Kínai nagykörút

Ft-tól/fő 658.500
Legjobb ár:
658.500 Ft/fő-től

Kínai nagykörút utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Kínai nagykörút utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 18 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 658.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 18 nap / 15 éjszaka
Utazás azonosítója: 75314
Kívánságlistára teszem
PEKINGTŐL SANGHAJON ÁT HONG KONGIG, KÍNAI NAGY FALAT

Földünk legnépesebb már-már kontinensnyi országának több ezer éves történelmi emlékei és a legmodernebb városépírészet bravúrjai! Nagy körutazásunkat azok figyelmébe ajánljuk, akiknek lehetőségük van egyszerre többet látni, ha már elrepülnek a távoli Távol-Keletre. Fedezze fel velünk a világ legnagyobb, ember alkotta építményét, a kínai császárvárosokat és égbe nyúló metropoliszokat!

 
Utazás: Bp. – Peking és Hongkong – Bp. útvonalon menetrend szerinti járattal. A rövidebb változatnál a hazautazás Sanghajból történik kísérő nélkül, átszállással Dubajban. Belföldi repülőjáratok: Xian – Hangzhou és Sanghaj – Guilin között, továbbá Peking – Zhengzhou, Luoyang – Xian és Guilin – Kanton szakaszokon szuper-expresszvonattal, Kanton és Hongkong, illetve Hongkong – Makaó – Hongkong között hajóval, a kirándulásokon autóbusszal.

Elhelyezés: helyi *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd), a 17. napon csak reggeli.

 

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a késődélutáni órákban, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Esti séta Wang fu csing, az ízek utcájában.

3. nap: Peking
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A Nyári Palota a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Szállás Pekingben.

4. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok

Utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építés során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Lenyűgöző látvány, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A Ming-dinasztia 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábánál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking – Zhengzhou

A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk meg. A Láma templom helyén eredetileg hercegi palota állt. Fő látványossága a Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az Ég templomában a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Utazás szuper-expressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

6. nap: Shaolin kolostor
Utazás a SHAOLIN kolostorhoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda áll, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

7. nap: Longmen barlangok
Délelőtt a LONGMEN-barlangokhoz látogatunk, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. Megtekintjük a Fehér ló templomot, mely a legendák szerint, Kína első buddhista temploma. Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.

8. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Kőtábla-erdő múzeum, és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát volt hivatott őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, egyedi arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este fakultatív programként a Tang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xianban.

9. nap: Xian – Hangzhou
Félnapos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Nagymecset és a Harangtorony. Délután repülés Hangzhou-ba, transzfer a szállodába és szállás.

10. nap: Hangzhou – Sanghaj
Városnézés HANGZHOU-ban, a hajdani császári fővárosok egyikében: Nyugati-tó, Hat Harmónia Pagodája, mely eredetileg az első évezred végén épült és 1121-ben lerombolták, és csak 1165-re készült el újra, majd az idők folyamán tovább bővítették. Nevét a hat buddhista szertartás egyikéről kapta. Látogatás egy kínai teaültetvényen. Koraesti órákban utazás Sanghajba, szállás.

11. nap: Sanghaj
Városnézés Kína második legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadon át csendes kis halászfalu a XIX. században, az ópiumháborúkat lezáró nanjingi egyezmény nyomán vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. Megismerkedünk Sanghaj Wall Streetjével, a Bund-dal, ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok és biztosítók. A Jade buddha templom a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Felkeressük a Yü Yüan-t, avagy Örömök kertjét. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században a Pan család egyik jómódú tagja alkottatta, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, tavacskákat, sőt több fal tetején végigkígyózó sárkányt is láthatunk. Este kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.

12. nap: Suzhou – Sanghaj
Egész napos kirándulás „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a kínai kertművészet éke. A Tigris domb 36 m magas és valamikor szigetként emelkedett ki a vízből, ezért korábban a Tengerből Kibuggyanó-hegynek nevezték. Egy jellegzetes kínai kert és egy selyemmanufaktúra meglátogatása. Szállás Sanghajban.

13. nap: Sanghaj – Guilin
Szabadidő, lehetőség a modern világváros megismerésére, ahol 2010-ben Világkiállítást is rendeztek. Az esti órákban repülés Guilin-ba. Szállás.

