Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Ft-tól/fő 79.370

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
70.550 Ft/fő-től

Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 70.550 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 147848
Kívánságlistára teszem

Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással ***

1. nap: Budapest - Ljubljana - Izola
Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben 05:15-kor. Indulás 05:30 órakor. Kora délután érkezünk meg az első állomásunkra, Ljubljanába, a szlovén fővárosba, mely sokféle hangulat ötvözete. Utcáin megjelennek a balkán hagyományok, az olasz életstílus, az osztrák precizitás, a nagyváros jellegzetességei és a kisváros bája. Gyalogos városnézésen vehetünk részt, ahol megismerkedünk a város központjában lévő nevezetességekkel.
Érkezés után a szállás elfoglalása, szabad program.

2. nap: Izola - Fakultatív kirándulás Trieszt/Miramare kastély - Sistiana strandolás
Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Olaszországba. Aki részt vesz az olaszországi fakultatív programon, igazán változatos programban lesz része.
Reggeli után indulunk a Trieszti-öbölbe, ahol már messziről tündököl az isztriai fehér márványból épített Miramare-kastély, melyet Habsburg Miksa és felesége, Sarolta álmodott meg, miután elbűvölte a Grignano félsziget és a környező táj szépsége. Mindössze 4 év alatt elkészült az épület alsó szintje, ahová a herceg és felesége azonnal be is költözött, és a környező kert, míg a felsőbb emeletek építkezése tovább folyt. Az épület a kor ízlésének megfelelően kevert stílusban épült, gótikus, középkori és reneszánsz elemekkel, csodálatos kombinációban a természet és művészet, az európai stílus mediterrán jegyekkel, melynek csodálatos kék hátteret biztosít a tenger. A tenger ihlette a földszinti berendezés színeit, valamint a további helyiségek bútorzatát és neveit. A 19. századi romantikus kastély történelme igen sokszínű, pl. 1864-ben Miksa itt fogadta a mexikói küldöttséget, mely felkérte őt, hogy országuk császára legyen. A kastélyban megtekinthetőek Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, de van itt tárlat, mely bemutatja a kastély történelmét. Minden szoba az eredeti, 19. századból származó díszekkel, tárgyakkal van berendezve. Erzsébet királyné, azaz Sisi is gyakran látogatott ebbe a kastélyba. Miután belülről megismertük a Miramare Kastélyt a parkjában sétálunk, melyet szintén Miksa tervezett.
A csodás kastély és park megtekintése után tovább utazunk Sistianaba. Azon kedves utasaink, akik csak csobbanni szeretnének a trieszti öböl csodálatos partján, máris indulhatnak a partra. Akik kicsit aktívabbak, azok idegenvezetőnkkel tehetne egy sétát Sistiana és Duino között a hegygerincen, majd megtekinthetik a Duino-i kastélyt (a séta oda-vissza kb. 4 km). A Duinoi kastély több mint 400 éve a Della Torre család tulajdona, amely a Della Torre Valsassina (von Thurn-Hofer und Valsassina) család ága. A fantasztikus parkja és kastélyának egy része 2003-tól nyílt meg a nagyközönség előtt. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A kertjében megtekinthetünk egy második világháborús bunkert, ami a családot védte, a háború alatt.
Visszasétálva a partra a sétán résztvevők is átadhatják magukat a pihenésnek.
Késő délután találkozás a csoportvezető által megadott helyen és időben, majd visszatérés szálláshelyünkre.

