Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Ft-tól/fő 2.050.000

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
2.050.000 Ft/fő-től

Dél-Amerika nagykörút (Repülő) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Dél-Amerika nagykörút (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 24 nap / 22 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.050.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: reggeli
Turnusok: 24 nap / 22 éjszaka
Utazás azonosítója: 113880
Kívánságlistára teszem

Dél-Amerika

Info:

[r] repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással

helyi 3-4*-os szállodákban,kétágyas szobákban

reggeli

1. Egyetlen út keretében felfedezhetünk egy fél kontinens szinte minden országát.

2. Megismerkedhetünk a világ egyik legkülönlegesebb műemlékvárosa, a Macchu Picchu mellett a világ legszebb fekvésű városával, Rio de Janeiroval is.

3. Akár, két óceánt is kipróbálhatunk, hiszen a Csendes-óceán mellett az Atlanti - óceán is a lábunk előtt hullámzik majd.

4. A Tűzföld vadságát, a Perito Moreno gleccser látványát, az Igauzu - vízesés csodáját semelyik kontinens nem tudja felülmúlni.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Több országot érintő program

2022-es időpont és ár tájékoztató jellegű!

Leiras:

1. nap: Budapest - Lima

Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Peru fővárosába, Limába. A 9 milliós főváros nagy része bádogházakból áll, ezért is különösen érdekes látni a kontrasztot a repülőtérről Miraflores negyed felé haladva. Dél-Amerika jelenleg leggyorsabban fejlődő gazdaságának fővárosában vagyunk, ami ennek köszönhetően napról napra változik és javul. Miraflores egy nyugodt sziget a káoszban, rendezett parkok, nívós szállodák, kitűnő éttermek és a magyarországi színvonalat is lepipáló szupermarketek váltják egymást, itt található a legtöbb szálloda és turista, valamint a magas falú partszakaszra épült lélegzetelállító kilátással bíró Larcomar teraszos bevásárlóközpont is. Szállás Limában (2 éj).

2. nap: Lima

Reggel egész napos buszos városnézésre indulunk. Először a népszerű Miraflores negyedet nézzük meg, ahol szállodánk is található. Ezután a San Isidro negyeden haladunk keresztül, ahol gyönyörűen felújított koloniális stílusú házak és modern lakónegyedek állnak, a több mint száz éves olajfák parkja mellett, itt van Lima egyetlen belvárosi golf pályája is és az inka idők előtti Huaca Pucllana piramis maradványai. A belvárosba érkezve a Plaza San Martinon át a Jiron de la Union sétálóutcához, majd a főtérre megyünk. Betérünk a La Merced templomba, amelynek oltárai a katedráliséival vetekednek. A főtéren ellátogatunk a Katedrálisba, ahol a főbejárattól jobbra található kápolnában lévő koporsóban helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. Szintén a téren áll a Kormányzói Palota és a Városháza, tőlük nem messze pedig a San Francisco kolostor, ahol vallási témájú festményeket őriznek. Katakombái 25 000 elhunyt maradványait rejtik, mivel 1808 előtt a limai lakosok oda helyezték halottaikat. Szemben láthatjuk a Cerro San Cristobalt, amelynek a tetejére egy hatalmas világító keresztet állítottak fel. Ezután Callao városrész felé vesszük az irányt, a La Punta negyedben  kikötő és erőd is található. Szabadidő ebédre, majd a Barranco bohém negyed felé indulunk, ahol a Szerelmesek hídja is található. A hídon átkelve egy kis kilátóhoz jutunk, ahonnan szép kilátás nyílik az óceánra, majd visszatérünk a hotelbe. Akinek még van kedve, ellátogathat a 2007-ben épített szökőkút parkba, ahol 13 különböző alakú és formájú vízi csoda található. A park a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült. 

