Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel

Ft-tól/fő 67.200

Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 67.200 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Busz
Ellátás: reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 49802
Kívánságlistára teszem

A muzulmán és keresztény történelem emlékei
4 nap / 3 éj 

1. nap: Budapest – Szeged – Röszke - Belgrád – Višegrad – Szarajevó (710 km)

A hajnali órákban indulunk el a Bu­dapest-Kecskemét-Szeged-Röszke útvonalon Szerbia felé. Rövid pihe­nőkkel folyamatosan utazunk a Bel­grád-Mokra Gora útvonalon Bosz­nia-Hercegovinába. A határ átlépése után első boszniai megállónk a fes­tői Višegrad lesz. Itt ível át a smaragd zöld Drina-folyó felett az 1571-ben Mehmed Paša Sokolović nagyvezír által építtetett 11 lyukú kőhíd, az or­szág egyik legfontosabb UNESCO vi­lágöröksége. A híd kőpárkányán fel­idézzük a muzulmán és keresztény világ egykori választóvonalát képező város gazdag történelmi múltját a világhírű „Híd a Drinán” c. regény segítségével, amelynek leírása máig helytálló, majd a Drina kacskarin­gós szurdokvölgyében, alagutakkal tűzdelt vadregényes tájon utazunk tovább a bosnyák főváros felé. Szál­lásunk Szarajevóban lesz.

2. nap: Szarajevó – Mostar -Blagaj és Neum (210 km)

Reggeli után gyalogos városnézés következik: Szarajevó felfedezésére indulunk. A négy különböző vallást követő városlakók az évszázadok során sokszínű arculattal és gazdag kultúrával ajándékozták meg a vá­rost, melynek óvárosa a Miljacka-fo­lyó két partján az 1460-as években alakult ki. Ma is itt láthatók a legfon­tosabb műemlékek: Szultán dzsámi, Gazi Huszrev bég dzsámija, török kút, középkori házsor. A XIX. századot idézi az Osztrák-Magyar-Monarchia idején épült egyetem, a városháza és a hatalmas méretű Jézus Szíve római katolikus katedrális. 1914-ben Szarajevóban gyilkolták meg Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét: felkeressük a merénylet helyszínét és megtekintjük az eseményeket felidéző múzeumot. A séta végén szabadidő a XV. századi történelmi bazárban. Szarajevót dél felé hagy­juk el. Hamarosan a vadul vágtató Neretva-folyó szépséges völgyében találjuk magunkat és Mostarba ér­kezünk. Ez a komplett középkori oszmán épületegyüttest felvonultató kisváros Bosznia egyik fő turisztikai látnivalója. A város jelképe a XVI. században épített, egynyílású kőhíd, amely a délszláv háborúban ugyan elpusztult, de 2005-ben részben magyar segítséggel újjáépítették. Az UNESCO világörökség része. Is­merkedünk a híddal és környékével: óvárosi házsor, kézműves üzletek, Koski Mehmet pasa dzsámija és medreszéje. Meglátogatunk egy közel 350 éves török lakóházat is, amely eredeti berendezésével, idilli kis belső udvarával híven idézi la­kói egykori gazdagságát, az irigyelt „keleti kényelmet”. Szabadidőben bazár, minaret-mászási, illetve török kávé és vízipipa kipróbálási lehető­ség. Mostarból Blagajba vezet utunk. Blagaj ősi vára volt a középkorban a magyar királyi családba is beháza­sodó Kotromanić család ősi fészke. De festői környezetben itt bukkan felszínre a Buna-folyó karsztforrása is: másodpercenkénti 30 köbméte­res vízhozamával ez Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű természeti jelensége. Talán nem csoda, hogy 1520-ban épp a forrás fölé kiugró szikla tetején emeltek szúfi szerze­tesek egy elegáns kis kolostort (tek­ke), amely ma múzeummá alakítva várja látogatóit. Rövid pihenő után naplementére érkezünk a bosnyák tengerpartra. Szállásunk Neumban lesz (2 éj).

