli után Bordeaux belvárosába megyünk. A város leg­szebb része a régi kikötő, a Hold Kikötője negyed, mely beke­rült az UNESCO Világörökségei közé. A 109 m magas Szt. Mihály Torony Dél-Franciaország legmagasabb építménye. További érde­kességek: az Érseki palota, a Tőzsde épülete; a Nagyszínház és a közelében található árkádos házak. A város lélegzetelállító modern épülete a Bormúzeum, különlegessége mindenkit meg­lep. Városnézésünket követő szabadprogramunk után transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Párizstól Bordeaux-ig

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Párizstól Bordeaux-ig

Párizstól Bordeaux-ig

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164127

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Párizstól Bordeaux-ig

Párizstól Bordeaux-ig

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 164127

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!