Gasztrotúra Pugliában

Ft-tól/fő 200.000

Gasztrotúra Pugliában utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Gasztrotúra Pugliában utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 200.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Egyéni
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 137395
Kívánságlistára teszem

Puglia tartományt az olasz szárazföld délkeleti csücskén, a ,,csizma sarkán" találjuk. Apulia, ahogy a régiek nevezték, nemcsak a középkori városkákról és a természeti kincsekről szól, hanem még valamiről: a konyháról! Puglia az olasz konyhaművészet lényegét testesíti meg. Itt készül a legkiválóbb olasz alapanyagok nyolcvan százaléka, a legjobb olívaolaj, mozzarella és tészta. A kőből épült kisvárosok utcáin sétálva magunkba szívjuk az apuliai konyhákból áradó illatokat, majd később mi magunk is megtanulunk elkészíteni néhány helyi ételt. Természetesen felfedezzük Puglia természeti és építészeti értékeit is. Nagy sétákat teszünk a legszebb városokban és - igazi gasztrotúrához hűen - több műhelyt, farmot és családi gazdaságot is felkeresünk.

Részletes program

1. nap - Bu­da­pest - Bari - Conversano

 • Repülés: a délelőtti órákban indulunk a Wizz Air közvetlen járatával a dél-olaszországi Bari városába. Dél körül szállunk le Puglia tartomány központjában, a háromszázezer lakosú Bari repülőterén.
 • Puglia: Olaszország egyik legdélibb tartományában, a ,,csizma sarkán" járunk, amely egyike a turisták által kevésbé ismert olasz régióknak. Puglia sziklás partjait két tenger is mossa, a természet fennséges, az építészet pedig olyan titkokat és csodákat rejt, amiknek még ma sem sikerült teljesen megfejteni az eredetét. Az utazás gerincét ezúttal az olasz konyha adja, amelyet legtisztábban ezeken a tájakon ismerhetünk meg.
 • Bari: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és Bari központjába utazunk. A délután egy részét itt töltjük szabadprogram keretében. Főleg a Bari Vecchia városrészben, azaz az óvárosban érdemes tenni egy nagy sétát, ahol tágas terek és szűk, kacskaringós, szinte labirintusszerű utcák váltják egymást. A városkép igazi dél-olaszos: a gyönyörű régi paloták némelyike elhanyagoltnak tűnik, míg más épületek tündökölnek. De Barinak és Dél-Olaszországnak pont az adja a báját, hogy egyszerre látható a kopottas történelem és a modern csillogás. Az óváros számtalan temploma mellett felkereshetjük a Sváb várkastélyt is.
 • Conversano: a városnézés után a szállásunkra utazunk, amely Conversano kisváros közelében, egy farmon található. A gazdaság területén több épületben hangulatos szobákat alakítottak ki, amelyek változatos elrendezésűek, de alapvetően kétszemélyesek.
 • Tradicionális apuliai vacsora: már az első estén megkezdjük ismerkedésünket a hagyományos pugliai konyhával. A farmház éttermében ugyanis hivatalosak vagyunk egy finom borokkal kísért hagyományos apuliai vacsorára.
 • Szállás: farmház; étkezés: vacsora.

 

 • A szállásunk képei: 

2. nap - Conversano - Putignano - Alberobello - Conversano

 • Putignano, mozzarella üzem: délelőtt egy hagyományos pugliai gazdaságba látogatunk, ahol többek között mozzarellával foglalkoznak. Megismerkedünk az eredetileg Dél-Olaszországból származó sajtféleség készítésével, olyannyira, hogy a félkész mozarellát mi magunk formálhatjuk tetszőleges alakúra. Ezután egy helyi termékekből és friss mozzarellából álló kóstolón veszünk részt.
 • Alberobello: napközben a ,,trullók földjére" látogatunk, közelebbről Alberobello kisvárosába. A trulló olyan kör alakú, kúptetős, meszelt kőházat jelent, aminek a tetejét nem tartja össze semmilyen kötőanyag. Az eredete ismeretlen, mivel szinte csak ezen a kis területen terjedtek el. Ezek a jellegzetes, télen meleg, nyáron hűvös épületek a legnagyobb számban Alberobellóban, Puglia egyik leghíresebb városában láthatóak. Az UNESCO Világörökségek között is helyet kapott településen több száz trulló látható, amikben számos üzletet és bárt alakítottak ki. Hosszasan sétálgathatunk a labirintus szerű óvárosban és felkereshetjük a műemlék Sovrano Trullót, amelyet múzeummá alakítottak át.
 • Martina Franca: Alberobello után a közeli Martina Franca kisvárosába utazunk, amely Puglia egyik legszebb régi városnegyedével büszkélkedhet. A keskeny utcák, amiket gazdagon díszített épületek és barokk erkélyek szegélyeznek, nem sokat változtak az elmúlt évszázadokban. Martina Franca Alberobellóhoz képest kevésbé felkapott, így talán többet kapunk a hamisítatlan dél-olasz hangulatból.
 • Főzőtanfolyam: délután visszatérünk a szállásunkra, ahol különleges program kezdődik: egy olasz séf tart főzőkurzust számunkra. A pugliai ízek jegyében megtanuljuk, hogyan készül a helyi orechiette tészta a hozzá illő raguval, majd a dél-olasz édességek készítésébe is bepillantást nyerünk. Minden résztvevő aktív részese lesz a főzésnek, olyannyira, hogy a mai vacsora a saját ügyességünkön múlik. A nap végén helyi borokkal fokozzuk tovább a mediterrán hangulatot.
 • Szállás: farmház; étkezés: saját készítésű vacsora.

