Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Ft-tól/fő 0

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től

Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója: 155938
Kívánságlistára teszem

Törökország

Info:

[rb]menetrend szerinti repülőjárattal,
a helyszíneken különbusszal

színvonalas szállodák, kétágyas szobáiban

félpanzió

Délnyugat-Anatólia partjain találkoznak a Toros-hegység néhol 3.000 m fölé kapaszkodó csúcsai a Földközi-tenger időtlen hullámaival. Ez a mesésen gazdag ókori Lükia (A napfény királysága) földje, az ókori perzsa és bizánci Türkiz Partvidék, vagy, ahogyan ma ismerjük, a Török Riviéra.

Bodrum (az ókori Halikarnassos) városából indulva Marmaris - Fethiye - és a Teke-félsziget UNESCO világörökségi védelem alatt álló tájain, romvárosain át kalauzol kirándulásunk, egészen az Antalyai-öbölig. Sőt (!) Alanya szeldzsuk falaiig és kikötőjéig.(!) Utunk során felfedezve a mesésen szép Marmaris Nemzeti Park; Saklikent Kanyon Nemzeti Park; Olympos-Beydaglari Nemzeti Park; Köprülü Kanyon Nemzeti Park és a Güllük Daglari-hegység (Termessos) Nemzeti Park természeti kincseit. Felfedezésünk az ókori Anatólia hettita, görög, perzsa, római és bizánci ,,időitől" - a szeldzsuk és oszmán városrészek bazárjaiba, tereire vezet. Április idusán... amikor Kis-Ázsia déli vidékei virágba borulnak. Amikor ott már napi 12 órán át élvezhető a Nap melege, 20-24?C körüli hőmérséklettel, sétákra és természetjárásra legalkalmasabb körülmények közepette. S programunk egzotikus kalandjaként vár ránk Macarköj (Mádzsárköj), vagyis Magyarfalva meglátogatása...            

Magyar idegenvezetéssel

Lükia - Torosz-hegység és a Türkiz Partvidék (Török Riviéra) festői tájain

UNESCO világörökségi helyszín

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Utazás Halikarnassosba

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren reggel 7:30-kor. Elrepülés menetrend szerinti járattal, isztambuli átszállással 9:25-kor. Megérkezés Bodrum nemzetközi repterére este 20:50-kor. (Az isztambuli átszállás és várakozás alatt beszélgetés, rövid történetek az ókori világ 7 csodájáról; Lükia ókori történetéből; a Türkiz Partvidék természetföldrajzáról; és Bodrum látványosságairól.) Kései bejelentkezés és vacsora szállodánkban.

Éj Bodrumban

2. nap:  Halikarnassos és a bodrumi Szent Péter Erőd históriája

Közös reggeli, majd utazás Halikarnassos romjaihoz, az ókori világ egyik csodájához. Itt született Hérodotosz (Kr. e. 484 - 425) ,,A történetírás atyja" a perzsa-görög háborúkat leíró ,,Történelem" c. munka szerzője. Sztorizás az ókori világ első történetírójának életéről, illetve az antik város fénykoráról, Mauszólosz király síremlékéről, a Halikarnassosi mauzóleumról - a terepen, a világhírű romváros 2 helyszínén (1./ színház, 2./ mauzóleum helye).  Séta Bodrum középkori magjához, az 1402-től épült Szent Péter Erődhöz, a Máltai lovagrend legnagyobb kis-ázsiai építményéhez. Igaz mesék a lovagok korából,- az Angol,- Francia,- Olasz,- illetve Német bástyák építéséről - illetve arról, hogyan, miként vált a partvidék törökké a XVI. században. Rövid, vázlatos ismertető a Földközi-tenger keleti medencéjénekfokozottan előnyös természeti adottságairól, illetve tengerrajzáról. Néhány szó a város egyik leghíresebb szülötte, Turgut Reis (1485 - 1565) admirális, Algéria és Djerba kormányzója életéről, illetve az Oszmán tengeri flotta XVI. századi vállalkozásairól, hadműveleteiről. Látogatás a méltán híres ,,Víz alatti leletek Múzeumában", majd séta és rövid szabadidő a belvárosban. Késő délutántól szabadprogram a közös vacsoráig.

Éj Bodrumban 

3. nap:  Marmaris márványkikötője

Reggeli indulással utazás a 100 km hosszúságú Gökova Körfezi-öböl vidékén Marmaris, az ókori Physkos városába. Marmaris az emberi emlékezet kezdete óta a márvány kereskedelem egyik központja volt, maga Nagy Sándor is ostromolta (sikeresen). Nagy Szulejmán idején ez volt az Oszmán flotta központi bázisa, a Rodosz elleni háború (1522) alatt. A város lakossága ma 40.000 fő - amire főszezon idején kb. 10 X annyi külföldi látogató jut. Középkori eredetű városmagja rendkívül bájos, erődjének falai 5.000 év históriájának szemtanúi. A városba érkezés után látogatás az oszmán erődben, a város és környezete panorámáinak fotózása a falakról. Közös séta a kikötőben, a parkoló hajócsodák között, majd kb. 1 órás szabadidő az óvárosban. Koraesti bejelentkezés a szállodánkba.  