3. nap: Piran - Portorož
Reggeli. A mai nap a pihenésé. Kikapcsolódás a tengerparton. Akinek kedve van, autóbuszunkkal ellátogathat Szlovénia két legkedveltebb tengerparti városába, Piranba ill. Portorožba.A két város teljesen összeépült, így megfelelő strandot keresve a tengerparton végig sétálva mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb partszakaszt.
Pirant a szlovén tengerpart gyöngyszemének is nevezik. A fürdőzés mellett megtekinthetjük a város kulturális örökségeit: a domb tetején álló Szent György Székesegyházat a harangtoronnyal és Keresztelő kápolnával, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a partra, a Főtér változatos, velencei hatású épületeit, a világítótornyot és a parti öböl is várja a sétálókat. Piranban keskeny parti sáv várja a csobbanni vágyókat, főleg sziklás, ill. betonozott szakaszokkal. Portorož az egyik legkedveltebb üdülőhely, itt már szélesebb strandok, több helyen homokos, máshol kavicsos szakaszokkal. Mindkét városban bérelhető napozóágy és ernyő, több helyen van zuhanyozó is a parton.
Visszaindulás a szálláshelyre a délutáni órákban.

4. nap: Izola - Lipica - Budapest
Reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben még egy élmény vár ránk.
Ellátogatunk a Lipicai ménes-farmra. A szlovén-olasz határ közelében, a festői karsztvidék zöldellő tájainak ölelésében található a lipicai majorság. A 16. században alapított ménes Szlovénia történelmi és kulturális örökségében az egyik legfontosabb helyet foglalja el, látnivalóként pedig még azok számára is különleges élményt nyújt, akik a lovakhoz kevésbé értenek. A világhírű Bécsi Spanyol Lovasiskola lovai is ebből a lógazdaságból kerülnek ki. A világ leghíresebb lovai közé tartozó lipicai fajta 2016-ban az UNESCO Világörökségek része lett. Történetét a majorságban részletesen is megismerhetik a látogatók. A lipicai majorságot bejárhatjuk gyalog, de bérelhetünk lovas kocsit is. Vehetünk lovaglóleckéket és lóháton is felfedezhetjük a nagy kiterjedésű birtokot. Előadás közben látni a lipicai ménest azonban mindennél nagyobb élmény. De a Lipikum Múzeum és az istállók sem maradhatnak ki. Megpihenhetünk a tó partján, meglátogathatjuk a sziklába vájt Szűz Mária kegyhelyet, vagy a Pádovai Szent Antal kápolnát is.
Miután újabb felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak, hazaindulás 14-15 óra körül. Érkezés a késő esti órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, a szállást 3*-os hotelben kétágyas szobában, a reggelit, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, az esetleges felárakat, a belépők árát és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 3 000 Ft/fő/3 éj (változhat).

Belépők: Lipicai ménesbirtok belépő: 16 Euro/fő, diák 18 éves korig 8 Euro/fő, gyermek 5 éves korig 1 Euro/fő.
Fakultatív kirándulás díja Olaszországba (minimum 20 fő részvétele esetén): 5 000 Ft/fő + 3 EUR/fő.
Belépők: Miramare kastély kertje ingyenes, kastélybelépő: 9 Euro/fő, Duino kastély belépő: 9 Euro/fő (2020. évi adatok)

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.) A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

  • Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
  • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
  • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
  • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!


Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fekvés:

Hotel 3* kétágyas, mediterrán stílusú, légkondicionált, tv-vel felszerelt, fürdőszobás, hajszárítóval, kis hűtővel is ellátott szobákban, gyönyörű kilátással.

Egyéb szolgáltatások: kültéri medence, strand (kb. 800 m - ingyenes rendszeres buszjárat a hotel és a strand között), kávézó, wifi.

Ellátás: nagy választékú büfé jellegű reggeli
Fakultatív vacsora: 9 000 Ft/fő (büfé jellegű vagy menüválasztásos vacsora)

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Büfé jellegű félpanzió esetén büféasztalról (svédasztalról) többféle lehetőség közül választhatók ki az ételek. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Telepített magyar nyelvű képviselet
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Foglalási díj

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 147848

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Szlovénia, Portoroz

Útazonosító: 147848

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Mininyaralás Dél-Szlovéniában Olaszországi kirándulással

Szlovénia, Portoroz

Útazonosító: 147848

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!