Marokkó mesés kincsei

Ft-tól/fő 363.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
299.000 Ft/fő-től

Marokkó mesés kincsei utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Marokkó mesés kincsei utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 299.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 123676
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A keleti karavánutak nyomában
?  Soukok színes kavalkádja, fűszerillata
?  Casablanca, a filmből is ismert város
?  Fez, a mindig lüktető királyi város

Marrakes óvárosának, bazárjainak forgataga, a fűszerek, gyümölcsök illata, és a színes portékák látványa egy egészen más világba kalauzol minket.
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BÉCS - MARRAKESH

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban indu­lás Marokkóba. Érkezés az esti órákban, majd transzfer a ****-os szállodába és vacsora.

2. NAP: MARRAKES

Reggelit követően megkezdjük a városnézést Marrakesben. A várost az Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. század végén. Megnézzük a Koutoubia mecsetet, amely egy 77 méter magas impozáns minarettel büszkélkedik. Ezt tartják a város legfontosabb műemlékének. Utunk ezután a Medinába, az óvárosba vezet, amely az egyik legnagyobb Marokkóban és a legnépesebb Észak-Afrikában. A város ezen része, legjobban egy útvesztő­höz hasonlít, melyet utcák, terek és sikátorok alkotnak, és ahol egymást váltják a lakó- és kereskedelmi negyedek. Megnézzük a pazar Bahia palotát is, amely a XIII. században épült. Ezt köve­tően sétálunk a zsidó városrészben, a Mellah-ban. A Medina felfedezését a soukok negyedével folytatjuk, mely az egyik leg­érdekesebb látnivaló. A souk piac és kereskedelmi régió egyben, melyet a kézművesek és az iparosok alakítottak ki századokkal ezelőtt. Ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múzeumba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Utolsó állomásunk a Jemaa el-Fnaa tér, ahol Afrika legnagyobb hagyományos piaca található. A tér az év minden napján telve van mesélőkkel, köl­tőkkel, kígyóbűvölőkkel, akrobatákkal és zenészekkel, akik elké­pesztő mutatványokkal szórakoztatják az arra járókat. Ezen az estén, egy különleges helyen lesz a vacsoránk, a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséi­nek világába. Az étterem a XVII. században épült tradicioná­lis marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finom­ságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: MARRAKES - FEZ

Reggeli után elindulunk Fezbe, mely szintén a királyi városok közé tartozik. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifrat és Azrout, melyek fontos kézműves központok. Két bájos síközpontot is látni fogunk, Ifrane-t és Immouzer de Kandart. Utazás közben gyönyörködhetünk az Atlasz hegység vonulataiban. Szállásunk már Fezben lesz.

4. NAP: FEZ

Ezt a napot teljes egészében Feznek szenteljük. Első megál­lónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas város­kapuk mellett a különböző ,,negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazeka­sok, bőrdíszművesek-bőrfestők, vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgoz­zák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyama­toknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is és megnézzük az Aben-Danan zsinagógát és annak temetőjét. A rengeteg látnivaló közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fezben lesz.

5. NAP: FEZ - VOLUBILIS - MEKNES - RABAT - CASABLANCA

Reggeli után ellátogatunk a római romokhoz Volubilisbe, mely eredetileg karthagói település volt, majd római kori helyőrség lett. Ma Világörökség. Ezt követően tovább utazunk Meknesbe. A város Medinája az UNESCO Világörökség Listáján szerepel. A város különleges látnivalója a városfal, melyeket díszes kapuk határolnak: a Bab Mansour és a Bab el-Khemish. Programunk végén indulás Rabatba, a fehér királyi városba, amely az ország adminisztrációs központja. Megtekintjük kívülről a Királyi Palotát, a Hasszan tornyot, V. Mohammed mauzóleumát, és az Oudaya kertet, ahonnan meseszép rálátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk egy mór kávéházba is, hogy meg­kóstoljuk a híres marokkói mentateát. Ezt követően folytatjuk utunkat Casablancába. Szállás és vacsora a városban.

6. NAP: CASABLANCA - EL JADIDA - ESSAOUIRA

Délelőtt felfedezzük Casablanca látnivalóit. A város stílusában keverednek az eredeti marokkói, a francia és a spanyol építé­szet elemei. Megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatal­mas épületben. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méte­res. Sétánk során fényképezés erejéig ellátogatunk a filmből is ismert Rick Kávézójához, illetve az V. Mohamed térre, amely a város szíve. Ezt követően El Jadidaba utazunk. A várost a portu­gálok alapították, tengerparti elhelyezkedése miatt fontos kikö­tővárossá vált. Megnézzük az erődöt és a földalatti ciszternákat, ahol több filmet is forgattak. Programunk végén tovább uta­zunk Essaouiraba, ahol szállásunk lesz.

7. NAP: ESSAOUIRA

Reggeli után városnézés Essaouiraban. Megnézzük a régi kikötőt, ahol betekintést kaphatunk a halászok mindennapi munkájába. A kikötő bejáratánál kezdődő városfalról csodás rálátás nyílik az óvárosra, melyet elragadó és színes bevásárló utcák és piacok, valamint kávézók alkotnak. Késő délután ellátogatunk egy argánolaj készítő farmra, ahol bemutatják az olajkészítést, majd vásárlási lehetőség. Szabadidő után a szállásunkra megyünk.

8. NAP: MARRAKESH - BÉCS - BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban transzfer a repülőtérre és Bécsbe repülünk, majd onnan transzfer Budapestre. Érkezés az éjjeli órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Marokkó mesés kincsei

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Marokkó mesés kincsei

Marokkó mesés kincsei

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 123676

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Marokkó mesés kincsei

Marokkó mesés kincsei

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 123676

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!