Burma

Ft-tól/fő 365.000
Legjobb ár:
365.000 Ft/fő-től

Burma utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Burma utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 365.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás: Egyéni
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója: 128565
Kívánságlistára teszem

Szilveszteri utazás a meghökkentően szép Burmába, amely egy igazi titkos tipp az igényes utazóknak. A tizenkét napos körutazást meg is hosszabbíthatod az ország álomszép trópusi tengerpartján. Burmát még csak most kezdi felfedezni a világ, sok olyan helyszíne van még, ahol alig járnak turisták. Pedig lélegzetelállító dolgokat kínál! Láthatod a világ leggyönyörűbb aranysztúpáit, többszáz éves, fából épült kolostorait, káprázatos buddhista templomait, és találkozhatsz eldugott hegyi törzsek képviselőivel. Burmában utazva folyton az az érzésünk támad, mintha mi fedeznénk fel először minden szépségét.

Részletes program

1. nap - Bu­da­pest - Dubai

 • Repülés: a délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc re­pü­lő­tér­ről közvetlen járattal Dubaiba, ahol éjfél előtt szállunk le.
 • Dubai: az éjszakát Dubaiban, egy repülőtérhez közeli hotelben töltjük. A szállodai éjszakát a csoportos repülőjegy ára tartalmazza.
 • Szállás: szálloda**** (a csoportos repülőjegyet választók számára).

2. nap - Dubai - Yangon

 • Repülés: délelőtt folytatjuk a repülésünket Dubaiból Burma felé. A délutáni órákban szállunk le Yangonban, az ország legnagyobb városában.
 • Burma: az ország ma használatos, hivatalos neve Myanmar. Délkelet-Ázsia egyik leg­szebb or­szá­gában járunk, ahol a tró­pu­si kúp­karsz­tok­tól az öt­ezer mé­te­res he­gye­kig sok­fé­le ter­mé­sze­ti lát­ni­va­ló meg­ta­lál­ha­tó. Leg­alább ilyen je­len­tő­sek Burma több ezer éves, világviszonylatban is egyedülálló kul­tu­rá­lis em­lé­kei.
 • Yangon: az ország legnagyobb városa, de nem a hivatalos fővárosa. A re­pü­lő­té­ren be­szál­lunk a ránk vá­ra­ko­zó au­tó­busz­ba és a belvárosi szál­lodánkba uta­zunk. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd megvacsorázunk. Este fakultatív program keretében taxikkal felkeressük a híres Shwedagon Pa­go­dá­t, amely nem csak Burma, hanem egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb építészeti és kulturális öröksége.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: vacsora.

3. nap - Yangon - Mingun - Mandalay

 • Repülés: a kora reg­ge­li órák­ban egy belföldi járattal Yangonból Mandalay városába repülünk. A település Burma utol­só ki­rá­lyi vá­rosa, fontos kul­tu­rá­lis, val­lá­si és tra­di­ci­o­ná­lis mű­vé­sze­ti köz­pont­. Mandalay környékén szá­mos budd­his­ta ko­los­tor és mint­egy 700 pa­go­da ta­lál­ha­tó.
 • Mingun: Mandalay városából az Ayeyarwady fo­lyón hajózva közelítjük meg Mingun kis­vá­ro­sát, ahol az első látnivalónk a Mingun Paya tekintélyes méretű téglaépülete. Bodawpaya ki­rály ter­ve alapján épült, de 1838-ban egy föld­ren­gés meg­re­pesz­tet­te. A földmozgást rossz jelnek vélték és abbahagyták az építkezést; azóta ebben az állapotban látható a félkész sztúpa. Ezután felkeressük a hófehér Hsinbyume Pagodát, majd a vi­lág leg­na­gyobb meg­szó­lal­tat­ha­tó ha­rang­ját, amely 90 ton­nát nyom és 5 mé­ter szé­les.
 • Mandalay: dél­után vis­­sza­té­rünk Mandalayba, ahol először a Mahamuni Pagodát látogatjuk meg, amely Burma egyik legfontosabb buddhista zarándokhelye. A következő állomásunk a vá­rost öve­ző domb tetején található Kuthodaw Pa­go­da. Az itt élő szer­ze­te­sek a ré­gi budd­his­ta tör­vé­nye­ket 729 már­vány­kő­be vés­ték, majd min­den egyes már­vány­kö­vet egy-egy kü­lön­ál­ló, ki­csi sztúpában he­lyez­tek el. A kö­zel­ben ta­lál­ha­tó a Shwekyaungdaw vagy más né­ven az Arany Pa­lo­ta­szen­tély, amely Bur­ma leg­szebb fá­ból ké­szült épí­té­sze­ti re­mek­mű­ve. Késő délután foglaljuk el a szállásunkat Mandalay egyik szál­lo­dá­já­ban, ahol két éj­sza­kát töl­tünk. Mivel erre a napra esik szilveszter estéje, ezért megünnepeljük az év utolsó napját.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli és vacsora.

