Jordánia

Ft-tól/fő 255.000
Legjobb ár:
255.000 Ft/fő-től

Jordánia utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Jordánia utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 7 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 255.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás: Egyéni
Turnusok: 7 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 137453
Kívánságlistára teszem

Hosszú hétvége Ammantól Petra ősi városán át a Wadi Rum vörös sivatagáig. Túrázunk a Dana Természetvédelmi Területen, sivatagi táborban alszunk és terepjárókkal járjuk be a homokdűnék és homokkő tornyok vidékét. A napfelkeltéket és naplementéket a legjobb kilátópontokból csodáljuk meg, és felfedezhetjük a sivatag éjszakai égboltját.

Részletes program

1. nap - Budapest - Isztambul - Amman

 • Repülés: a kora délutáni órákban Budapestről Isztambulba repülünk, majd néhány órás várakozás után Amman felé folytatjuk a repülésünket. Éjfélkor szállunk le Jordánia fővárosában.
 • Amman: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba, amely a sivatagi program kivételével végig velünk lesz az utazás alatt. A szállodánkba utazunk, ahol elfoglaljuk a szobáinkat. Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk.
 • Szállás: szálloda***.

2. nap - Amman - Jerash - Holt-tenger - Nebo-hegy - Madaba

 • Jerash: délelőtt a Közel-Kelet legépebben fennmaradt ókori római városát, Jerash-t keressük fel. A több mint ötezer éves múlttal rendelkező egykori városban körbesétáljuk az ovális főteret, a hatalmas színházat, megnézzük a templomok maradványait és a mozaikokat.
 • Holt-tenger: Jerash utána Holt-tengerhez utazunk, amely nem kevesebb, mint 422 méterrel fekszik az általános tengerszint alatt. Kipróbáljuk, milyen megmártózni a Holt-tenger vizében, amely tízszer sósabb a Földközi-tengernél. Úszásról szó sem lehet, mivel szinte lebegünk a víz felszínén. A fürdés után lezuhanyozunk a strandon, majd folytatjuk az utazást. 
 • Nebo-hegy: délután a Nebo-hegyre látogatunk, ahol Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. A legendák szerint a hegytetőn található Mózes sírja, amelynek helyére bazilikát emeltek. Az épület mellett a kilátás is figyelemreméltó, tiszta időben ugyanis akár Jeruzsálemig is ellátni.
 • Madaba: a Nebo-hegy után Madabába utazunk, ahol felkeressük a világhíres Szent György templomot. Itt láthatjuk azt a mozaikképet, amely elsőként ábrázolta a teljes Szentföldet. Az éjszakát a város egyik szállodájában töltjük. 
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

3. nap - Madaba - Dana Természetvédelmi Terület - Kis-Petra - Wadi Musa

 • Utazás: a reggeli után elhagyjuk Madabát és a Dana Természetvédelmi Területre utazunk. 
 • Dana Természetvédelmi Terület: Jordánia legnagyobb rezervátumában indulunk egy lenyűgöző szépségű gyalogtúrára, ahol a sivatagi tájat 1500 méteres hegyek, meredek szurdokvölgyek és hatalmas sziklák törnek meg. A terület leglátványosabb részein túrázunk keresztül, homokkő tornyok között, száraz kanyonok oldalában, elképesztő panorámaösvényeken. A sivatagi éghajlat ellenére a növényzet egészen változatos; citrusfák, trópusi akáciák és sivatagi cserjék zöldellnek a sziklák között. Táv: 10 km, szint: fel 380 m, le 380 m, a túra nehézsége: (***). A túra után megebédelünk egy étteremben.
 • Kis-Petra: délután a Siq al-Barid völgybe, azaz Kis-Petrába látogatunk, ahol a mindenki által ismert Petra kicsinyített mását, annak tulajdonképpen a folytatását láthatjuk. Kis-Petra kevésbé látogatott, így csendesebb és nyugodtabb hely Petránál. A szűk völgyet két oldalt függőleges sziklafalak határolják, amikbe a korabeli emberek sziklalakásokat, templomokat és ciszternákat vájtak. Ezek közül némelyiket belülről is megnézzük. Ahogy haladunk előre, a völgy teljesen összeszűkül és csak nagyobb sziklákon átmászva juthatunk előre. Amikor elértünk a Siq al-Berid belsejébe, megpihenünk és visszafordulunk. Táv: 1 km, szint: fel 20 m, le 20 m, a túra nehézsége: (*).
 • Wadi Mousa: a nap végén a közeli Wadi Mousa városában, egy háromcsillagos szállodában foglaljuk el a szobáinkat. A vacsora után szétnézhetünk a városka ajándékboltjaiban.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

