Ezerarcú Bosznia

Ft-tól/fő 142.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
142.000 Ft/fő-től

Ezerarcú Bosznia utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Ezerarcú Bosznia utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 142.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 155160
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Bosznia legismertebb városai, látványai

?  Csontváry által is megfestett Jajce vízesés
?  Visoko különleges piramisainak rejtélyei
?  Medjugorje a Balkán legújabb zarándokhelye

Boszniát sokan Mostarral és Szarajevóval azonosítják, pedig rengeteg kulturális és természeti látnivaló található még az országban.
Márk László - Irodánk utazási tanácsadója

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ESZÉK - SZARAJEVÓ

Reggeli indulás Budapestről az M6-os autópályán, majd Udvarnál átlépjük a határt Horvátországba. Első megállónk Eszék városában lesz, ahol megtekintjük a XVIII. században épült várat, mely egyike a legnagyobb erődítményeknek az országban. Bár a védművek egy részét már visszabontották, mégis rengeteg a látnivaló. A Szentháromság oszlopot, melyről a tér is nevét kapta, többségében barokk épületek ölelik körbe: Főőrség, Városbíróság, Szent Mihály plébániatemplom, Szent Kereszt templom. A kellemes séta után folytatjuk utunkat. Határátlépés Boszniába, majd továbbutazunk a fővárosba, Szarajevóba, ahol belvárosi sétát teszünk. Török műemléképületek, főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, ahol látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. Szállás és vacsora.

2. NAP: SZARAJEVÓ - VISOKO - VRELO BOSNE - KONJIC - MOSTAR

Reggeli utáni első megállónk Visoko. 2005-ben került az érdeklődés középpontjába a terület, ahol a folyamatos régészeti munkának köszönhetően ez idáig 9 piramisszerű képződményt azonosítottak. A tudósokat ma is megosztják a feltárt leletek, hogy azok valóban piramisok vagy sem. Erről most saját szemünkkel is meggyőződhetünk. Utána buszunkkal a Boszna folyó forrásánál található természetvédelmi területet, Vrelo Bosnét keressük fel. Itt törnek a felszínre azok a karsztforrások, melyek vize összegyűlik és a Boszna folyót alkotják. Programunkat Konjic közel 4.000 éves városában folytatjuk. Az ország egyik legrégebbi települését a Neretva folyó osztja ketté. A hófehér mecsetek, a folyón átívelő híd csodás látványához a Prenj-hegység adja a lenyűgöző hátteret. A városnézés és kávézás, teázás után folytatjuk utunkat az egész Hercegovina és az ország legikonikusabb városába, Mostarba. Szállás (2 éj) és vacsora. Vacsora után séta a mindig hangulatos óvárosban.

3. NAP: MOSTAR - BLAGAJ - POCITELJ - KRAVICA - MEDJUGORJE - MOSTAR

Reggeli után útnak indulunk Blagajba. A városkában található derviskolostort az írásos emlékek szerint a XVI. század elején alapították, de többszöri átépítés után csak a XIX. században nyerte el ma is látható formáját. Mivel a kolostor az egyik leglátogatottabb szúfi zarándokhely a világon, így a muszlim előírásoknak megfelelő viselet mindenki számára kötelező. Nem csak az épület, de annak környezete is páratlan, hisz a ház felett magasodó, gigantikus sziklák alatti barlangból ered a Buna folyó. Pocitelj városában folytatjuk programunkat, mely büszkén emelkedik a Neretva folyó fölé és joggal nyerte el a jelölést az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszíneinek listáján. Az egykor még Mátyás király által is birtokolt város a török seregek ellen folytatott vesztes csata után kapta meg oszmán jellegét, hisz a kopár hegytetőn álló vár mellett medresze és a mecset is színesíti a látnivalókat. Folytatjuk utunkat a Kravica vízeséshez, melyet a ,,bosnyák Plitvicének" is szoktak nevezni. Természetesen ez jóval kisebb terület, ahol a Trebizat folyó vize kb. 120 méter szélességben zúdul alá. A legmagasabb zuhatag 30 m magas. Napi programunkat Medjugorjéban fejezzük be, mely az egyik legnépszerűbb zarándokhely Európában. Az 1980-as évektől sorban bejelentett jelenések miatt hívők százezrei keresik fel évente a kegyhelyet. Itt mindenkinek lesz lehetősége imádkozni. Utazás vissza Mostarba, vacsora és szállás.

4. NAP: MOSTAR - TRAVNIK - JAJCE - BANJA-LUKA

Reggeli után útnak indulunk Travnik városába. A település egészen a XIX. század közepéig vezírszékhelyi rangban volt, melyet utána Szarajevó kapott meg. Bár a rang elveszett, de megmaradt a település ottomán jellege és különböző nevezetes épületei. Ezek közül is kiemelkedik a Szulejmán mecset, illetve a volt Jugoszlávia Nobel-díjas írója, Ivo Andric egykori szülőházát másoló múzeum épülete. Folytatjuk utunkat a Jajce városában található vízeséshez, melyről Csontváry ugyancsak festett egy páratlan festményt. Nem csak a vízesés, de az óváros is megér egy kis sétát. Továbbutazunk Banja Lukába, mely város szerb többségű, így a római katolikus és az ortodox püspökség székhelye is egyben. Híres épületei a 2016-ban újjáépített Ferhad pasa mecset és a Kastel erőd. Vacsora és szállás.

5. NAP: BANJA LUKA - ZÁGRÁB - BUDAPEST

Reggeli után a horvát főváros, Zágráb felé vesszük az irányt. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, ,,Új-Zágrábba" jutunk. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Letenyénél lépünk határt, majd az M 7-en megyünk Budapestre. Érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 3:20
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4:15
— Dunaújváros (Budapest után), Dechatlon parkoló, kb. reggel 8:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Pécs (Budapest után), Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 9:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 8:30
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:55
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45

x Ezerarcú Bosznia

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia

Bosznia-Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Útazonosító: 155160

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia

Bosznia-Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Útazonosító: 155160

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!