3. nap: Lima - Paracas Nemzeti Park 

Reggeli után elhagyjuk a várost és Piscón (Peru nemzeti itala innen kapta a nevét) keresztül Paracas halászfaluba utazunk (kb. 3,5 órás út), érkezés után ellátogatunk a Paracas Nemzeti Parkba, ahol érdekes fosszíliákat és a régészeti múzeumot is megnézzük. Az 1975-ben alapított 340 000 hektáros terület sok állatfajnak ad otthont. A kirándulás során a toronymagasságú sziklákról lélegzetelállító partszakaszt nézhetünk meg, illetve egy fekete és vörös homokos tengerpartot. Megállunk a Katedrális nevű természeti képződménynél, melyet 2007-ben egy nagy erejű földrengés megrongált, majd lagúnillas kis öblébe érkezünk. Szállás Paracasban (1 éj).

4. nap: Ballestas-szigetek - Nazca vonalak - Huacachina-oázis - Ica

A reggeli órákban motorcsónakokkal kihajózunk a Ballestas-szigetekre (2,5 órás program). A szigetek látványos formájukon kívül azért is érdekesek, mivel több száz fóka társaságában közel 150 madárfaj él rajtuk. Útközben a Nazca vonalakhoz hasonló mintegy 50 méter magas homokba formált gyertyatartó (sokak szerint inkább kaktusz) alakú jel mellett is elhaladunk. Pingvineket, oroszlánfókákat, delfineket és szerencsés esetben bálnákat is láthatunk az út során. Ezután Ica városa felé indulunk (kb. 1 óra), mely a helyi bor- és pálinkakészítés központja. Meg is állunk az egyik ilyen bodegánál, azaz bor- és pálinkakészítő üzemnél, ahol megtudhatjuk, hogyan készül a helyi ital, sőt meg is kóstolhatjuk. Itt lesz lehetőség a fakultatív Nazca repülésre, időjárási viszonyoktól függően (jelentkezés és fizetés a helyszínen már nem lehetséges). Ugyancsak a város mellett a sivatagban terül el a Huacachina-oázis, amely azon túl, hogy egy több száz méter magas homokdűnékkel körülvett oázis éttermekkel, lehetőséget kínál arra is, hogy homokfutókkal száguldozzunk a dűnék között, a toronyház magasságú homokhegyekről pedig homokdeszkán lecsúszhatunk a mélybe (fakultatív, jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Icában (1 éj).

5. nap: Ica - Lima - Cusco

Reggeli után Limába utazunk (4,5 óra), ahonnan a délutáni órákban Cuscóba repülünk. Az inkák szerint ez a világ köldöke, mely egyébként a maga 403 000 lakosával Peru 7. legnagyobb városa. Mivel 3400 méteres tengerszint feletti magasságon épült, ezért ezen a napon fontos az akklimatizálódás. Ezt leginkább a helyben vásárolható kokalevélből készített teával érdemes kezdeni, amit a legtöbb szállodában kapunk is. Szállás Cuscóban (2 éj).

6. nap: Cusco

A mai napot a koloniális város bejárásával töltjük. Megnézzük a Sacsayhuaman és Kenko romjait, illetve megállunk a Fehér Krisztus szobornál. Ezután ellátogatunk a Nap templomához (Korikancha), majd gyalogos városnézés: a San Blas negyed érintésével elsétálunk a főtérre, megnézzük a katedrálist, ezután szabadidő. Vásárlásra a hatalmas helyi kézműves piacon vagy a helyiek által látogatott városi piacon lesz lehetőségünk, ezen kívül kényelmesen kávézgatunk és pihengetünk.