3. nap - Conversano - Castellana-barlang - Polignano a Mare - Monopoli - Conversano

 • Castellana-barlang: a reggeli után Olaszország legnagyobb karsztbarlangjához utazunk. A látványos cseppkövekkel és hatalmas termekkel rendelkező Castellana-barlangot egy kiépített és kivilágított útvonalon járjuk be. A túra nehézsége: (*).
 • Polignano a Mare: délelőtt Polignano a Mare kisvárosába utazunk, amely kissé a korzikai Bonifacióra emlékeztet. A sziklára épült település különleges fekvését az épületek alá, mélyen a sziklába benyúló barlangok csak fokozzák. A labirintus szerű utcákat világos épületek alkotják, amik visszatükrözik a bőséges napfényt. A keskeny utcák sok esetben teraszokban végződnek, ahonnan megpillanthatjuk a kristálytiszta Adriai-tengert. Érdemes a városban ebédelni, hiszen Polignano a Mare híres a halételeiről, majd lesétálhatunk a város jelképének számító két sziklafal közti tengerpartra. Nyaranta egy zsebkendőnyi helyet sem találni itt a nyaralók között. A sziklákra épült házak és római korból származó kőhíd miatt Polignano a Mare gyakori díszlete híres mozifilmeknek.
 • Monopoli: Polignano a Mare után csupán néhány kilométert utazunk Monopoli kisvárosába, ami régen egyszerű halászfalu volt. A Polignanóhoz képest jóval kisebb és nyugodtabb városka közelében szép homokos strandok találhatóak. A boltíves utcácskák, a magasban száradó ruhák és a konyhákból kiszűrődő illatok adják Monopoli különleges hangulatát.
 • Conversano: este visszatérünk a szállásunkra, ahol a farmház saját éttermében vagy a közeli Conversano valamelyik kellemes vendéglőjében vacsorázhatunk.
 • Szállás: farmház; étkezés: reggeli.

4. nap - Conversano - Ostuni - Conversano

 • Olíva manufaktúra: délelőtt egy olívasajtoló manufaktúrába látogatunk, ahol százéves olajfák között hallgathatjuk meg az olívaolaj készítésének történetét és fortélyait. A látogatás közben a kóstoló sem marad el.
 • Ostuni: a következő látnivalónk a dombtetőre épült Ostuni, a pugliai kisvárosok egyik legszebbike, amelynek fehérre meszelt házai már messziről világítanak a napsütésben. A fallal körülvett óváros az arab medinákra emlékeztet. Az össze-vissza kanyargó, keskeny macskaköves utcák, a házak közti lépcsők és a boltívek sokasága miatt nagy élmény barangolni a fehér városban. A dombtetőn találjuk az 1400-as évekből származó gótikus katedrálist, valamint két díszes palotát, amiket árkád köt össze.
 • Főzőtanfolyam: késő délután visszatérünk a szállásunkra, ahol egy újabb főzőkurzus veszi kezdetét. Ezúttal a focaccia készítést sajátíthatjuk el, amihez kiváló minőségű helyi alapanyagokat használunk fel. Készítünk továbbá hagyományos húsételt vagy tenger gyümölcseit és természetesen desszertet is.
 • Szállás: farmház; étkezés: reggeli, saját készítésű vacsora.

5. nap - Conversano - Matera- Conversano

 • Matera: ezen a napon Puglia egyik legkülönlegesebb városába, Materába látogatunk. A város egy puha tufakőzetből álló hegyre épült, amibe több ezer barlanglakást vájtak. Ezekben a komfort nélküli, híres sassókban egykor szegények éltek, sokszor együtt a háziállataikkal. Mindez egészen az 50-es évekig tartott, amikor tizenötezer embert költöztettek át modern házakba. A sassók mára az UNESCO Világörökség részei, és divattá vált visszaköltözni felújított barlanglakásokba. Hosszasan kóborolhatunk Matera lépcsős utcáin, ahol könnyű elképzelni, milyen lehetett az élet kétezer évvel ezelőtt. Így látta ezt sok filmes stáb is; Materában készült többek között a Passió című film Mel Gibson rendezésében. A városban töltjük az ebédszünetünket, majd több kilátópontba is felkapaszkodhatunk, hogy madártávlatból láthassuk Matera történelmi központját.
 • Conversano: délután visszautazunk a szállásunkra, ahol este a szállásadóink pizzapartit rendeznek számunkra. Helyben készítik el a környék legfinomabb pizzáit, amelynek titkaiba mi is bepillanthatunk.
 • Szállás: farmház; étkezés: reggeli.

