Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Ft-tól/fő 232.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
232.000 Ft/fő-től

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 232.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 123658
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Európa legelzártabb országa; Moldávia
?  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
?  Városnézés a fővárosban, Bukarestben
?  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

"Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak."
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) - BUDAPEST - SZEGED - NAGYLAK - NAGYSZEBEN

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad - Máriaradna - Marosillye - Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok társadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy belvá­rosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú evangélikus székesegyházat, mely előtt áll Georg Teutsch szász nemzetiségű püspök szobra, valamint a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

2. NAP: BALEA VÍZESÉS - CAPRA VÍZESÉS - VIDRARU-TÓ - CURTEA DE ARGES

Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél és a 2.040 m magasság­ban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legfestőibb gleccsertava. A tavat körbeölelő hegyek közel 2.500 m magasak. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Kb. fél órás sétával érjük el a vízesést. Egyenetlen talaj miatt megfelelő cipő szükséges. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) neve­zetű havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé a Pitest - Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas város­nézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Ceausescu magán rezidenciáját. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST - TULCEA - DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indulunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív Duna-delta hajózás költsége ebéddel 40 EUR (hely­színen fizetendő) Programunk befejezése után elfog­laljuk Tulceában a Duna parton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA - MOLDÁVIA - CHISINAU

Reggeli után továbbindulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldáv határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivata­los neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk hasz­nálni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jut­nak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önálló­ság előtt. Szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU - IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első látnivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésé­nek tiszteletére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kor­mány épületei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Továbbhaladva lefényképezhetjük az operaház majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt köve­tően meglátogatjuk a híres Chisinau-i Csokoládégyár bemu­tatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

7. NAP: IASI - BUCOVINA - HUMORULUI - VORONET - VATRA-DORNEI

Reggeli után rövid séta Jászvárosban (Iasiban). A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látnivalók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább­indulunk Bukovinába. Megnézzük a Humorului és a Voronet városoknál található csodaszép festett kolostorokat, melyek nem véletlenül tartoznak az UNESCO Világörökségeihez. Vatra- Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

8. NAP: BESZTERCE - NAGYBÁNYA - CSENGERSIMA - NYÍREGYHÁZA - BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő látnivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus rene­szánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, város­háza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Központi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszál­lási helyére szállítjuk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, Kb. reggel 9:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 7:45
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Útazonosító: 123658

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Útazonosító: 123658

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!