7. nap: Pisac - Ollantaytambo - Machu Picchu Pueblo

A reggelit követően az Inkák Szent Völgyébe indulunk. Ezen a napon nagyon gazdag a program, először Pisac felé indulunk. Útközben megállunk egy skanzenhez hasonló kis faluban, ahol lámákkal, vikúnyákkal és alpakkákkal ismerkedhetünk, valamint a helyiek megmutatják, hogyan színezik az állatok szőréből font szálakat, és hogy szőnek évszázadok óta. Pisacban egy kb. 2 órás kirándulás keretén belül felkeressük a hegy tetejére épített romokat, majd visszasétálunk a faluba. A hegy tövében a híres pisaci piacon vásárolgathatunk. Az Urubamba folyó és hatalmas hegycsúcsok kíséretében Ollantaytambo inka romjaira épített városába utazunk. Innen vonattal 1.5 óra alatt érjük el Machu Picchu Pueblot, a híres inka romváros lábánál fekvő kis falut. Szállás Aguas Calientesben (1 éj).

8. nap: Machu Picchu - Cusco

A program fénypontjának is nevezhetjük Machu Picchu romvárosának megtekintését. A faluból autóbusszal jutunk fel a bejáratig, hogy elég erőnk legyen a romok és látnivalók bejárására. A romváros 1911-es felfedezése óta (a hódító spanyolok nem is tudtak a létezéséről) turisták milliói látogatják, 1983-tól pedig a Világörökség része. Sokan misztikus erőt tulajdonítanak a helynek, így a meditáló turista nem ritka látvány. Semmilyen fotó vagy videó nem tudja visszaadni azt az élményt, amit ott érezhet a látogató! Délután vonattal utazunk vissza a Szent Völgybe. Szállás Cuscóban (1 éj).

9. nap: Cusco - Puno, Titicaca-tó

A mai napon 6-7 órás utazással Cuscóból a Titicaca-tó partjára, Punóba érkezünk. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő (3.827m) hajózható tava. Útközben időnktől függően megállunk Andahuaylillas gazdagon díszített kápolnájánál, melyet kidolgozottsága miatt a Sixtusi kápolnához hasonlítanak, valamint Raqchi hatalmas védelmi falainál és Wiracocha templománál. Punóba érkezés előtt bejárjuk Sillustanit, az Umayo-tó szomszédságában épült pre-inka temetkezési helyet. Szállás Punóban (1 éj).

10. nap: Titicaca-tó

Reggel kihajózunk az Uros nádszigetekhez. A szigeteket a tavon növő totora nádból készítik. Az alap a gyökérzet, erre szövik rá nádból az újabb rétegeket, amelyeket folyamatosan cserélni kell, mivel a víz miatt elszaporodnak bennük a paraziták. Ezeken a mesterséges szigeteken a mai napig élnek indiánok, akik többnyire halászatból és a turizmusból tartják fenn magukat. A szigetek nevét adó uros indián törzs utolsó tagja is meghalt már, helyükre környékbeli aymarák jöttek, de közülük is egyre többen hagyják ott ezt az életformát, így utasaink valószínűleg az utolsók között lesznek, akik ezt az életmódot megfigyelhetik. A punói kikötőtől a Titicaca-tó partján közel 3 órás út alatt jutunk el Copacabanáig, amely már Bolívia területén található, a határtól 10 kilométerre. Este a Kálvária dombról nézhetjük a Titicaca-tó mögött lenyugvó napot. Szállás Copacabanában (1 éj).

11. nap: Nap sziget - La Paz

Reggel kihajózunk a gyönyörű fekvésű Nap szigethez (kb. 1,5 óra), ahol egy kisebb séta után, a sziget tetejéről lenyűgöző látvány tárul elénk. A számos kis étterem egyikében ebédelünk, majd visszaérkezünk a kikötőbe. A sziget kis településein mintha megállt volna az idő, a népviseletbe öltözött indiánok élik a mindennapi életüket, hajtják a szamaraikat, hozzák-viszik a fejükön a portékáikat. Délután hajóval visszatérünk Copacabanába. Innen hegyi utakon La Pazba, a világ egyik legmagasabban fekvő városába utazunk (kb. 4 óra). Gyönyörű hegyvidéki tájakon át vezet az út, miközben különböző szögekből láthatjuk a tavat. A völgyben elterülő La Paz fekvése miatt a világ egyik legszebb városa, a völgy területén épült El Alto repülőtere pedig a világ legmagasabban fekvő repülőtere. Érkezés után rövid buszos városnézés La Pazban, majd transzfer a szállodába. Szállás La Pazban (1 éj).

