A Selyemút birodalmai

Ft-tól/fő 332.000
Legjobb ár:
332.000 Ft/fő-től

A Selyemút birodalmai utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a A Selyemút birodalmai utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 332.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 109651
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A mesés Kelet ékk öve, Szamarkand
?  Nagy Sándor nyomában
?  Több ezer éves városok, műemlékek
?  Utazás szuperexpresszen és 2 belső repülőút

"A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit."
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ISZTAMBUL - TASHKENT

Este indulás Budapestről repülővel Isztambulba. Éjfélkor átszál­lunk, majd továbbutazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT - URGENCH - KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, tusolás, rövid pihenő, majd megkezdjük városnézésünket. Az 1966-os hatalmas földrengés nagy károkat okozott, mégis számos lát­nivalót kínál Tashkent az utazóknak. Városnézésünk során felke­ressük az Óváros és a modern városrész nevezetességeit is. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast-Imam komplexum, melyben többek között megnézhetjük az úgynevezett Oszmán Koránt, amely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve - a legenda szerint - itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomásai ezen felül: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere, Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repülőtérre, repülés Urgenchbe. Érkezés után transzfer Khivaba. Szállás elfoglalása, vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a világörökség részét képező Ichan-Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül töké­letes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható területen koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tornyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majolikák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medre­szét, Pahlavan Mahmud mauzóleumát, Juma (Péntek) mecse­tet, mely az utolsó kán palotája. Programunk végén elfoglaljuk a szállásunkat, vacsora.

4. NAP: KHIVA - URGENCH - BUKHARA

Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukhara-ba. Érkezés délelőtt Bukharaba. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szenteljük. A város a selyemút egyik leg­fontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2500 éves, így jog­gal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi-Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo-Hauz mecsetet, Coumpol bazárt, Miri Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Vacsoránkat ma Nadir Divan Begi medreszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha­bemutató és folklór műsor kíséretében.

5. NAP: BUKHARA

Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi- Khosa-val. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz épí­tészetnek. Következő megállónkat, Bakhouddin Naqshbandi mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, fontos kegy­helynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó megállónk a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építé­szeti alkotás együttese. Programunk végén lehetőségünk lesz szuvenírek vásárlásra, illetve ellátogatni az Arany bazárba. Vacsora és szállás Bukharában.

6. NAP: BUKHARA - SZAMARKAND

Reggeli után szabadprogram keretében ellátogathatunk a helyi piacra. Délután a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk Szamarkandba. Érkezés után transzfer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás és vacsora Szamarkandban (2 éj).

7. NAP: SZAMARKAND

Az egész napot Szamarkand felfedezésével töltjük. Az ókor­ban a tudomány és művészetek egyik központja volt. Sok fajta nép és vallás keveredett itt. ,,Több út vezet az ég felé" hangzik a hitvallásuk. Ellátogatunk a Siab bazárba, Gur Emir mauzóle­umához, Timur Lenk mongol fejedelem sírhelyéhez, valamint a híres Regisztran térre, amely az ókorban a város központja volt. A téren három csodálatos medresz található, melyek iszlám iskolaként működtek egészen a XVII. századig. Megnézzük még a Bibi Khanum mecsetet, illetve a Shah-i-Zinda épületegyüttest.

8. NAP: SZAMARKAND - TASHKENT

Reggeli után meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyet a városban, ahol a mai napig kézzel készítik a szőnyegeket. Ezt követően megnézzük az Ulugh Beg obszervatóriumot, vala­mint az Afrosiab múzeumot, amely Szamarkand észak-keleti részén az ősi város ásatási területén helyezkedik el, és egy letűnt kor emlékeit mutatja. Ellátogatunk még Szent Dániel mauzó­leumába, illetve egy selyempapír készítő műhelybe. Délután transzfer az állomásra, majd az Afrosiab szuperexpresszel visszautazunk a fővárosba, Tashkentbe. Érkezés az esti órákban, ezt követően transzfer a szállodába, majd vacsora.

9. NAP: TASHKENT - CHIMGAN - TASHKENT

Reggelizünk, majd a hegyek irányába indulunk el. Ellátogatunk Chimganba, ami a legmagasabban fekvő település Üzbegisztánban, 1.650 méteren helyezkedik el. Harapni való friss levegő és változatos növényvilág fogad minket nyáron, télen a havas lankákon síelni is lehet. A falu körül szanatóriumok valamint táborhelyek is találhatóak. Csodálatos kilátás tárul elénk innen a Beldersay-völgyre. Szabadidő, mely alatt sétálhatunk a faluban. Programunk végén visszautazunk Tashkentbe. Szállás, majd vacsora Tashkentbe.

10. NAP: TASHKENT - ISZTAMBUL - BUDAPEST

Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre, isztambuli átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximalizáljuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

x A Selyemút birodalmai

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
A Selyemút birodalmai

A Selyemút birodalmai

Körutazás Tádzsikisztánban

Útazonosító: 109651

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Selyemút birodalmai

A Selyemút birodalmai

Körutazás Tádzsikisztánban

Útazonosító: 109651

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!