4. nap - Wadi Musa - Petra - Wadi Rum

 • Petra: a délelőttöt Petrában töltjük, amely Jordánia és az egész Közel-Kelet egyik legnagyszerűbb látványossága. Petra nem csupán egyetlen sziklába vájt épület, hanem egy egykor húszezer lakost számláló, kiterjedt város, a nabateus nép egykori központja. Az épületek egy részét a korabeli kézművesek a sziklába vájták, amiknek azóta is csodájára jár a világ. Petrát egy nehezen megközelíthető helyen, magas hegyek között hozták létre. A főbejárata, a Siq egy 1,2 kilométer hosszú szurdokvölgy, amelynek falai 200 méter magasak és egyes helyeken csak 2-3 méter széles köztük az átjáró. Ahol a Siq véget ér, ott áll a Kincstár, a leghíresebb petrai sziklatemplom. Először egy helyi idegenvezető kíséretében felkeressük a legfontosabb helyszíneket, majd szabadprogram keretében ismerkedünk tovább Petrával. Hatalmas templomokat, színházat, barlanglakásokat, sírokat és más helyiségeket láthatunk, amiket mind a vörös homokkőbe vájtak. Egy hosszabb kirándulás keretében felkereshetjük a Kolostort is, ami szintén egy sziklatemplom Petra területén, és talán látványosabb, mint a sokak által ismert Kincstár. A túra nehézsége: (*).
 • Wadi Rum, dzsiptúra: ebéd után Jordánia másik híres helyszínére, a Wadi Rum sivatagába utazunk. Aszfaltozott utak hiányában terepjáró kisteherautók platóin utazunk a sivatag mélyére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd egy sivatagi dzsip-túrára indulunk a beduinok ősi karavánútján. Útközben több helyen is megállunk: különleges sziklaalakzatoknál, kilátópontoknál és árusoknál. A vezetőink beduinok lesznek, akik jóformán az egész életüket a sivatagban töltik.
 • Sivatagi tábor: a mai szállásunk egy egyszerűen felszerelt, de nagyon hangulatos és gyönyörű környezetben fekvő sivatagi táborban lesz. A vacsoránkat a vendéglátóink hagyományos beduin módon készítik el, és igazi kulináris élményt ígérnek. A vacsora után érdemes kisétálni a homokdűnék közé, mivel a sivatagban látható éjszakai égbolt sokkal tisztább, a csillagok jóval fényesebben ragyognak, mint ahogy azt a városokból láthatjuk. Az éjszakát telepített sátrakban töltjük.
 • Szállás: sivatagi tábor; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

5. nap - Wadi Rum - Amman

 • Wadi Rum: a sivatagi napfelkeltét egy közeli kilátópontból csodálhatjuk meg, majd megreggelizünk a táborban. Ezután ismét dzsiptúrára indulunk, hogy minél többet lássunk a sivatagi völgyek sokaságából. A Wadi Rum vagy magyarul Hold völgye sok mozifilm forgatási helyszíne volt már, többek; között itt készült az Arábiai Lawrence, A vörös bolygó, vagy egyes Star Wars filmek sok jelenete. A dzsiptúra alatt több helyen leszállunk az autókról, hogy körbenézünk a kilátópontokról és elmerüljünk a földöntúli táj szépségében.
 • Utazás: a dzsiptúra után megebédelünk a táborban, majd a dzsipekkel elhagyjuk a sivatagot. Buszra szállunk és útnak indulunk Amman felé.
 • Amman: ahogy időnk engedi, röviden megnézzük Amman néhány látnivalóját, majd elfoglaljuk a szállásunkat egy hotelben.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora

6. nap - Amman - Isztambul - Budapest

 • Repülés: kora reggel Amman repülőterére utazunk, ahonnan Isztambulba repülünk. Átszállás után folytatjuk tovább a repülésünket Budapest felé, majd kora délután szállunk le a Liszt Ferenc repülőtéren.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A gyalogtúrák nehézsége

 • Az utazás prog­ra­mjá­ban csupán egyetlen hosszabb túra szerepel, a Dana Természetvédelmi Területen. Az ösvények jól járhatóak, de egyes helyeken kitett szakaszokra kell készülni. A sikeres teljesítéshez átlagosan sportos erőnlét elegendő, de lényeges a túrázási tapasztalat.
 • Petrában ha elgyaloglunk a Kolostor nevű sziklatemplomig, akkor ez is túrának számít, de a nehézsége alacsony.
 • A túrák végigjárásához elengedhetetlen a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztonság és a tériszonytól való mentesség, kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: túracipő vagy túrabakancs, strapabíró túraöltözet, tartalék meleg felsőruházat, polárpulóver, eső- vagy szélkabát, sapka- vagy kendő napszúrás ellen.
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a túrákhoz és kirándulásokhoz, hálózsák, kulacs, elemlámpa, napolaj, napszemüveg. Külön felhívjuk a figyelmet az elemlámpára, mivel a sivatagi táborban szükség lesz rá.
 • Hálózsák elvileg nem szükséges, mert a sivatagi táborban kapunk matracot és takarókat, de esetleg célszerű mégis magunkkal vinni egy hálózsákot.