12. nap: Santiago de Chile

Reggel a szomszédos Chile fővárosába, Santiago de Chilébe repülünk. Lakosainak száma kb. 6,2 millió fő, ami az ország lakosságának csaknem 35%-a. A város az ország középső részén elhelyezkedő völgyben fekszik, a San Cristobal hegy csúcsáról Szűz Mária csodálatos szobra tekint le a városra. Érkezés után városnézés, melynek egy részét gyalogosan teszünk meg. Elsőként meglátogatjuk a főteret és a belvárost, valamint az Elnöki Palotát és Pablo Neruda házát. A program után egyénileg felmehetünk a San Cristobal hegyre siklóval, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Szállás Santiago de Chilében (2 éj).

13. nap: Santiago de Chile - Valparaiso

Egész napos kirándulás során először Vina del Mar-ban lesz panorámás városnézés, majd séta a hangulatos tengerparti városkában az elegáns paloták között, megnézzük a virágórát, majd megnézzük Pablo Neruda szikláját. Ezután Valparaiso meglátogatására kerül sor, amely az UNESCO világörökség része. A kikötővárost körülölelő és az óceán partjáról felfutó meredek lejtőkön szinte egymáshoz tapadnak az élénk színekre festett házak. A kisze-kusza lépcsők, sikátorok és meredek gyalogösvények között csak a helyi lakosok ismerik ki magukat. A program után visszautazunk Santiago de Chilébe.

14. nap: Santiago de Chile - Punta Arenas - Puerto Natales

Ezen a napon az ország déli része felé, Punta Arenas városába repülünk, amely már Patagóniához tartozik. Patagónia egy földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részén, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Igazi vonzereje, hogy az Antarktisz után itt találhatóak a déli félteke legnagyobb jégmezői. Neve a patagón szóból származik, amelyet elsőként Magellán használt, mivel a hóban hatalmas lábnyomokat találtak (láb spanyolul: pata). A hiedelemmel ellentétben ezek nem a nagylábúak után maradtak, hanem a fázós őslakosok nagy csizmái hagyták a nyomokat. Punta Arenasból a Bus Sur kényelmes, menetrend szerinti turistabuszával Puerto Natalesbe utazunk (kb. 2,5-3 óra). Szállás Puerto Natalesben (2 éj). 

15. nap: Torres del Paine Nemzeti Park

A reggeli órákban a 112 km-re fekvő Torres del Paine Nemzeti Parkba megyünk, amely 181 000 hektáron terül el és a világ legszebb nemzeti parkjainak egyike. A Paine szó jelentése ,,kék", ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a 2600 m fölé emelkedő csúcsok napközben kékes árnyalatban látszanak. Azonban naplemente idején a Torres del Paine csúcsai vörös színűre változnak, néha úgy tűnik, mintha égnének. A terület a hegymászók és trekkingelők paradicsoma, számtalan túraútvonal létezik, ám mivel ezek túl hosszúak, ezért mi autóbusszal megyünk végig rajtuk. Az autóút is érinti a legtöbb látnivalót: a lenyűgöző látványt nyújtó Paine csúcsokat, a sztyeppéket, ahol Peruhoz hasonlóan alpakák élnek, a Grey-gleccsert, amiről hatalmas darabok szakadnak le és úsznak felénk a partra, a Grey-, Nordenskjöld-, Sarmiento-, Toro- és Pehoé-tavakat, a Laguna Margaritat és a Laguna Amargat, illetve a Salto Grande vízesést. Késő délután visszaérkezés a szállodánkba.

16. nap: Puerto Natales - El Calafate

Reggeli után a chilei-argentin határra indulunk, Cerro Castilloba, ahol a határátlépést követően Argentínában folytatjuk utunkat (kb. 5-6 óra). A délutáni El Calafatéba érkezés után szabadidő a hangulatos városka egyéni felfedezésére. Szállás El Calafatéban (1 éj).