4. nap - Mandalay - Amarapura - U Bein híd - Sagaing-dombság - Mandalay

 • Amarapura és az U Bein híd: egész napos kirándulásra indulunk Mandalay környékén. Az első állomásunk Amarapura, amely 1364-től mint­egy 400 évig volt a bur­mai ki­rály­ság fő­vá­ro­sa. En­nek kö­szön­he­tő­en szá­mos egye­dül­ál­ló ko­los­tor és em­lék­mű látható itt. Először a Mahagandayon kolostort és buddhista iskolát keressük fel, amely legalább ezer szerzetes otthona. Rövid betekintést kapunk a kolostor mindennapi életébe, majd továbbutazunk az U Bein hídhoz. A 200 éves híd a Taungthaman-tó egy kes­keny sza­ka­sza fölött ível át, és sokak szerint ez a világ leghosszabb, csaknem 1200 méteres teakfa hídja. A közelben felkeresünk még egy selyemkészítő üzemet is.
 • Sagaing-vidék: délután Sagaing vidékére látogatunk, ahol csaknem 600 hó­fe­hér­re fes­tett pa­go­da és ko­los­tor áll. Ezekben és a mintegy 100 me­di­tá­ci­ós központban körülbelül 3000 szer­ze­tes él. Délután apró lovaskocsikkal közelítjük meg a Bagaya te­ak­fa ko­los­tort, Burma egyik leggyö­nyö­rűbb épületét, majd a 30 méteres Nanmyint kilátótoronyból nézünk körbe.
 • Mandalay: a nap végén visszautazunk Mandalay városába, a szállodába, ahol megvacsorázunk.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli és vacsora.

5. nap - Mandalay - Bagan

 • Bagan: Mandalay repülőteréről egy belföldi járattal Baganba repülünk, amely egy 10. századi ősi város, az egyik legjelentősebb régészeti lelőhely egész Ázsiában. Bagan jelentősége a kambodzsai Angkorral vetekszik. Először a szállásunkra utazunk, majd a szobáink elfoglalása után a romváros felfedezésére indulunk.
 • Bagan templomai: hatalmas területen mintegy 2-3000 kisebb-nagyobb épület található, amelyek közül felkeressük a leglátványosabbakat. Ilyen a gyönyörű, aranyszínben pompázó Shwezigon Pagoda, a Wetkyi-in és a Gubyaukgyi templom, ahol 12. századi mural festményeket láthatunk. Délután az 1105-ben épített Ananda templomban gyönyörködünk, amely egyike Burma legelképesztőbb épületeinek. A kereszt alakú templomban négy hatalmas álló Buddha található, amelyek a négy égtáj felé tekintenek. A remekmű után a napot Bagan egyik látványos helyszínén zárjuk.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli és vacsora.

6. nap - Mandalay - Bagan

 • Bagan: ezt a napunkat is Bagan látnivalóinak megismerésére fordítjuk. Először a Nyaung U piacon nézünk szét, ahol a helyi árusok főleg élelmiszereket és kézművestermékeket árulnak. Ezután felkeresünk egy hagyományos burmai teaházat, majd Minnanthu faluban megnézünk két műhelyt. Az egyikben fából készült használati tárgyakat, a másikban hozzájuk való lakkot készítenek. Ezután az 1059-ben épült Gu Byaukgyi templomban, a vidék egyik legöregebb épületében teszünk látogatást, majd a Myazedi sztúpát keressük fel, ahol 12. századi, többféle nyelven írt feliratok láthatóak.
 • Kerékpározás: délután kerékpárokkal cikázhatunk Bagan ezeréves templomai között, és fedezhetünk fel újabb és újabb csodás épületeket.
 • Bagan: az éjszakát Bagan egyik szállodájában töltjük.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli és vacsora.

