Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Ft-tól/fő 154.500

Korlátozás nélkül utazható zöld zónás országok

Korlátozás nélkül utazható zónák
Legjobb ár:
154.500 Ft/fő-től

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 154.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 144022
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Dolomitok színes hegyóriásai
?  Milánó, Észak-Olaszország leggazdagabb városa
?  Öt Lombard város megtekintése
?  Torino és Verona különleges épületei

"A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta."
Csorba Klára - a PROKO kiutazási csoport vezetője

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)- BUDAPEST - KLAGENFURT - MILLSTÄTTER-SEE

Reggeli indulást követően Győr, Szombathely érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 neve­zetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka, igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot, ezt köve­tően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ - CORTINA D'AMPEZZO

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöl­dellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is külön­leges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbe­ölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismer­tebb síközpontja, Cortina d'Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szál­lásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órákban kezdjük a városnézést. Mindenkit elkápráztatnak a dóm góti­kus csúcsívei. Aki be szeretne menni a dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel) és kitekinteni az erkélyről az alattunk höm­pölygő tömegre azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást. (Ezt jelentke­zéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói dóm megtekintése, felmenetel a kupolába (lifttel): 7.500,- Ft. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát, majd a világhírű operaházat, a Scalát is. Aki előzetesen nem igé­nyelte az ,,Utolsó vacsora" belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíre­sebb alkotása az ,,Utolsó vacsora". Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: ,,Utolsó vacsora" freskó megtekintése: 7.000,- Ft belépő­vel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rendelését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: CERTOSA DI PAVIA - ASTI - TORINÓ

Reggeli után délnek indulunk, hogy megtekintsük Olaszország 3. legnagyobb templomával rendelkező paviai kolostort. A kolos­tor belső termei is látványosak. Ennek megtekintése után tovább­utazunk a pezsgő hazájába, Astiba. A kisváros főtere, temploma nagyon hangulatos. A belvárosi sétát követően egy bor- és pezs­gőüzemet keresünk fel, ahol kóstolóval egybekötött bemutatón vehetünk részt (ennek belépőjét és a kóstolót az út részvételi díja tartalmazza). Innen továbbutazunk, és a délutáni órákban érke­zünk Torinóba, mely 2006-ban a Téli Olimpiának is otthont adott és itt van a híres FIAT autógyár is. 1882-től 12 éven át Kossuth Lajos is a városban élt, egy belvárosi ház első emeletén, a házon ma tábla jelzi emlékét. Nagyon szép környezetben helyezkedik el a város. Egyrészt láthatjuk az Alpok vonulatait, másrészt a Pó folyó szeli ketté a települést. A város fő látnivalói közül kiemelkedik a 167 m magas Mole Antonelliana épülete. Torinót Bolognához hasonlóan, az árkádok városának is szokták nevezni, mert 18 km az árkádok teljes hossza a városban. Felkeressük a dómot, a Szent Lepel kápolnát, (melyben őrzik a katolikus egyház híres erek­lyéjét - nincs kiállítva), Piazza San Carlot. Királyi Palota, mely Világörökség. Szállás a város közelében.

5. NAP: BERGAMO - BRESCIA - VERONA

Reggel kelet felé indulunk. A déli órákban érkezünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A városrészt több km várfal veszi körbe és utcái középkori han­gulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További látványosság a több mint 50 m magas harangtorony és a díszes belső kiképzéssel rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt született az utolsó longo­bárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia a reneszánsz tér és a legnagyobb a Piazza Duomo a barokk közkútjával. A városnak számos cso­dás látnivalója van: dóm, könyvtár ahol Petrarca művet is őriz­nek, a Castello mely egy kelta erődre épült vagy a Teatro Grande, Olaszország egyik legérdekesebb színházépülete. Rövid szabad­program után utazunk tovább Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige-parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az aján­dékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erké­lyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tarta­nak. Este elfoglaljuk Verona közeli szállásunkat.

6. NAP: VERONA - DUINO - BUDAPEST

Reggel olaszországi nézelődésünk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló
— Siófok, Tesco parkoló
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút

x Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 144022

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 144022

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!