17. nap: Los Glaciares Nemzeti Park - Buenos Aires

Délelőtt a Perrito Moreno gleccserhez indulunk (kb. 1 óra). Semmibe vesző hosszú betonút vezet a Los Glaciares Nemzeti Park bejáratáig, ahonnan még kb. 30 kilométerre találjuk a látványosságot. Hajóra szállunk, hogy közelebbről is megcsodálhassuk a gleccsert. A 250 km?-es jégformáció, 30 kilométer hosszú, 5 kilométer széles, legmagasabb pontja pedig 60 méter, teljes átlagos jégmagassága (a víz alatti jéghegy résszel) együtt 170 méter, de legmélyebbi részén 700 méter mély. Nevét Francisco Moreno felfedezőről kapta, aki a 19. században tanulmányozta a területet. A világ kevés haladó gleccserei közé tartozik, napi 2 métert csúszik előre, és majdnem ilyen ütemben veszít is tömegéből. Az előrehaladás során a jégtömeg az L-alakú Argentin-tó partjának ütközik, aminek következtében két részre osztja a vizet. Ez azt eredményezi, hogy a tó egyik oldalán az eltávozni nem tudó víz több méterrel megemeli a tó vízszintjét, és a hatalmas súly a jégfalra nehezedik. Ennek következtében a 60 méter magas jégfal időnként hatalmas robajjal beszakad, és a tó szintje kiegyenlítődik. Korábban csak több évente volt szakadás, a klímaváltozás miatt azonban már évente ismétlődik. A parkból egyenesen a repülőtérre megyünk, és egy esti géppel Buenos Aires-be, Argentína 1536-ban alapított fővárosába repülünk, ami a Rio del Plata folyó partján fekszik, és gyakran a Dél Párizsának, vagy a tangó fővárosának is nevezik. Ez a 2,7 milliós főváros Dél-Amerika egyik ,,legeurópaibb" városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai kinézetű. Szállás Buenos Airesben (3 éj).

18. nap: Buenos Aires

Reggeli után buszos városnézésre indulunk, mely során először a legfontosabb épületeket és tereket érintjük: a Colon színházat és a Kongresszus épületét, mely a maga 12 000 négyzetméteres területével a világ egyik legnagyobb hasonló jellegű épülete. Majd a Július 9 sugárút következik, amit közel száz méteres szélessége miatt a világ egyik legszélesebb útjának neveznek, rajta a város alapításának 400. évfordulójára emelt, 70 méter magas Obeliszkkel; végül a Cafe Tortonit, amely Buenos Aires legrégebbi és legautentikusabb kávézója, a Plaza de Mayo és a Pirámide de Mayo teret. Majd a koloniális kori városházát, a mai városházát, a katedrálist és a Casa Rosadát keressük fel. Következő állomásunk a San Telmo negyed, ahol antik shopok, bolhapiacok és régi bérházak találhatók, majd az olasz bevándorlók által létrehozott legszínesebb kerület, a La Boca felfedezésére indulunk, ahol a maradék elemekből épült, színesre festett bádogépületek között sétálunk. Ezután az elegáns éttermekkel, kávézókkal és antik boltokkal tarkított Recoleta negyedbe látogatunk (itt található a temetőben Evita Peron sírja is - akit érdekel, érdemes egyénileg megnézni), majd a szállodánk felé haladva érintjük a legrégebbi kerületet, Puerto Maderót is, mely a régi dokk felújított része, kávézókkal és irodaépületekkel. A program végeztével transzfer a szállodába. Ha még nem fáradtunk el kellőképpen, este fakultatívan elmehetünk egy igazi argentin tangó showra is, hiszen Buenos Aires a tangó központja.