Szállás

 • Négy éjszakát - Ammanban, Madabában és Wadi Musában - háromcsillagos szállodákban töltünk, ahol a szobák kétágyasak saját fürdővel. 
 • Egy éjszakát a Wadi Rumban, egy sivatagi táborban töltünk. Előre telepített sátrakban vagy puritán berendezésű bungalókban fogunk aludni, ahol kapunk matracokat és takarókat, de ennek ellenére célszerű hozni egy hálózsákot. A táborban igen korlátozottak a tisztálkodási lehetőségek, ezért jó ha van nálunk nedves törlőkendő.

Étkezés és ivóvíz

 • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Az italokat nem tartalmazza a részvételi költség.
 • Kizárólag palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely rengeteg helyen kapható. Más­fél li­ter ivóvíz ára: 0,5-1 EUR.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában az ország északi részén 18-22 °C várható, míg délen 24-26 °C-ra lehet számítani. Éjszaka a sivatagban 14-16 °C-ra hűl le a levegő.
 • Csapadéknak kicsi a valószínűsége.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Amman, Petra és a Wadi Rum aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • + 1 óra.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv az arab, de angolul sokan beszélnek.
 • Az internetet a szállodákban wifin keresztül érhetjük el.

Útiokmányok, vízum

 • Jor­dá­ni­á­ba magyar állampolgárok részére ví­zum szük­sé­ges, amely­nek ügy­in­té­zés­ét iro­dánk át­vál­lal­ja. Ennek díját az uta­zás rész­vé­te­li dí­ja tar­tal­maz­za. A vízumhoz csak az útlevél szükséges, aminek a hazaérkezést követően még legalább további 6 hónapig érvényesnek kell lennie, valamint tartalmaznia kell legalább egy üres oldalpárt.
 • Fontos információ, hogy a vízum-ügyintézés miatt az utaslistát az útlevél adataival együtt indulás előtt 2 héttel véglegesítjük.
 • Nem magyar állampolgárok érdeklődjenek az irodánkban, hogy a vízumkészítés számukra lehetséges-e a Barakán keresztül.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni; gyógyszereket nem tud biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra is.

Elektromos áram

 • Jordániában az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.
 • A digitális fényképezőgépek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szál­lá­so­kon fel­tölt­het­jük, kivéve a sivatagi tábort.

Va­lu­ta

 • Jordánia hivatalos fizetőeszköze a dínár (JOD) 1 dínár = kb. 400 Ft.
 • Euró kivitelét ajánljuk, amit érkezéskor a repülőtéren válthatunk át dínárra.
 • Bankkártya használatát nem ajánljuk.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 150 EUR.
 • Jordánia nem drága ország. Étkezésre alig kell költenünk.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Bor­ra­va­lók: létszámtól függően kb. 35-45 EUR.
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb, maximum 90 literes sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró és vízálló. Az autóbusz csomagtartójába való pakoláshoz legelőnyösebb egy erős anyagból készült sporttáska.
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra és túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Jordánia ritkán lakott részeire is elvezet. A közlekedési eszközök nem mindenben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tőnk fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programot javasol a helyszínen.
 • A szállásokon előfordulhat, hogy a résztvevők kis mértékben eltérő szobát kapnak.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év. 
x Jordánia

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal és terepjárókkal.
 • 4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodákban, kétágyas szobákban. 
 • 1 éjszaka szállást egy hangulatos sivatagi táborban, a Wadi Rumban.
 • 4 reggelit, 4 ebédet és 4 vacsorát.
 • A programban szereplő legtöbb látnivaló belépőjét.
 • A csoportos vízumot.
 • Irodánk túra- és idegenvezetést.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • Az italokat az étkezések során.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal és terepjárókkal.
 • 4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodákban, kétágyas szobákban. 
 • 1 éjszaka szállást egy hangulatos sivatagi táborban, a Wadi Rumban.
 • 4 reggelit, 4 ebédet és 4 vacsorát.
 • A programban szereplő legtöbb látnivaló belépőjét.
 • A csoportos vízumot.
 • Irodánk túra- és idegenvezetést.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
 • Az italokat az étkezések során.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 137453

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Jordánia

Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 137453

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia

Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 137453

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!