Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Ft-tól/fő 594.400
Legjobb ár:
498.800 Ft/fő-től

Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 498.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 94104
Kívánságlistára teszem

Utazás: Budapest – Marrakech – Budapest útvonalon európai átszállással.

Elhelyezés: a körút során, marokkói besorolású **** szállodákban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora).


1. nap: Budapest - Marrakesh
Repülés Budapestről Marrakesh-be, európai átszállással. Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakech – Casablanca – Rabat
CASABLANCA elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A világ legmagasabb minaretjével büszkélkedő II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos és a modern technika összehangolásának. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Délután továbbutazás a fővárosba, Rabatba, az Oudayas-i Kasbah megtekintése. Vacsora és szállás Rabatban.

3. nap: Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt városnézés RABAT-ban, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosában. Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, stb. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be, melyet a helyiek egykor, némi túlzással „marokkói Versailles”-nak neveztek. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, a közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. által végzett építkezéseken. Ismerkedés a várossal. Látogatás a marokkói kézművesség és zene műtárgyait bemutató Dar Jamai Múzeumban, melyet a nagyvezír csodás díszítésű, kertes palotájában rendeztek be. Következő állomásunk az elbűvölő, római alapítású VOLUBILIS romvárosa, mely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. Vacsora, szállás Fezben.

4. nap: Fez
Egész napos (többnyire gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-ban, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek több mint kilencezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. Ebéd a városban. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este helyi tipikus fogásokból (pl. Pastilla) álló, fakultatív zenés vacsora. Szállás Fezben.

5. nap: Fez – Ifrane – Erfoud – Merzouga
Fezt elhagyva a Közép-Atlasz cédrusligetei között vezet utunk. Rövid pihenő IFRANE-ban, a kristálytiszta levegőjű „marokkói „Svájcban”. Innen gyönyörű oázisokon és a Ziz völgyén át érkezünk ERFOUD-ba, az oázisok kapujába, a szálláshelyre. Fakultatív program keretében terepjárókkal indulunk a MERZOUGA oázisba, ahol a lenyugvó Nap fantasztikus színeit csodálhatjuk meg. Visszatérés a szállásra, vacsora.

6. nap: Erfoud – Tinerhir – Ouarzazate
Délelőtt látogatás a fosszilia-feldolgozó (pl. kagyló-, csigakövületek) üzemben, vásárlási lehetőséggel. Középkori öntözőrendszerek mentén vezet az út a Todra-szoroshoz. Közben megálló TINERHIR-ben, az eredeti, kézzel készített berber szőnyegek hazájában. A középkori marokkói építészet emlékei, agyagerődítmények (kasbah) mentén, a Rózsák-völgyén keresztül, érkezünk Ouarzazateba, az egykori karavánok kötelező állomáshelyére. Vacsora, szállás Ourzazateban.

7. nap: Ouarzazate – Marrakech
OUARZAZATE-ban megtekintjük a Taouirt erődöt. Irány AIT BEN HADDOU KSAR, mely az elmúlt évtizedekben számos világhírű film forgatásának adott helyszínt (pl. A Názáreti Jézus, Gladiátor, Nagy Sándorról készült Alexander.) Visszatérünk Marrakech-be. Bepillantunk a híres Jema El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők és tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagába és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésébe is. Vacsora, szállás Marrakechben.

8. nap: Marrakech – Budapest
A délelőttöt még MARRAKECH-ben töltjük. A „vörös város” néven is ismert települést a XI. században alapították az Almoravidák. A dinasztia ékes palotákat és kerteket hagyott Marrakechre, Menara kert, Koutoubia mecset (kívülről). Transzfer a repülőtérre, hazautazás európai átszállással. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

x Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Teljes ár: 498.800,- Ft (430.800 Ft + 68.000 Ft reptéri illeték és csomagdíj)

Belépőjegyek ára: kb. 70,- €. (Helyszínen fizetendő!)

Egyágyas felár: 95.600,- Ft

Fakultatív programok:
- terepjárós túra a sivatagba (5. nap): 100,- € /jeep
- zenés, vacsorával egybekötött esti program Fezben (kb. 50,- €)

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 30 fő                        

Felár 25-29 fő esetén: 25.000 Ft                               

Árfolyam: 410 Ft/EUR

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

2022.10.12-19.

\n

Teljes ár: 399.700,- Ft (342.700 + 57.000 repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 65.400,- Ft 

\n

2023.03.01-08.

\n

Teljes ár: 414.600,- Ft (357.600 + 57.000 repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 75.400,- Ft 

\n

Belépőjegyek: kb. 70,- € (A helyszínen fizetendő!) 

\n

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

\n

Fakultatív programok:
- zenés, vacsorával egybekötött esti program Fezben (kb. 50,- €) - 5. nap
- terepjárós túra a sivatagba (6. nap): 100,- € /jeep 

\n

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2%

\n

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

\n

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- €

\n

Minimális utaslétszám: 25 fő
Garancia felár: 23.000 Ft (20-24 fő esetén) 

\n

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

\n

Reptéri transzfer (igény esetén) Budapest - Schwechat - Budapest útvonalon : 15.000,- Ft/fő

\n

 

\n

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

\n

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko

\n

 

\n

 

\n
 
\n
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 94104

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 94104

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Marokkói nagykörút - A Királyvárosok és a Közép-atlasz

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 94104

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!