19. nap: Colonia de Sacramento

Kora reggel a kikötőbe megyünk, ahonnan Urugay hangulatos koloniális városába, Colonia de Sacramentóba hajózunk. Ez az ország legidősebb városa, amelynek erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. A program végeztével visszahajózás Buenos Airesbe, transzfer a szállodába.

20. nap: Buenos Aires - Iguassu Nemzeti Park

Kora reggel elrepülünk északra, a vízesés argentin oldalán fekvő Iguazu városába. Az Iguassu Nemzeti Park 185 000 hektár területen fekszik, ez ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének, az Iguazu vízesésnek, ami 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. A legfantasztikusabb az ,,Ördög Torka", ahol a lezúduló hatalmas mennyiségű víz és a felszálló vízpára a környéket teljesen beteríti. A vízesés három ország (Argentína, Brazília és Paraguay) határán alakult ki. Először a három határt jelző kilátóhoz megyünk, onnan pedig a vízesés argentin oldalára indulunk. A nap végeztével átlépünk Brazíliába. Este fakultatív Rafain show, churrascaria vacsorával. Szállás Foz do Iguacuban (2éj).

21. nap: Iguassu Nemzeti Park

Délelőtt az Iguazu vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, és mivel ez a terület az argentin oldalnál kevesebb ösvénnyel rendelkezik, így 2,5-3 óra alatt bejárható. Fakultatív lehetőségek: motorcsónakos szafari a vízesés alá, 10 perces sétarepülés a vízesés felett vagy a Parque das Aves Foz Tropicana madárpark meglátogatása, ahol a kb. 1 kilométeres út során 140 madárfaj mintegy 1100 példányát figyelhetjük meg, de hatalmas pillangók, és pár hüllő is helyet kapott a parkban. (Akár mindhárom programon részt lehet venni, de időjárás függő programok, emiatt jelentkezés és fizetés a helyszínen).

22. nap: Iguassu - Rio de Janeiro

A reggeli órákban az Iguazu vízeséstől Rio de Janeiróba repülünk. Érkezés után városnézés Rióban: elhaladunk a nemrégen a foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett, majd a világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott, Rió bohém negyedének tartott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után továbbhaladunk a belváros felé. Útba ejtjük a 700 méter hosszú Sambodromot, a kifejezetten a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont, majd bemegyünk a Metropolitan katedrálisba, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas, henger alakú üveg és beton konstrukciójú, modern templom. Útközben több helyen is megállunk fotózni a belvárosban. Ezután folytatjuk utunkat a Cukorsüveg-hegy felé, mely Rio Urca nevű negyedében fekszik, mindössze 16 utcából és 6 térből áll, ám mégis Rio talán legsármosabb része. A 20. század elején számtalan art deco ház és a régi kaszinó is itt épült. A Cukorsüveg tulajdonképpen két hegyből áll, amelyre a világ legbiztonságosabbnak tartott felvonója viszi fel az utasokat. Az első állomás 224 méter magas, ezután kocsit cserélve lehet eljutni a második, magasabb hegyre, amely 395 méter magas. Innen lélegzetelállító látvány nyílik Rióra, melyet szép idő esetén egy csodálatos naplemente kíséretében tekinthetünk meg. Szállás Rio de Janeiróban (1 éj).

23-24. nap: Rio de Janeiro - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd folytatjuk a városnézést: elsőként a Krisztus szoborhoz látogatunk el, amelyet a 710 méteres Corcovado hegyre építettek. A szobor 30 méter magas, a lábánál egy kápolna található. A szobortól minden irányba csodálatos a kilátás Rio de Janeiróra, és a Maracana Stadionra. A part mentén végigbuszozva a kikötőhöz megyünk, majd a Szépművészeti Múzeum teraszáról megcsodálhatjuk a ,,Jövő Múzeumának" futurisztikus épületét. Séta az Olimpikonok sétányán, majd elbúcsúzunk a várostól, transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással. Érkezés Budapestre a 24. napon.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Peru - Lima történelmi óvárosa
  • Peru - Cuzco
  • Peru - Machu Picchu
  • Chile - Valparaiso
  • Argentína - Los Glaciares Nemzeti Park (természeti)
  • Argentína - Iguassu Nemzeti Park
  • Uruguay - Colonia del Sacramento városának történelmi óvárosa

