Jordánia gazdagon ***

Ft-tól/fő 667.090
Legjobb ár:
520.800 Ft/fő-től

Jordánia gazdagon *** utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Jordánia gazdagon *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 520.800 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 172098
Kívánságlistára teszem
A Közel-Kelet lenyűgöző öröksége

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.07.25.):

- Jordánia az elmúlt időszakban jelentősen lazított a belépési tartózkodási feltételeken és járványügyi szabályokon. Az országba történő belépésnek nincsenek már COVID-dal kapcsolatos feltételei, eltörölték a kötelező előzetes regisztrációt és a kötelező COVID-ra is kiterjedő utasbiztosítást is!

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Amman

Elrepülés Budapestről Ammanba menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő, a környék egyéni felfedezése. Vacsora. Szállás Ammanban

 

2.nap: Amman

Reggeli, majd a sivatagi kastélyok felfedezésére indulunk. Felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Qasr Amrat, ami Jordánia legismertebb sivatagi kastélya, nem túl messze található az ősi karavánutak nyomvonalától. A kastély érdekessége, hogy fürdő és vadászkastélyként is használták az egykori kalifák. Tovább utazás és a Qasr Kharana és a Qar Al Azraq sivatagi paloták meglátogatása. Délután városnézés Ammanban: megnézzük a Citadellát, ami Amman legmagasabb dombján található, és ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, majd a Régészeti múzeumot keressük fel. Ahogy sétálunk az óváros felé, láthatjuk a római színházat, ami a Kr. u. 2. századból származik. Meglátogatjuk a Folklór múzeumot is, ami a jordán emberek mindennapi életét, és különféle tárgyait mutatja be. A program végeztével transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Ammanban.

 

3.nap: Amman - Jerash - Ajloun - Amman

Reggeli, majd szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: Jordánia római és a keresztes háborúk idejéből való emlékeit fedezzük fel. Jerash, az ókori Gerasza városa felé indulunk. Miután többszáz évig elhagyatott volt, jó állapotban maradtak fenn római és bizánci korból származó épületei, mint például diadalíve, temploma, az északi színház, az ovális fórum, temploma, az északi kapu, a , a déli kapu, a és a déli színház. Az Ajloun vár, egy 12. századi erőd, amely Szaladin szultán uralma alatt épült. A vár az Aug hegyen található, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a Jordán-völgyre, és a környező sivatagra. Az épület több újjáépítésen esett át, így ma számos kamra, faragvány és torony várja az ide látogatókat. (A program ára: 19.900 Ft). Visszautazás Ammanba. Vacsora. Szállás Ammanban.

 

4.nap: Amman - Madaba - Nébó-hegy - Kerak - Petra

Reggeli, majd indulás Madabába, a ,,mozaik városba", ahol a Szent György templomot tekintjük meg. Itt található a híres 6. századi mozaiktérkép a bibliai világ szent helyeivel: többek között a Szentföldet és legfőképpen Jeruzsálemet mutatja be. Továbbindulás a Nébó-hegyhez, ahonnan Mózes tekintett az Ígéret Földjére. A hegy tetejéről megcsodálhatjuk a Jordán-völgyet, Jerikót és a Holt-tengert is. Továbbutazunk Kerak városa felé, ahol a várat látogatjuk meg, mely az egyik legnagyobb  vár, amit a  létesítettek. Továbbutazás Petra felé. Vacsora. Szállás Petrában.

 

5.nap: Petra

Reggeli, majd kirándulás a romvárosba, melyet 2007-ben a Világ 7 Új Csodája közé választottak. A rózsaszín sziklába vájt várost több mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, akik Arábia kereskedelmi útvonalait az ellenőrzésük alatt tartották. Átsétálunk a város bejáratán, a ,,Siq"-en, amely egy 1 kilométer hosszan elnyúló természetes hasadék a hegy oldalában. Megnézzük a királyok síremlékét és a Homlokzatok utcáját. Vacsora. Szállás Petrában.

 

6.nap: Petra - Kis ,,Petra" - Wadi Rum

Reggeli, majd utazás Beidah felé amit kis ,,Petraként" is szoktak emlegetni. A Petrától néhány kilométerre északra található Siq al-Barid sziklába vájt épületei három szélesebb nyílt területen helyezkednek el, melyeket egy kb. 450 méteres kanyon köt össze. Tovább utazás Wadi Rum felé, ahol egy dzsip túrán veszünk részt. A szél fodrozta homoktengerből kiemelkedő kisebb-nagyobb sziklaszigetek között szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Így nem csoda, hogy sokak szerint a világ legszebb sivatagi tája és egyáltalán nem véletlen, hogy a Hold-völgyének hívják. Aki ellátogat a Wadi Rum-ba, az egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Vacsora. Szállás Wadi Rumban.

 

7.nap: Wadi Rum - Holt-tenger

Reggeli, majd indulás a Holt-tenger felé. A Holt-tenger egy tó, mely nyolcszor több sót tartalmaz, mint az óceánok és a tengerek. A Jordán-árokban terül el, amely egyben a bolygónk legmélyebb szárazföldi pontja is. A  tó ,  és  határán fekszik, a tófenék 795 méterrel van a tengerszint alatt. Délután szabad program, fürdés a Holt-tengerben. Vacsora. Szállás A Holt-tenger körzetében.

 

8.nap: Amman - Budapest

Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés menetrendszerinti járattal Budapest felé.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Petra

-            Wadi Rum

-            Uasr Amra

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 210 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 210 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszíni kilépési és határátlépési illetékek: kb. 75 USD/fő

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek illetékekkel

-         BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-3+*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

x Jordánia gazdagon ***

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Jordánia gazdagon ***

Jordánia gazdagon ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 172098

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia gazdagon ***

Jordánia gazdagon ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 172098

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!