Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Ft-tól/fő 329.000
Legjobb ár:
329.000 Ft/fő-től

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08. utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 329.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 134996
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Normandia és Bretagne, melyek vidékein először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhetnek. Utunk során felkeressük a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, felfedezzük a legendás Mont Saint Michel apátságot és sétálunk a bretagne-i falvak középkori utcáin. Fakultatív programok keretében lehetőség nyílik megismerni a normandiai partraszállás történelmét és a híres Bayeux-i faliszőnyeget, valamint ellátogathatunk az őskori leleteket felsorakoztató Carnacba és a Gavrinis sírhalomhoz.

Az út kiemelt értékei:

 • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
 • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív kirándulás Bayeux-be és a partraszállás helyszínére, valamint a megalitikus emlékhelyekre: Carnacba és Gavrinis-be
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 1. szerda
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat Nyugat-Franciaország felé. Útközben megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát, azaz Jeanne d'Arc-ot a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol őt máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre Dame székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Továbbutazás Normandia jellegzetes, vad tengerpartja felé, ahol Etretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk, a középkori városközpontban pedig többszáz éves épületekre is bukkanhatunk. Szállsás Le Havre-ban: Hotel The Originals Océane***.

július 2. csütörtök
Reggeli után dél felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban. Érdemes a helyi kis boltokba betérni és camambert sajtot vagy más helyi termékeket kóstolni. Délután Caenba érkezünk, ahol megtekintjük a középkori várat és elsétálunk a Hódító Vilmos által alapított férfi apátsághoz (Abbaye des Hommes). Szállás Caenban: Ibis Styles Caen Centre Gare***.

július 3. péntek
Reggeli, majd szabadidő Caenban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Caenban.

Bayeux és Arromanches - egész napos fakultatív kirándulás a Normandiai-félszigeten: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyeretes múzeumokban kiállított vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 4. szombat
Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben elsők között került fel az UNESCO világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Délután St. Maloba érkezünk. Bretagne kapujaként vagy a kalózok városaként is ismertté vált település szinte minden kövéhez történelmi emlék kapcsolódik. A 12. században alapított St. Malo a felfedezések korában vált jelentős kereskedelmi kikötővé: a város szülötte, Jaques Cartier a kanadai Szent Lőrinc folyó mentén járt be új területeket, melyeket később a francia király nevében birtokba is vett, innentől kezdve pedig élénk hajós forgalmat bonyolítottak szülővárosa és Kanada között. A városnézés során sétálunk a középkori városfal és a kikötő mentén, és felkeressük a St. Vincent katedrális. A szállás elfoglalása Saint Maloban: Ibis Styles St Malo Port***.

július 5. vasárnap
Ma megkezdjük Bretagne felfedezését. Először a középkori Dinanba utazunk, ahol felkeressük a XV. századi lakóházakat, az óratornyot, a katedrálist, majd sétálunk a városfal mentén. Továbbutazás a félsziget nyugati vége felé, ahol sétát teszünk az egyik legszebb francia településnek választott Locronanban. A macskaköves utcákon, több évszázados kis házak között barangolva a valódi Bretagne-ba csöppenünk. A kelták idején vallási központ volt, a középkorban élénk kereskedővárosként és hajóvitorla manufaktúráiról volt híres. Ma csak gyalogosan járhatjuk be a település hangulatos utcáit. Ha betérünk egy-egy üzletbe, kávézóba, pékségbe, vigyázzunk a fejünkre! A bretonok ugyanis alacsony termetűek voltak, és az ő 150 cm-es magasságukhoz tervezték évszázadokkal ezelőtt a kőből épült házaikat! A szállás elfoglalása a közeli Quimper-ben: Escale Oceania Quimper***.

július 6. hétfő
Reggeli után továbbutazunk, most már kelet felé, a félsziget déli tengerpartja mentén. Pihenőt tartunk Concarneau-ban, Franciaország egyik legfontosabb kikötővárosában. Sétálunk a fallal övezett középkori óvárosban, majd tovább utazunk Vannes-ba. A középkori és reneszánsz emlékekkel büszkélkedő város a partvidék egyik legnépszerűbb úti célja, a Morbihan-öböl kötelező látnivalója. Bejárjuk a városfal környékét, melynek első köveit még a rómaiak tették le. A legépebben fennmaradt déli és nyugati falakat bástyák, tornyok, függő falak, kapuk díszítik. Felkeressük a hét évszázadon keresztül épült, és így igazán eklektikussá vált katedrálist, a 19. századi, fagerendás mosóházakat, majd a felső városrészben, a IV. Henrik tér környékén épült színes középkori házak között barangolunk. Ebédidőben vagy vacsorára érdemes beülni a kikötőre néző vendéglők egyikébe! Szállás elfoglalása: Best Western Plus Vannes Centre****.

július 7. kedd
Reggeli, majd szabadidő Vannes-ban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Vannes-ban.

Carnac és a Gavrinis sírhalom - egész napos fakultatív kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában - a díszítések az absztrakt vonalatok túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.

július 8. szerda
Kijelentkezés a szállodából, majd indulás vissza Párizs felé. Útközben megállunk a sziklás dombtetőre épült, szintén középkori időkre visszatekintő, bájos Rochefort-en-Terre-ben. A nyáron virágoktól roskadozó porták között sétálva, a több száz éves kőházakban ma leginkább kézműves műhelyekre bukkanhatunk. Azt mondják, aki Rochefort-ban jár, nem hagyhatja ki a Rucher Fleuri édességbolt híresen finom breton különlegességét, pain d'épicé-t (fűszeres kenyér)! Következő megállónk Chartres-ban lesz: meglátogatjuk a katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását. Érkezés Párizs Charles de Gaulle repülőterére az esti órákban. Hazautazás Budapestre az Air France közvetlen járatával (21:25-23:35).


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
 • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
 • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 59 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 130 000 Ft.
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

x Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.


Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
leírásánál jelzett szolgáltatások
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 134996

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 134996

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Normandia és Bretagne - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2020.07.01-08.

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 134996

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!