Programok:

Nazca repülés Ica-ból: 85 000 Ft

Argentin Tangó show vacsorával: 30 000 Ft

Rafain show (Iguazu) churrascaria vacsorával: 17 000 Ft

 

Helyszínen fizetendő

Sivatagi homokfutózás: kb. 20 USD

 

Iguazu vízesésnél:

Parque das Aves Foz Tropicana madárpark  kb. 12 USD 

Sétarepülés Iguassu vízesés felett (kb. 10 perc)  kb. 125 USD

Macuco safari (motorcsónakkal a vízesés alá)  kb. 95 USD   

Tengerparti hosszabbítás Rio de Janeiroban:

4 nap/3 éjszaka, 4*-os szállodában, kétágyas szobában, reggelivel, transzferrel (min. 2 fő) 95.000 Ft-tól + repülőjegy.

Lekérésre foglalható!

  

További információk:

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:


Az út idegenvezetője

Vass Magdolna

 

Ismerje meg Dél-Amerikát!

 

Nem tud ilyen hosszú szabadságra utazni, vagy esetleg a körút egy részén már járt?

24 napos körutazásunk Dél-Amerika legismertebb látnivalóit mutatja be, azonban utasainknak lehetősége van csak a körút egyes szakaszaira is csatlakozni:


PERU-BOLÍVIA-CHILE
1-12. napig / 13 nap
Lima - Paracas és Nazca vonalak - Cusco - Szent Völgy - Machu Picchu - Titicaca-tó - La Paz -Santiago de Chile

PERU-BOLÍVIA-CHILE-ARGENTÍNA
1-19. napig / 20 nap
Lima - Paracas és Nazca vonalak - Cusco - Szent Völgy - Machu Picchu - Titicaca-tó - La Paz -Santiago de Chile - Valparaiso - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres del Paine Nemzeti Park - El Calafate - Los Glaciares Nemzeti Park - Buenos Aires

CHILE-ARGENTÍNA
12-19. napig / 9 nap
Santiago de Chile - Valparaiso - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres del Paine Nemzeti Park - El Calafate - Los Glaciares Nemzeti Park - Buenos Aires

CHILE-ARGENTÍNA-URUGUAY-BRAZÍLIA
Peru - Bolívia - Chile - Argentína - Uruguay - Brazília
12-24. napig / 13 napSantiago de Chile - Valparaiso - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres del Paine Nemzeti Park - El Calafate - Los Glaciares Nemzeti Park - Buenos Aires - Colonia de Sacramento - Iguassu Nemzeti Park - Rio de Janeiro

 

Ha a körút végén hosszabb pihenésre vágyik, javasoljuk a hosszabbítási lehetőségek egyikét: Rio de Janeiro tengerpartján vagy akár a hangulatos koloniális üdülőhelyen, Paratyban.


Kérje részletes ár és program ajánlatunkat!

 

 

x Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke kb. 750.000 Ft)21 éjszaka szállást, helyi 3-4*- os szállodákban, kétágyas szobákbanreggelis ellátásta helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
borravaló kb. 110 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár320 000 Fttovábbi étkezéseketkb. 20-30 USD/fő/alkalomfakultatív programok


Az ár tartalmazza:
a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke kb. 750.000 Ft)21 éjszaka szállást, helyi 3-4*- os szállodákban, kétágyas szobákbanreggelis ellátásta helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
borravaló kb. 110 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár320 000 Fttovábbi étkezéseketkb. 20-30 USD/fő/alkalomfakultatív programok


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 113880

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Chile, Körutazás Chilében

Útazonosító: 113880

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Dél-Amerika nagykörút (Repülő)

Chile, Körutazás Chilében

Útazonosító: 113880

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!