7. nap - Bagan - Kalaw

 • Repülés hőlégballonnal Bagan felett: egy fakultatív program keretében izgalmas repülésen vehetünk részt. Hőlégballonnal emelkedünk Bagan fölé, hogy napfelkeltekor csodálhassuk meg a templomokat.
 • Utazás a Shan-fennsíkra: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd buszra szállunk. Ez a napunk jórészt utazással telik, amelynek során Baganból körülbelül 7 óra alatt Burma egyik legizgalmasabb helyszínére, a Shan-fennsíkra utazunk. Dimbes-dombos tájakon, teaültetvények és fenyőerdők között, apró falvakon át vezet az utunk, távol a nagyobb városoktól.
 • Mount Popa: az utazás első részében egy fotó erejéig megállunk a vulkanikus eredetű, 657 méteres Popa-hegynél. A görög Meteorákhoz hasonlóan látványos kolostor épült a hegytetőre, ahová 777 lépcső vezet fel.
 • Kalaw: a hosszas utazás után az esti órákban érkezünk Kalaw hegyvidéki kisvárosába, ami a gyarmati időkben a kellemes időjárás miatt a britek kedvelt pihenőhelye volt. Egy kényelmes szállodában töltjük az éjszakát.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

8. nap - Kalaw - Shan-fennsík - Htee Thein

 • Gyalogtúra a Shan-fennsíkon: kétnapos gyalogtúrára indulunk a Shan-fennsík törzsi falvai között. Mivel a buszunkkal ezen az estén nem fogunk találkozni, így egy kisméretű vagy közepes hátizsákba összepakoljuk a felszerelésünknek azt a részét, amire a túrán szükségünk lesz. Váltás ruhánál és egy kisméretű hálózsáknál sokkal többet nem kell magunkkal vinni. A felszerelésünk többi részét az autóbuszban hagyjuk és azt az Inle-tónál kapjuk vissza. A reggeli után busszal Baw Ning Gone faluba utazunk, ahonnan már gyalog folytatjuk utunkat a hegyekkel-völgyekkel szabdalt platón. A vidéken a shan, a palaung, a pa-o és még számos más törzsek képviselői élnek, emiatt egyedülálló kulturális keveredésnek lehetünk tanúi. Sorra túrázunk át a különböző falvakon; az egyikben délben megebédelünk egy családnál. Délután egyre érdekesebb és változatosabb vidéken túrázunk keresztül egészen Htee Thein faluig, ahol a mai éjszakát töltjük. Táv: 16 km, szint: fel 520 m, le 500 m, a túra nehézsége: (***).
 • Htee Thein: a szállásunk egy egyszerű berendezésű vendégház közös hálótermében lesz.
 • Szállás: családi vendégház; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

9. nap - Htee Thein - Shan-fennsík - Inle-tó

 • Gyalogtúra a Shan-fennsíkon: a reggeli után elhagyjuk Htee Thein falut és folytatjuk túránkat a Shan-platón, Burma egyik legszebb vidékén. Gyönyörű trópusi vidéken, jól kitaposott ösvényeken, először mély völgyekben, majd falvak között, bambuszerdőben gyalogolunk. A tájnál azonban talán még érdekesebb találkozni a falusi emberekkel. Úgy érezhetjük, hogy egy több száz évvel ezelőtti, archaikus világban túrázunk. Az ebédünket egy falusi házban fogyasztjuk el, majd némi pihenés után folytatjuk a túrát egészen az Inle-tó partjáig. Táv: 16 km, szint: fel 660 m, le 620 m, a túra nehézsége: (***).
 • Inle-tó: a túra után motorcsónakokba szállunk és vízi úton közelítjük meg a szállodánkat, amely a gyönyörű Inle-tó mentén épült. A cso­dá­la­tos természeti környezetben fekvő tó ren­ge­teg ví­zi­ma­dár­nak ad ott­hont. A vi­dé­ken élő intha törzs tagjai nap­ja­ink­ban is a több év­szá­za­dos ha­gyo­má­nyok szerint halásznak és gondozzák úszó kertjeiket. Az előző nap az autóbuszban hagyott csomagjainkat az Inle-tavi hotelben látjuk viszont, ahol egymás után két éjszakát töltünk. A szállásaink nagyon hangulatos, víz fölé épített bungalókban lesznek.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