Éj Marmarisban

4. nap: Hajókirándulás az ókorba

Reggeli után utazás Dalyan kikötővárosába. Felszállás távolsági gondoláinkra, behajózással az Iztuzu (Dalyan) partvidékre, a gigászi méretű tengeri teknősök legfontosabb földközi-tengeri keltőhelyére. A 4,5 km hosszú aranyhomok-nyelv egyik oldalán a nyílt tenger, míg a másikon tórendszer brakkvizei hullámoznak. Séta, a bátrabbaknak fürdőzés a végtelen, aranyhomokos parton. Továbbhajózás az ókori Kaunos romvárosába. Rövid pihenő a hellenisztikus-római színház nézőterén, majd felfedező-séta az egyedi szépségű, helyenként még feltáratlan romvárosban.  Visszahajózás közben a sziklaoldalakba vájt királysírok megtekintése a vízről. Kb. 2 órás pihenő a turisztika városrészben vagy fakultatív- de fiatalító iszapfürdő a néhai perzsa- és római előkelők által is látogatott ,,ókori dagonyában." Koraesti utazás Fethiyébe.

Éj Fethiyében 

5. nap: A varázslatos Ölüdeniz-öböl; Törökország magyar kutatói

Reggeli utazás Kayaköy szellemvárosába. Kb. 2 órás séta a csend és a végtelen panorámák élvezetével, néhány szóval az 1919-1922. évi Török függetlenségi háborút követőtörök-görög népességcserékről.    Továbbutazás a szépséges Ölüdeniz-öbölhöz, a kis-ázsiai Türkiz Partvidék talán legszebb strandjához, ahol 3 órát tartózkodunk, sétálunk (a bátrabbaknak strandolással).  Napközben sztorik a néhai Oszmán Birodalomban hosszabb időn át élt, és nemzetközileg is jelentős munkát végző magyar kutatókról (a teljesség igénye nélkül - csak néhányukról): Vámbéry Ármin; Orbán Balázs; Germanus Gyula; Nagykállói Kállay Béni; Karácson Imre; Bozóky Dezső; Németh Gyula. Fethiyébe visszaérve látogatás az Amynthas sziklasírnál, illetve az óváros egyedi szarkofágjainál.

Éj Fethiyében

6. nap: Xanthosz UNESCO világörökségi kincsei; Patara dűnéinél

Reggeli után buszozás a Saklikent Nemzeti Parkba. A Torosz-hegységbe vágódott, 18 km hosszú, 300 m mély hasadék Ázsia egyik legmélyebb kanyonja.  Közös séta a Saklikent aljában, amíg a hóolvadás- és vízállás viszonyok engedik. Továbbutazás az UNESCO világörökségi Xanthosz romvárosába, az ókori Lükiai Szövetség néhai központjába. A különleges szépségű Nereid templom, az oszlopos, ,,persepolisi stílusú" Hárpia sír megtekintése, majd látogatás a görög és római városrészben. Néhány szó Sir Charles Fellows (1799-1860) ásatásairól és a British Museum innen származó kincseiről. Kb. 1 órás fakultatív sétalehetőség a halotti városba. Kiutazás Patara homokdűnéihez, sétával a Földközi-tenger máig szinte érintetlen, ember-előtti időket ,,idéző" partján.

Koraesti visszaérkezés a szálláshelyre.

Éj Fethiyében

7. nap:  Myrától - az Olympos hómezőiig

(Figyelem! Télies öltözet hozatala javasolt!)

Reggeli indulás Myra romvárosába. Sztrabón (Kr.e. 63 - Kr. u. 23) Geógraphika c. munkája alapján Myra volt a kis-ázsiai partvidék egyik legnagyobb városa. Római színházában több ezer néző fért el, s Mürai Szent Miklós (270-343) - Mikulás (Santa Claus) - volt a leghíresebb püspöke. Közös séta az óriási színház óriási szobor és oszlopgyűjteményében, majd utazás Demre belvárosába.A Szent Miklós templom az 500-as években épült, egyik utolsó ,,restaurálója" II. Sándor cár volt, 1863-ban. A templom megtekintése után rövid ebédszünet, majd továbbutazás az Olympos-Beydaglari Nemzeti Park vadregényes tájain a Lükiai Olümposz (törökül Tahtali Dagi) lábaihoz. Feljutás a 2.366 m magas csúcs hómezőire a kabinos Olümposz Égi Felvonón. Séta az ókori istenek világában - jó látási viszonyok esetén lélegzetelállító anatóliai- és tengeri panorámákkal. Koraesti megérkezés Antalyába.

Éj Antalyában

8. nap: Köprülü Kanyon Nemzeti Park; Ókori óriások nyomán...

