Dél-alföldi kirándulás

Ft-tól/fő 62.000
Legjobb ár:
62.000 Ft/fő-től

Dél-alföldi kirándulás utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Dél-alföldi kirándulás utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 62.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás: Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója: 164974
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Városnézés Szegeden, a Napfény városában
?  A ,,Maros-menti Konstantinápoly", Makó
?  Aradi városnézés magyar emlékekkel
?  Ópusztaszer történelmi emlékhelye

Program:

1. NAP: DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - KECSKEMÉT - ÓPUSZTASZER - SZEGED

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk, Budapest után első megállónk Kecskemét, a Hírös város. A belváros szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja az embert, aminek egyik legszebb bizonyítéka a Cifrapalota. Ezt követően Ópusztaszerre utazunk. A Történeti Emlékpark az ország egyik leghíre­sebb történelmi emlékhelye és szabadtéri néprajzi múzeuma. Különlegessége a Rotunda épületben kiállított Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című monumentális körképe. A komp­lex élményt nyújtó szabadtéri múzeum része egy ,,nomád park" is, ami Eurázsia sztyeppéinek világát idézi fel jurtákkal. Ópusztaszeri programunk után rövid utazást követően Szegedre érkezünk, ahol először buszos városnézés keretében mutatjuk meg Szeged legfontosabb városrészeit, látni fogjuk a XV. szá­zadból származó Havas Boldogasszony templomot, Hősök Kapuját és a Tiszapartot. Ezután egy kellemes sétát téve felfe­dezzük a ,,Napfény városának" legszebb részeit. Kívülről meg­tekinthetjük a Dómot a Dóm térrel együtt, korzózunk a Kárász utcán, látni fogjuk a Széchenyi teret a Városházával és a Sóhajok hídjával, több fantasztikus szecessziós palotát és az egyetem épületét is. Lefényképezhetjük Magyarország második, a világ negyedik legnagyobb funkcionáló zsinagógáját. Este indulunk a szállásunkra, mely Szeged közelében lesz, fakultatív vacsora.

2. NAP: MAKÓ - ARAD - BÉKÉSCSABA

Reggeli után elmegyünk Makóra, ahol gyalogos városnézést teszünk. 1998-ban épült az első Makovecz-épület a városban és mára a Kossuth-díjas építészhez köthető alkotások száma elérte a tizenhármat. Természetesen a világhírű makói hagyma törté­nete is kibontakozik a nap során, amelynek hírneve összefonó­dik a makói zsidóság történelmével, akik hagymával kereskedtek és híressé tették azt. Utunkat Romániában folytatjuk és látoga­tást teszünk Aradon. Megtekintjük az 1849. október 6-án kivég­zett vértanúk emlékhelyét. Sétálunk a központban és érintjük a vár mellett felállított emlékoszlopot is, mely a kivégzésre emlé­kezik. Rövid koszorúzás után folytatjuk utunkat és visszaté­rünk Magyarországra. A határátlépés idejének függvényében városnézés Békéscsabán, mely méltán híres a gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a Hungarikumnak számító Csabai kolbászról. Érdekesség, hogy a festőgéniusz, Munkácsy Mihály Békéscsabán először asztalosinasként kezdett el dolgozni. Este Békéscsabán fakultatív vacsora, szállás.

3. NAP: BÉKÉSCSABA - GYULA - SZARVAS - BUDAPEST

Reggeli után Gyulára utazunk. Először sétálunk a belváros­ban, mely során megállunk a Százéves Cukrászdánál, ami való­jában jóval idősebb a nevénél. Több, mint kétszáz éves és ez Magyarország második legrégebbi cukrászdája, ahol meg is kós­tolhatjuk a finomságokat. Ezt követően felkeressük a település jelképét, a gyulai várat, aminek falai Szigetvár eleste után siker­rel álltak ellen Szulejmán harmincezres seregének. Különleges hangulatával ma nyári színházi estéknek ad otthont a szín­házkedvelők nagy örömére. Átsétálunk a török idők után épült Almásy-kastélyhoz. Ez az első magyarországi kastély, amely­ben színjátékot tartottak már 1746-ban. Erkel Ferenc a Bánk bán egyes részeit itt szerezte, míg Munkácsy Mihály e falak között kezdett ismerkedni a festészettel. A barokk kastélyt szé­pen felújították és nagyon látványos kiállítást alakítottak ki benne. Délután érkezünk Szarvasra, a vízparti kisvárosba, ahol megnézzük a Holt-Körös partján elterülő arborétumot. Minden évszakban változatos képet mutat, köszönhetően a világ számos országában őshonos, de itt is megtalálható fa- és cserjefajok­nak. Ha szerencsések vagyunk, akár kék pávákkal is találkozha­tunk. Aki szeretne a szomszédságában lévő Mini Magyarország nevű makettparkba is bemehet. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt, hiszen az ország legnagyobb szabadtéri vasútmakett pályája is egy­ben. Programunk után buszra szállunk és Budapestre utazunk. Visszaérkezés 21 óra körül. Ezt követően a pécsi és a debreceni útvonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00

x Dél-alföldi kirándulás

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Dél-alföldi kirándulás

Dél-alföldi kirándulás

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 164974

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-alföldi kirándulás

Dél-alföldi kirándulás

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 164974

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!