10. nap - Inle-tó

 • Inle-tó: egész napos kirándulásra indulunk az Inle-tavon és környékén, amely Burma egyik legfontosabb természeti látványossága. Motoros csónakokba szállunk és a tó háborítatlan vízivilágával ismerkedünk. Az Inle-tó 1985 óta védett madárrezervátum, de számos más látnivalót is kínál. A gyönyörű természeten kívül, főleg az itt élők mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Láthatjuk a helyi halászokat, akik egyedülálló módon a csónakjaikban állva az egyik lábukkal eveznek. Meglátogatuk egy érdekes piacot, Indein falu mellett a 12-13. századi romos sztúpákat, felkeressük a Phaung Daw Oo pagodát, valamint több kézművesműhelyt: ékszerkészítőket, lótusz-szövőket, szivarüzemet és hajóácsokat. A tartalmas nap végén visszatérünk a szállodába.
 • Szállás: szálloda***; étkezés: reggeli és vacsora.

11. nap - Inle-tó - Heho - Yangon

 • Hajózás és repülés: reggel elhagyjuk az Inle-tó mellett fekvő szállodánkat és áthajózunk a tavon. Ezután Heho város repülőterére utazunk autóbusszal, ahonnan egy belföldi járattal Yangonba repülünk.
 • Yangon: ezen a napon lesz lehetőségünk alaposabban megismerkedni Yangonnal, Burma korábbi fővárosával. Elsőként a Bogyoke piacot járjuk körbe, majd a Kyaukhtatgyi Pagodát, ahol egy kék bálna méretű, fekvő Buddha pihen.
 • Shwedagon Pa­go­da: késő délután érkezünk Burma és egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb építészeti és kulturális örökségéhez, a Shwedagon Pa­go­dához. Ez a vi­lág leg­gaz­da­gab­ban dí­szí­tett arany sztúpája, egyben a világ egyik legszebb építménye. A 98 mé­ter ma­gas és 2500 éves arany ku­po­lát mint­egy 60 ton­na tisz­ta arany bo­rít­ja és szám­ta­lan drá­ga­kő (já­de, ru­bint, za­fír, gyé­mánt) éke­sí­ti. A sztúpa és a körülötte épült rengeteg szentély körül folyamatosan áramlik a buddhista hívők tömege, rendkívüli hangulatot kölcsönözve a pagodának. A látogatás után egy hotelben pihenünk egy keveset, mielőtt a repülőtérre utaznánk.
 • Étkezés: reggeli

12. nap - Yangon - Dubai - Budapest

 • Repülés: éjfél körül a repülőtérre utazunk, ahonnan Dubaiba repülünk. Kora reggel szállunk le Dubaiban, majd átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket. A déli órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Hosszabbítás - Ngapali Beach

 • Az alapprogramot meg is hosszabbíthatod Burma káprázatos szépségű tengerpartján, a Ngapali Beach-en.
 • A hosszabbítás ára: 100.000 Ft. Az előleg 40.000 Ft.
 • A programhoz szükséges belső repülés ára illetékkel együtt: 120.000 Ft.
 • Választható egyágyas felár: 85.000 Ft.

12. nap - Yangon - Thandwe - Ngapali Beach

 • Repülés: a reggeli órákban Yangon repülőteréről az óceánparti Thandwe kisvárosába repülünk, ahonnan autóbusszal utazunk a Ngapali-öbölbe.
 • Ngapali Beach: Burma első számú trópusi üdülőhelye, ami mégsem zajos és zsúfolt. A világ neves üdülőhelyeit idéző természeti környezetben, az Indiai-óceán pálmafás partján tölthetünk el három teljes napot. Egy színvonalas, négycsillagos hotelben foglaljuk el a szállásunkat a következő három éjszakára.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