6. nap - Conversano - Bari - Budapest

 • Repülés: reggel elhagyjuk a szállásunkat és Bari repülőterére utazunk. A déli órákban indul a Budapestre tartó járatunk, amivel kora délután érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 • Étkezés: reggeli.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

Főzőtanfolyam

 • A főzőtanfolyamon bárki részt vehet, minimális főzőtudománnyal is. A szükséges eszközöket, alapanyagokat a helyszínen biztosítják.
 • A tanfolyamon megismerkedünk a különböző fogásokkal és azok elkészítési módjával, majd kisebb csoportokban, önállóan hozzálátunk az ételek elkészítéséhez. Az oktatóink szükség esetén mindenben segítenek.
 • Az elkészített fogásainkat a kurzus végén természetesen el is fogyasztjuk!

A gyalogtúrák nehézsége

 • Az utazás programja nem tartalmaz nehezebb túrákat, ezért szinte bárki számára ajánlható. Nem árt azonban a sportos erőnlét, hiszen nagyobb séták szinte minden nap szerepelnek a programban.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: kényelmes és sportos öltözet, amely a nagyobb sétákhoz is megfelelő, tartalék meleg ruha, sportos lábbeli, esőkabát.
 • Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi kirándulásokhoz, napszemüveg.

Szállás

 • Az utazás öt éjszakáját egy farmházban, kétfős szobákban töltjük. 

Étkezés és ivóvíz

 • A részvételi költség tartalmazza minden nap a reggelit, illetve három vacsorát. Az étkezések többi része önellátó.
 • A három vacsorából kettő a főzőkurzus része, amiket a résztvevők a meglévő alapanyagokból egy helyi séf iránymutatása mellett maguk készítenek el.
 • Ebédidőben általában olyan településeken leszünk, ahol több étkezési lehetőség is kínálkozik. Este pedig - amikor nincs szervezett étkezés -, vacsorázhatunk a szállásunk saját éttermében vagy besétálhatunk a közeli Conversano kisvárosba, ahol több éttermet is találunk.
 • Olaszországban iható a vezetékes víz, de több helyen vásárolhatunk palackozott ivóvizet is.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában kellemes kora nyári idő várható. A legmagasabb nappaki hőmérséklet 24-28 °C körül várható, amit az erős napsütés miatt melegebbnek érezhetünk. Reggelente 18-22 °C valószínű.
 • Tartós esők nem valószínűek.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Bari, Conversano, Alberobello és Matera aktuális időjárását.

Kommunikáció

 • A hivatalos nyelv az olasz, angolul kevesen beszélnek.
 • A szállásunkon wifin keresztül érhető el az internet.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes személyi igazolvánnyal vagy út­le­véllel léphetnek Olaszországba.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni; gyógyszereket nem tud biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • A szállásunkon a magyar szabványnak megfelelő csatlakozó áll rendelkezésünke. A di­gi­tá­lis fény­ké­pe­ző­gé­pek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szállásunkon fel tudjuk tölteni.

Va­lu­ta

 • Olaszországban az euró (EUR vagy EUR) a hi­va­ta­los fi­ze­tő­esz­köz, ezért leg­cél­sze­rűbb ezt a pénz­ne­met vin­nünk. A legtöbb helyen fizethetünk bankkártyával, illetve a nagyobb településeken találunk ATM-eket is. 

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 150-200 EUR + a belépők és fakultatív programok költsége.

Helyszínen fizetendő költségek

 • Putignano, mozzarella üzem: 10 EUR
 • Alberobello, Sovrano Trullo: 1,5 EUR
 • Castellana-barlang: 12 EUR 10
 • Ostuni, olíva manufaktúra: 7,5 EUR
 • Borkóstolás: 16 EUR
 • Borravalók: 20 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport és Wizzair.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Biztosítások

 • A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • A szállásunk szobái változatos elrendezésűek, ezért nem garantálható, hogy minden résztvevő ugyanolyan szobában nyer elhelyezést.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak programok. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőinek hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Egy esetleges programváltozás esetén a túravezetők minden esetben alternatív programokat javasolnak a helyszínen.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 7-60 év. 
x Gasztrotúra Pugliában

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal.
 • 5 éjszaka szállást tradicionális farmházban, kétfős szobákban.
 • 5 reggelit és 3 vacsorát.
 • 2 főzőkurzust.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegy és illeték árát.
 • A további étkezést, illetve az italokat.
 • A belépők és fakultatív programok árait.
 • A biztosításokat.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Gasztrotúra Pugliában

Gasztrotúra Pugliában

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 137395

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Gasztrotúra Pugliában

Gasztrotúra Pugliában

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 137395

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!