Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Ft-tól/fő 70.525

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
56.525 Ft/fő-től

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 56.525 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója: 148047
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Barangolás autentikus őrségi tájakon
?  Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
?  Európa egyik legszebb botanikus kertje
?  Világhírű Hungarikum: a herendi porcelán

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - KESZTHELY - ŐRISZENTPÉTER - SZALAFŐ - LENTI

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. A Balaton nyugati szegletéhez, Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kastélyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba látogatunk el, és elmerülünk a XVIII-XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. A nap második felét a néprajzi és természeti kincsekben bővelkedő Őrségben töltjük. Felfedezését a jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb megtekintésével kezdjük, mely szomszédságában egy boronafalú népi kovácsműhely is található. Az őrségi településeken járva számos helyen láthatunk hasonló, kevésbé látványos haranglábat, mely a reformáció térhódításával terjedt el. A tölgyfából készült, fazsindelyes, zsúpfedéses műemlék a XVIII. századból maradt ránk jó állapotban. Utunk ezután a tájegység központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori téglaégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI-XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az őrségi ember mindennapjaiba, a ,,szeres" települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben szakszerű vezetés mellett eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség ,,fekete aranyának" is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Tartalmas programunk után Lentibe utazunk. Szállás és vacsora ***-os fogadóban (2 éj).

2. NAP: LENDVA - BÁNTORNYA - DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során többek közt láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült színházat is. Az egyedi stílusú munkáiról híres művészünk az organikus építészet híve volt, ehhez hű ez a kulturális központ is. A budapesti Hősök terén álló Millenniumi emlékmű megalkotója, Zala György, Lendva szülötte. A neves szobrász emlékszobája a hófehér falú várban található. A belváros fölé magasodó, barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a szőlőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Ezt követően meglátogatjuk a bántornyai Nagyboldogasszony-templomot, amely egy régi és egy új részből áll. A román és gótikus jegyeket hordozó középkori épület szentélyét Aquilai János, a Szent László legendát legteljesebben bemutató freskói díszítik. Délutánunk másik felét a közeli Dobronakban töltjük. Itt található Közép- Európa egyetlen orchideatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávécserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segítségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelkezik, ezt a falu melletti Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhetjük. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdonítanak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3.NAP: LENTI - VELEMÉR - KÖRMEND - KÁM - HEREND - MAGYARPOLÁNY - BUDAPEST

Napunk első megállója Velemér kis faluja, melynek késő román-kora gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskó­töredékeivel büszkélkedik, a tegnapi bántornyaihoz hasonlóan. Ezután hamisítatlan őrségi tájakon átutazva érkezünk meg a vidék kapujának is nevezett Körmendre. Itt megismerkedünk a magyar kastélyépítészet egyik kiemelkedő alkotásával, a Batthyány-Strattmann-kastéllyal. Az eredeti XV. századi reneszánsz várkastélyt többször átépítették a történelem során, sőt szovjet laktanyaként is funkcionált. Az orosz megszállás alatt erkélyét tankokkal bontották el, berendezése, gyűjteménye is nagy pusztítást szenvedett. Felújítások után, ma érdekes kiállításokat kínáló múzeum működik benne, és gyönyörű, 35 hektáros, védett angolpark öleli körül. A Battyhány család történeteit magunk mögött hagyva, a Jeli Arborétum felé vesszük az irányt. Magyarország és Európa egyik legszebb botanikus kertje Kám község határában terül el. Ezt Ambrózy-Migazzi István, ,,a Virágos Gróf" hozta létre 1922-ben, akkor még csak 5 hektáros területen, mely mára már több mint 100 hektárra bővült. Vezetett varázskerti sétánk során igazi botanikai különlegességekkel ismerkedhetünk meg a világ minden tájáról. 2019-ben átadták a 130 m hosszú lombkorona-sétányt is, melyről 10 méteres magasságból csodálhatjuk meg a növényritkaságokat. Mesebeli kalandozásunk után tovább utazunk, és a délután második felében meglátogatjuk Herendet, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráját. A modern látogatóközpontban betekintést nyerünk a porcelánkészítés rejtelmeibe, akár vásárolhatunk is. A herendi Hungarikum az elegancia és a kiváló minőség szimbóluma. Nemzetközi hírnevét az 1851-es londoni világkiállításon szerezte, amikor Viktória angol királynő rendelt egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet végül róla neveztek el. Hazautazásunk előtt kis kitérőt teszünk Magyarpolányba, hogy megcsodálhassuk ötstációs kálváriáját és bakonyi, tornácos parasztházakból álló műemlék utcáját. Az ország egyik leglátványosabb kálváriája a Nemzeti Örökség része, 173 lépcső vezet fel tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik elénk. Tartalmas programunk után, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00

x Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Magyarország, Dél-Dunántúl régió, Lenti

Útazonosító: 148047

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Magyarország, Dél-Dunántúl régió, Lenti

Útazonosító: 148047

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!