14. nap: Guilin – Hajókirándulás a Li-folyón
Hajókirándulás a Li-folyón, amelynek partján mesevilágba illő bizarr mészkőtornyok sorakoznak. A hajóút a folyó leglátványosabb szakaszán halad. Visszautazás Guilinba, amely kínaiul kassziafa erdőt jelent. A kassziafa augusztustól októberig virágzik, illata rendkívül kellemes, a belőle préselt olaj a helyi konyha fontos alapanyaga. Kirándulás a folyóparti kúpkarszthoz, a Nádfuvola-cseppkőbarlanghoz és a jellegzetes formájú Elefántormány-hegyhez. Szállás Guilin-ban.

15. nap: Kanton
Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2,5 óra) KANTON-ba, a „Gyöngy” folyó torkolatához. A település Kína harmadik legnagyobb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Guandong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A Hat Banyanfa Temploma világszerte ismert ősi buddhista kegyhely. A templom legfőbb épülete az 1097-ben épült Virágos Palota színes külsejéről kapta nevét. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. A Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. Az „öt Kos szobrot” 1959-ben emelték egy legenda emlékére, mely szerint öt mennybéli lény érkezett az égből öt koson, a kosoknál egy-egy szem rizs volt, ezzel hozva a menny üzenetét, hogy ezen a környéken soha többé nem lesz éhínség. Szállás Kantonban.

16. nap: Hongkong

Reggel utazás a közeli HONGKONG-ba. Városnézés a térség kereskedelmi és pénzügyi központjában: Viktória-csúcs, Aberdeen, ebéd egy úszó étteremben, West Kowloon expressz út, Wong Tai Sin templom. Szállás Hongkongban.

17. nap: Hongkong – Makaó – Hongkong

Szabad program Hongkongban, vagy fakultatív egész napos hajókirándulás MAKAÓ városába, ebéddel. Az eredetileg 16 km2, de a folyamatos feltöltések nyomán, ma már 21 km2˛ területű félsziget és két kis sziget (Taipa és Coloane) 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza az anyaországhoz. Este visszautazás Hongkongba. Transzfer a repülőtérre és a későesti órákban hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében

 

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Ég temploma, Nyári palota és a Tiltott Város;
- Ming sírok; Kínai Nagy Fal;
- Longmen barlangok,
- Klasszikus Suzhou-i kertek;
- Xian: Agyaghadsereg;
- Hangzhou: Nyugati-tó,
- Makaó óvárosa
x Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):
- Tang-dinasztia show műsor: 8.000,- Ft (májusban 8.500,- Ft)
- Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (májusban 200,- USD) (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint (kivéve 13. nap)
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket: kb. 158.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 490,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív programokat
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén a 44.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket
- egyágyas felár: 195.600,- FtA változtatás jogát fenntartjuk!

Fakultatív program (min. 10 fő esetén és magyar nyelvű idegenvezetővel):
- Tang-dinasztia show műsor: 8.000,- Ft (májusban 8.500,- Ft)
- Egész napos hajókirándulás MAKAÓBA ebéddel: 190,- USD (májusban 200,- USD) (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyet Budapest –Peking és Hongkong – Budapest útvonalon, átszállással Dubajban
- Kínában a közlekedést autóbusszal, szuper expresszvonattal és hajóval
- 15 éj szállást *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, kivéve a 17. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint (kivéve 13. nap)
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket: kb. 158.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- vízumdíjat: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
- kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
- belföldi repülőjegyek árát: 490,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- fakultatív programokat
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szervízdíjat / borravalót: 80,- USD / fő (helyi idegenvezetők, buszsofőrök stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 16 – 19 fő indulása esetén a 44.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő egyéb személyes költségeket
- egyágyas felár: 195.600,- FtA változtatás jogát fenntartjuk!

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Belépők
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Fakultatív programok
Vízumdíj
Útlemondási biztosítás
Szervízdíj
Kötelező borravaló a helyszínen

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 75314

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Kínai nagykörút

Kínai nagykörút

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 75314

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kínai nagykörút

Kínai nagykörút

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 75314

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!