Reggeli után utazás a Pontó Bőrbemutató Központba. Divat- és bőrtermék bemutató, majd vásárlási lehetőség. Félnapos látogatás a sorsdöntő ókori csatáiról is híres Köprü folyó mentén. A folyó torkolatánál győzte le Miltiádész fia Kimón a Xerxész által küldött perzsa seregeket, illetve Hannibál is itt vállalt csatát Róma ellen, a Szeleukida Birodalom seregeinek fővezéreként, Kr.e. 190-ben. (Hogyan került a pun hadvezér a perzsák élére? A Pun-háborúk áttekintése röviden.) Közös séta a 400 m mély Köprülü-kanyon alsó peremén, majd feljutás a felső peremvidékre. Séták a Börtü böcek Kanyonu, majd rövid buszozás után a Tazi kanyonu kilátópontoknál. Továbbutazás Aspendos római hídjához, majd látogatás Kis-Ázsia legépebben megmaradt ókori színházában, ami egyben szeldzsuk palotaként is szolgált. Beszélgetés Ispay Ferenc életútjáról, várakozással teli utazás közben Gebiz-Macar, másképpen Macarköy (Mádzsárköj) városkájába - vagyis Magyarfalvára. Közös séta a központban, magyar-török kávézási lehetőséggel, Teleki zászlós csoportképkészítéssel a főtéren álló, kokárdás-tulipános székelykapunál... Esti visszaérkezés a szállodába.

Éj Antalyában

9. nap: Termessos meseszép romjai; Antalya oszmán kikötőjében

Reggeli után látogatás az Argos Ékszer Központban. Utazás a festői szépségű ókori Termessos magashegységi romvárosához. A Güllük Daglari-hegység oldalában, 1200-1600 m magasságban épített kulturális központ az ókori Hellenisztikus világ egyik legcsodálatosabb helyszíne. A Kr.e. II. században az ,,égboltra épített" színháza, az ,,Istenek színpada" - a várost körbeölelő elvadult környezet pedig Kis-Ázsia egyik legmesésebb fekvésű nemzeti parkja. Pihenő, s a panorámák élvezete a valaha 5.000 fő befogadóképességű színházban, majd közös séta (és mászás...) a legszebben megmaradt középületekhez. (A romvárosban kb. 4 órát tartózkodunk.) Visszautazás Antalya ókori-középkori városmagjába. Igaz mesék a városalapító II. Attalosz Philadelhosz pergamoni király korából, aki legendás gazdagságának köszönhetően eldöntötte, hogy a Föld legszebb helyén - megépíti annak legcsodálatosabb városát Attaleiát - vagyis Antalyát. Séta Attalosz király szobrához, majd onnan Hadriánusz császár kapujához, illetve az ókori római kikötőhöz. 2 órás szabadidő és vásárlási lehetőség Kaleici-ben, a középkori ottomán negyedben. Esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj Antalyában

10. nap: Alanya, a szeldzsukok kikötővárosa

Reggeli után utazás Alanya városába. Menet közben történetek a Szeldzsuk Birodalom (1037-1194) kialakulásáról, a Rúmi Szultánság évszázadairól, illetve Alá ad-Din kaykubád szultán (1220-1237) a nagy építtető uralkodó koráról. Alanyába érkezés után látogatás a 6.000 m (!) hosszú falrendszerrel védett bizánci-szeldzsuk felsővárban. Séta az Ehmedek negyedben, majd a Kizilkale toronynál és a Szeldzsuk hajóépítő mólóknál. Fotózás a Seyir Terasi kilátópontról, majd 2 órás szabadidő az oszmán óvárosban.    Délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd 1 órás szabadidő a vízesést körbeölelő parkban.

Éj Antalyában 

11. nap: Magyarisztán hazavár...

Kései kijelentkezés után csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd délelőtti szabadprogram a tengerparton. 16:35-kor elrepülés Budapestre, isztambuli átszállással. Megérkezés a Liszt Ferenc reptérre 19:25 órakor.

A programok napi sorrendje változhat.

További információk:

Tervezett szállások:

Bodrum: La Quinta by Wyndham Bodrum 4* 
Marmaris: Motto Premium Hotel 4*  
Fethiye: Marina Boutique Hotel 4*  
Antalya: Adonis Hotel 4*+  

A szállodák kategóriáján belüli változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Tervezett menetrend:

Budapest - Isztambul Indulás:0900 Érkezés:1210

Isztambul - Bodrum   Indulás:1455 Érkezés:1610

Antalya - Isztambul    Indulás:1510 Érkezés:1635

Isztambul - Budapest Indulás:1510 Érkezés:1935

A menetrendváltoztatás jogát a légitársaság fenntartja. 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

Ismerje meg Törökországot!

x Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel(melynek értéke: kb. 147 000 Ft)a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákbana félpanziós ellátásta megadott programokata múzeumi és a romvárosi belépőketa hajókirándulásokat és a felvonóta helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

a borravalókatkb.: 3 EUR/ fő/ napaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár163 400 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel(melynek értéke: kb. 147 000 Ft)a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákbana félpanziós ellátásta megadott programokata múzeumi és a romvárosi belépőketa hajókirándulásokat és a felvonóta helyszíni közlekedést autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

a borravalókatkb.: 3 EUR/ fő/ napaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár163 400 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 155938

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 155938

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Kis-Ázsia és a Földközi-tenger napfény útján (Repülő)

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 155938

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!