Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Ft-tól/fő 153.425
Legjobb ár:
99.500 Ft/fő-től

Dél-Erdély híres városai és várkastélyai utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Dél-Erdély híres városai és várkastélyai utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 99.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 164177
Kívánságlistára teszem

Az irodánk közép-európai kínálata 2023-ban egy 5 napos dél-erdélyi utazással bővül. A program a magyar határ közelében lévő nagyvárosoktól, Aradtól és Temesvártól Gyulafehérvár érintésével a Szászföldig, Nagyszebenig és Brassóig ível. A nevezetes városokon kívül hangsúlyos szerep jut a váraknak és várkastélyoknak is, hiszen Erdély számos jó állapotban megőrzött erődítménye ebben az országrészben található: Déva, Vajdahunyad vagy éppen a törcsvári Drakula várkastély egyaránt sokak által vágyott látnivaló, de természetesen a Szászföldre oly jellemző erődtemplomokról sem feledkezünk meg. A negyedik napon egy kitérőt teszünk a történelmi Erdély határától délre, és megnézzük a román királyi család egészen pazar sinaiai kastélyát. Sokak szerint utóbbi egész Románia első számú műemléke.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

4 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kényelmes, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A dévai szálloda (1 éj) 3 csillagos, a Brassó környéki (3 éj) pedig 4 csillagos. Ez utóbbi szállodához egy kis beltéri úszómedence is tartozik wellness részleggel, melynek használata ingyenes a szálloda vendégei részére.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív vacsora.

 

1. nap: Arad, Temesvár
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Nagylak útvonalon Romániába, a határ menti Aradra. Séta a belvárosban, majd közös tisztelgés az 1848-49-es szabadságharc 13 vértanújának emlékére készített Szabadság-szobornál (Zala György nagyszerű alkotása).
A következő programunk Románia egyik legnagyobb városa, Temesvár. Ez a város a Trianon előtti Magyarország legmodernebb vidéki városa volt, ma is sok gyönyörű palota emlékeztet arra az időszakra. A városnéző séta során a város díszterein és szép templomain kívül látjuk majd Tőkés László egykori lakóhelyét is, a református lelkészi hivatalt, ahonnan az 1989-es romániai forradalom elindult. A temesváriak élőlánccal vették körül az épületet, így próbálták megakadályozni a Securitatét, hogy elvigyék Tőkés Lászlót és feleségét.
A temesvári program után utazás az ország belseje felé, szállás Déva városában (1 éj).

2. nap: Déva, Gyulafehérvár, Nagyszeben
Kora délelőtt ismerkedés Déva városával, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Ezt követően továbbutazás a Maros völgyében Gyulafehérvárra, az Erdélyi Fejedelemség egykor virágzó fővárosába. A séta során különleges hangsúlyt kapnak a város magyar emlékei. A katolikus katedrális a román kori magyar építészet legértékesebb alkotása, benne található Hunyadi János, Hunyadi László és több erdélyi fejedelem síremléke.
A kora délutáni órákban érkezünk meg Szászföldre, annak legszebb városába, Nagyszebenbe. A nagy területen elhelyezkedő óvárost 2007-re remekül felújították, ekkor Nagyszeben Európa kulturális fővárosa volt. A városnézés után szabad program, majd utazás a Fogarasi-havasok lábai mentén a Brassó környéki szállodába, mely egy Brassóhoz tartozó hegyvidéki üdülőövezetben található (3 éj).

3. nap: Törcsvár (Drakula-vár), Barcarozsnyó, Brassó
Kora délelőtt Törcsvár faluba utazunk, ahol a középkori Drakula-várat látogatjuk meg, mely a nyugat-európai turisták kedvenc célpontja Erdélyben. Ezt követően ismerkedés Barcarozsnyó hatalmas várával, mely Erdély egyik legjobb állapotban fennmaradt erődítménye. Mivel a XVI. században gyakran érték török támadások a települést, olyankor a falu teljes lakossága beköltözött a várba, és a váron belül egy kisebb falut építettek. (Figyelem: A katalógus januári zárásakor a vár belső munkálatok miatt zárva van a turisták számára, és az újranyitás dátuma még nem ismert. Ha emiatt a várat nem tudjuk megnézni, akkor helyette a közeli, jól karbantartott barcaföldvári erődítményt fogjuk meglátogatni.)
A délután nagyobbik részét a Kárpátok lábainál fekvő Brassóban, Szászföld központjában töltjük. Gyönyörű főtere van a városnak, de legnagyobb nevezetessége a híres Fekete-templom (Bécstől délkeletre a leglátványosabb gótikus templomnak tartják). A közös séta után marad szabadidő a város önálló felfedezésére.

4. nap: Sinaia (Peleş-kastély), felvonózás a Kárpátokban, Prázsmár
Erdély határától néhány kilométerre délre, a Kárpátokban, egy Sinaia nevű üdülővárosban, gyönyörű környezetben található a román királyok egykori kastélya, Románia leglátogatottabb turista-attrakciója. A német romantikus várkastélyok mintájára emelt, kívül-belül pazar épületegyüttes Európa egyik legszebb uralkodói rezidenciája. Ezt követően szabadidő a hangulatos hegyvidéki üdülőhelyen, illetve lehetőség Románia legmodernebb kabinos felvonójával felmenni a Kárpátok egyik 2000 méter feletti magaslatára.
Délután visszatérünk Erdélybe, Szászföldre, és Prázsmáron a meghökkentően érdekes és impozáns templomerődöt látogatjuk meg (UNESCO világörökség). Veszély esetén a falu teljes lakossága beköltözött az erődfal többemeletes celláiba.

5. nap: Vajdahunyad, Máriaradna
Utazás hazafelé az Olt völgyében, majd a Nagyszeben – Déva útvonalon. A déli órákban látogatás Vajdahunyad várában. Az impozáns építmény a régi Magyarország leglátványosabb várkastélya volt, mai formáját nagyrészt a Hunyadiak idején kapta az 1400-as években.
Ezután a Maros völgyében utazunk tovább az Arad – Nagylak útvonalon. Útközben látogatást teszünk a Lippa városa melletti máriaradnai kegytemplomban (Erdély egyik legfontosabb zarándokhelye).
A késő délutáni órákban átkelés Magyarországra, hazautazás a Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

x Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Időpontok - Teljes részvételi díj

2023. máj. 5-9.  99.500 Ft  
2023. aug. 16-20.  109.700 Ft  
2023. okt. 20-24.  99.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést, a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  21.700 Ft (4 vacsora) 

Egyágyas felár: 51.500 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

Felszállási lehetőségek:

4:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.55 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
8.25 – Szeged MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Időpontok - Teljes részvételi díj

2023. máj. 5-9.  99.500 Ft
 

\n

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést, a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

\n

Félpanziós felár:  21.700 Ft (4 vacsora) 

\n

Egyágyas felár: 51.500 Ft 

\n

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap 

\n

Felszállási lehetőségek:

\n

4:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
5:45 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.55 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
8.25 – Szeged MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96)

\n

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
Utasbiztosítás
Belépők

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164177

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 164177

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Dél-Erdély híres városai és várkastélyai

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 164177

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!