13-14. nap - Ngapali Beach

 • Ngapali Beach: az időnket a csaknem 3 km hosszúságú Ngapali-öbölben, az Indiai-óceán homokos, pálmafás, egzotikus üdülőhelyén töltjük. A strand mentén színvonalas hotelek találhatóak, a háttérben az Arakan-hegység 1200 m magas csúcsai magasodnak. Az Ngapali-öböl semmiben sem marad el a gyönyörű thaiföldi vagy indonéz strandoktól, csupán egy valamiben: sokkal kevésbé zsúfolt. A szállásunk valamint a szolgáltatások színvonala, a környezet szépsége egyaránt tökéletesen alkalmas a pihenésre és a strandolásra. A négycsillagos hotelünk igényes spa részleggel rendelkezik. Az itt eltöltött időben néhány fakultatív programon is részt vehetünk, amiket a hotel személyzete szervez.
 • Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

15. nap - Ngapali Beach - Thandwe - Yangon

 • Repülés: napközben elhagyjuk a szállodánkat és Ngapali-öblöt. Thandwe repülőterére utazunk, ahonnan Yangonba repülünk.
 • Yangon: a repülőtérről a szállodába utazunk, majd a szobák elfoglalása után a napunk hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük.
 • Étkezés: reggeli.

16. nap - Yangon - Dubai - Budapest

 • Repülés: éjfél körül a repülőtérre utazunk, ahonnan Dubaiba repülünk. Kora reggel szállunk le Dubaiban, majd átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket. A déli órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A túrák nehézsége

 • A burmai program egy kétnapos gyalogtúrát tartalmaz, amire kétnapos felszereléssel kell elindulnunk. Szükségünk lesz váltás ruhára, tartalék meleg ruhára, esőkabátra, egy kisméretű hálózsákra és tisztálkodószerekre, amiket egy hátizsákban kell magunknak vinni. Mindezek beleférnek egy maximum 25 literes hátizsákba, így nem kell nagy terhet cipelnünk.
 • A kétnapos túra nehézsége közepes. Az ösvények jól járhatóak, nincsenek túlságosan sziklás vagy meredek szakaszok. Lényeges azonban, hogy nincs visszafordulási lehetőség. Ha valaki szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem jelenthet számára komoly nehézséget ez a kétnapos túra.
 • A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg. 

Szükséges felszerelés

 • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes és vízhatlan tú­ra­cipő, tartalék meleg ruha, polárdzseki, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), fürdőruha. A burmai hegy­vi­dé­ken esténként hű­vös várható, ezért ott szükség lesz melegebb öltözetre.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a napi tú­rák­hoz és a kétnapos kiránduláshoz, ku­lacs, elemlámpa, nap­szem­üveg, napolaj, szúnyogriasztó. Célszerű magunkkal vinni elektromos csatlakozó-átalakítót.

Szállások

 • Az éjszakákat kényelmes szállodákban töltjük, kétfős szobákban.
 • A kétnapos túra során egy éjszakát egy családnál, home-stay szálláson töltünk. Ebben az esetben ez közös hálótermet és közös mosdót jelent. Kapunk elegendő takarót, így hálózsákra nem lesz szükségünk.

Étkezés és ivóvíz

 • A rész­vé­te­li költ­ség tartalmazza minden nap a reggelit, valamint két ebédet és számos vacsorát. Az ét­ke­zé­sek fel­so­ro­lá­sa a rész­le­tes prog­ram­ban olvasható. 
 • Ami­kor nincs szer­ve­zett ét­ke­zés, ak­kor min­dig van le­he­tő­ség ét­ter­mek­ben ét­kez­ni. Egy át­la­gos ebéd Burmában kb. 5-8 USD.
 • Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk, amely nagyon sok helyen kapható. Más­fél li­ter ivóvíz ára: 0,5-1 USD.

Időjárás

 • Az utazás időpontjában nyári meleg várható. A hőmérséklet napközben 26-34 °C, maximum 36 °C körül valószínű, éjszaka 22-26 °C-ra hűl le a levegő. A burmai hegyekben azonban hajnalban előfordulhat akár 10 °C is.
 • Jelentős csapadék ebben az évszakban nem várható. Heves záporok, zivatarok előfordulhatnak, ezért fontos, hogy legyen nálunk tartalék meleg ruházat és esőkabát.
 • Ezeken az oldalakon ellenőrizheted Yangon, Mandalay, Bagan, Kalaw, az Inle-tó és a Ngapali Beach aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • + 6 óra, 30 perc.