3. nap: Korčula hajóval – Peljesac - félsziget – Ston erődrendszere (160 km)

Egész nap pihenhet, strandolhat a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fa­kultatív ajánlatunk: A kéklő Adria mentén a közeli Peljesac-félszigetre buszozunk, amelynek „bejáratánál” épült a XIV. században két szinte ma is érintetlen város: Kis-Ston és Nagy- Ston. E településeket megdöbbentő­en impozáns fal köti össze: 5,5 kilo­méteres hosszával és 20 őrtornyával Ston középkori védmű-rendszere a legnagyobb a világon a Kínai Nagy Fal után! Az UNESCO listáján váro­mányos világörökségként szereplő Stoni Fal bejárható – fentről pompás a kilátás a tengerre, a környékbéli szigetekre, valamint a nagy osztri­ga-tenyésztő és sólepárló telepekre. Kanyargós, de lélegzetelállítóan szép úton utazunk tovább a Peljesac-fél­szigeten. Orebić-ből hajóval jutunk át a legendás Korčula szigetére. Fővárosa hosszan állt velencei és osztrák-magyar uralom alatt, jellegét leginkább ez befolyásolta. A helyi hagyomány szerint itt áll Marco Polo szülőháza, de ezen kívül is sok min­den emlékeztet az itáliai befolyásra: Szent Márk templom, dózse palota, velencei mintára épített palazzo-k, szárnyas oroszlános városkapuk és természetesen a mindenhol kapható pizza. Késő délután visszahajózunk Orebić-be. Napunkat a peljesaci teraszokon zárjuk: egymást érik itt a borászatok, hiszen a régió az Ad­riai-tengermellék legnagyobb kiter­jedésű szőlőtermő vidéke, gazdag ízharmóniájú vörösborai messze földön híresek. Borkóstolás, majd vásárlási lehetőség. Estére visszaté­rünk szálláshelyünkre.

4. nap: Međugorje, Pocitelj – Kravica vízesés-Budapest (800 km)

Megreggelizünk, majd a hegyek között, a Neretva folyó partján rej­tőzködő Pocitelj óvárosát tekintjük meg, ahol az elmúlt 200 évben szinte megállt az idő. Az egykori török hó­dítások ellen szolgáló erődvára alatt magasodó minaret és a dzsámihoz sétálunk. Láthatjuk a város újjáépí­tett óratornyát is. Utunkat folytatva a közeli Kravica vízeséshez igyekszünk felfrissülni! A buszunkból kilépve egy kis ösvényen érkezünk a víztömeg morajlását követve a paradicsomi Kravica vízeséshez, mely egyesek szerint maga a „kis-krka”! Lehetőség van egy frissítő rövid mártózásra, majd az Európa-szerte zarándokok millióit vonzó Međugorje felé uta­zunk. A bosnyák hegyek között meg­húzódó falu feletti dombon a hívek szerint 1981 óta időről-időre megje­lenik Szűz Mária, sokan az ő segítő jelenlétének tudják be az itt tapasz­talt csodás gyógyulásokat, kívánsá­gok teljesülését. Međugorje ma a legjelentősebb boszniai keresztény zarándokhely, évente milliók látogat­ják templomát és a jelenések helyét. Rövid pihenők és ebédszünet beik­tatásával hazautazás az Eszék-Duna­földvár-Budapest útvonalon. Érkezés a másnap éjszakai/hajnali órákban. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Kecskemét-Szeged útvo­nalon csatlakozó utasaink hazauta­zásuknál ezt vegyék figyelembe.).
x Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel


Árak és felárak (1 főre) 2020.A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasaRészvételi díj (VI.25., IX.10.):
69.500 Ft
Részvételi díj (VII.30.): 67.200 Ft
1 ágyas felár: 18.000 Ft
3x vacsora felár:8.900 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 2.280 Ft
CL PLUS biztosítás*:7.100 Ft
Utazás:autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás:3x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől)
Korcula és a Peljesac-félsziget borkóstolóval 7.500 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 90 HRK + 30 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Budapest - Kecskemét - Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel

Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel

Bosznia-Hercegovina, Sarajevo

Útazonosító: 49802

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel

Bosznia felfedezése, tengerparti pihenéssel

Bosznia-Hercegovina, Sarajevo

Útazonosító: 49802

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!