Lengyel - szlovák mozaik

Ft-tól/fő 189.000
Legjobb ár:
147.000 Ft/fő-től

Lengyel - szlovák mozaik utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Lengyel - szlovák mozaik utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 147.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 164168
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Magas-Tátra legjava: Csorba-tó, Tarpataki vízesés
?  Magyar emlékek Selmecbányától Kassáig
?  Hangulatos tutajozás a két határ mentén
?  Krakkó, Lengyelország gyöngyszeme

A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejt. Őseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket.
Holló Krisztina - 14 éve oktató és idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallat­lanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Coburg család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb haszná­lati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várá­nak felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felsétálunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot. Zólyom után szállá­sunkra buszozunk.

2. NAP: LOMNIC - ÓTÁTRAFÜRED - HREBIENOK - CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához uta­zunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kör­bejárhatjuk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt követően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felé­ben ellátogatunk egy másik ismert természeti látványosság­hoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látvány­ban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KÉSMÁRK - ZAKOPANE

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Késmárkra buszo­zunk, ahol megtekintjük a város két evangélikus templomát, melyeknek fontos magyar vonatkozása is van. A fából készült régi templom vallástörténeti kuriózumnak számít, míg a mel­lette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóleuma. A szabadidő során lehetőség nyí­lik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Továbbutazva, a déli órákban érkezünk egy mesés városkába, már Lengyelországban. Zakopane csodálatos fekvésű telepü­lés, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstol­hatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhat­nak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram. A nap során egy sajtmanufaktúrát is felkeresünk, ahol bemutatják a készítés fortélyait, kostolóval kiegészítve. Túránk után felszállunk autó­buszunkra és a Krakkó közeli szállásunkra utazunk.

4. NAP: WIELICZKA - KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő Wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termek­ben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványos­ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede­ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: TARNÓW - NEDEC - DUNAJEC

Reggeli után felkeressük Tarnówot. Bem apó szülővárosát - a sírja is itt található -, a legszebb reneszánsz stílusú lengyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székes­egyháza különösen szép. A város megtekintése után tovább utazunk és lefényképezhetjük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későbbiek­ben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban található. Ezt követően a délutáni órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való uta­zás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Ezt követően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

6. NAP: LŐCSE - SZEPESSZOMBAT - KASSA - MISKOLC - BUDAPEST

Mai nap folytatjuk szlovákiai nézelődésünket, mely során első állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés szín­helyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Továbbhaladva rövid sétára megállunk a Poprád mellett található Szepesszombaton, mely­nek polgárházai és főtere figyelemreméltó. Következő megál­lónk a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa. A belvárosában nézelődünk: Szt. Erzsébet-templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. Miskolc, Gyöngyös érintésével, 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00

x Lengyel - szlovák mozaik

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Lengyel - szlovák mozaik

Lengyel - szlovák mozaik

Szlovákia, Körutazás Szlovákiában

Útazonosító: 164168

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lengyel - szlovák mozaik

Lengyel - szlovák mozaik

Szlovákia, Körutazás Szlovákiában

Útazonosító: 164168

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!