Kommunikáció

 • Burma hivatalos nyelve a burmai, angolul kevesen beszélnek. 
 • Egyes szállodákban wifin keresztül érhető el az internet.

Útiokmányok, vízum

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Burmába. A vízumot a helyi partnerirodánk intézi. Az ára 18.000 Ft, amelyet indulás előtt az irodánknak kell kifizetni. 
 • Nagyon lényeges, hogy az útlevél a hazaérkezéstől számítva még további 6 hónapig érvényes legyen, valamint legyen benne 2 üres oldalpár.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetői elsősegélynyújtásban tudnak segíteni, de gyógyszert nem tudnak biztosítani a résztvevőknek.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. 
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal. 
 • Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.
 • Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.
 • Érdemes ellátogatni az utazaselott.hu honlapra.

Elektromos áram

 • Burmában az eu­ró­pai szab­vány­nak meg­fe­le­lő fe­szült­ség áll ren­del­ke­zé­sünk­re (220 V, 50 Hz), azonban eltérő elektromos csatlakozók vannak használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót.
 • Burmában az áramszünetek rendkívül gyakoriak, de a szállodák többsége rendelkezik generátorral. Jellemző, hogy este 10 óra után lekapcsolják az áramot a városokban. 

Valuta

 • Amerikai dollár (USD) kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a szállodákban vagy a helyi idegenvezetőnknél tudunk beváltani a helyi fizetőeszközre. Nagyon fontos, hogy csak újabb kiadású (2001. utáni) és nem gyűrött bankjegyeket váltanak csak be. 
 • Az ország hivatalos fizetőeszköze a burmai kyat (MMK). 1 Ft = kb. 5 kyat.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 300-400 USD + a helyszínen fizetendő költségek.
 • Burma alacsony árfekvésű ország. 

Helyszínen fizetendő költségek

 • Bagan, kerékpárbérlés: 2500 kyat, kb. 2 USD
 • Egyes múzeum belépők és fotózási engedélyek: kb. 30 USD
 • Burma, helyszínen fizetendő helyi illetékek: kb. 60 USD
 • Borravalók a helyi idegenvezetőknek és sofőröknek: összesen kb. 60 USD
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket, az esőkabátunkat és némi meleg ruhát.

Csomagolás az autóbuszra

 • Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró és vízálló. Az autóbusz csomagtartójába illetve a motorcsónakokba való pakoláshoz legelőnyösebb egy erős anyagból készült sporttáska. 
 • A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit kézipoggyászként felvihetünk a repülőre, magunkkal vihetjük a napi kirándulásokra és a kétnapos túrára, valamint az autóbuszok utasterében is kényelmesen elfér.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást a Colonnade (Atlasz) Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 20% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Burma ritkán lakott részeire is elvezet. A közlekedési eszközök nem mindenben érik el a fejlett világban elvárható színvonalat. 
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért a tú­ra­ve­ze­tő fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Egy ilyen jellegű döntés Irodánk túravezetőjének hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programot javasol a helyszínen.
 • A tengerparti hosszabbításra a túravezetőnk csak akkor tart a csoporttal, ha a létszám eléri a 10 főt.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott életkora: 10-60 év.
x

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbuszokkal, hajóval és motorcsónakokkal.
 • 8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást családi vendégházban, közös hálóteremben.
 • 9 reggelit, 2 ebédet és 9 vacsorát.
 • A programban szereplő látnivalók belépőit.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
 • A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
 • A burmai vízum árát.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbuszokkal, hajóval és motorcsónakokkal.
 • 8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást családi vendégházban, közös hálóteremben.
 • 9 reggelit, 2 ebédet és 9 vacsorát.
 • A programban szereplő látnivalók belépőit.
 • Irodánk túra- és idegenvezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
 • A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
 • A burmai vízum árát.
 • A borravalókat.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 128565

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Burma

Burma

Mianmar, Körutazás Burmában

Útazonosító: 128565

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Burma

Burma

Mianmar, Körutazás Burmában

Útazonosító: 128565

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!