Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Ft-tól/fő 63.826
2020.06.02-tól irodánk a megszokott nyitvatartással várja utasainkat!
Legjobb ár:
63.826 Ft/fő-től

Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 63.826 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 137306
Kívánságlistára teszem

1. nap

Indulás Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból reggel 5 órakor. A kora délutáni órákban érkezünk meg a Csehország északi részén található Adršpach település közelében található homokkő sziklavárosba, amely homokkő sziklatornyok olyan elragadó együttese, melyek szépségét egyetlen fotó sem képes visszaadni, ez valóban az a hely, melyet az embernek saját szemével kell látni. A sziklavárosba belépve egy szép kis tó mellett kezdődik a túra, majd a fantáziadús nevekkel ellátott, különleges formájú sziklatornyok között kanyarog a széles, kényelmes turistaút. Természetesen itt is van egérlyuk (kb. 30 m hosszú), a túra során le-fel lépcsőzünk a hatalmas sziklatornyok között vezető hullámvasútszerű turistaúton. Túránk során láthatunk a sziklatornyok között megbújó vízeséseket, közülük a nagyobbik ráadásul egy barlangszerű üregben található, majd egy szűk lépcsősoron felmászunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz, amelyen rövid csónakkirándulást teszünk az ott várakozó csónakokat irányító hajósokkal. A csónakázást követően folytatjuk túránkat, és egy kis kitérővel, újabb szebbnél-szebb homokkő sziklaformációk között jutunk vissza túránk kiindulópontjára.
A túra távja 4,5 km, szintkülönbség 200 m, időtartam kb. 3,5 óra.
A túrát követően autóbuszunkkal tovább megyünk Lengyelországba, és az esti órákban érkezünk meg Jelenia Górába.
Szállás Jelenia Góra városában, 3 ***-os szállodában.

2. nap

A kirándulásunk második napján az Óriás-hegység (Karkonosze) legmagasabb csúcsa, a lengyel-cseh határon emelkedő Śnieżka (1602 m) meghódítására indulunk. Az Óriás-hegység legfontosabb turistaközpontjából, Karpaczból (820 m) ülőszékes felvonóval jutunk fel a csúcs közelében található felső állomásra (1340 m). Innen az Óriás-hegységben máshol is megszokott, kitűnő minőségű turistaúton indulunk a hegység, és egyben Csehország legmagasabb csúcsának meghódítására. A felvonótól két jól kiépített, kényelmes útvonal is vezet a csúcsra, az egyik rövidebb, de meredekebb, a másik kicsit hosszabb, de kevésbé fárasztó. A csúcs messziről jól felismerhető a tetején található hatalmas épületről, melyben egy kis turistabüfé is működik. A csúcsról nyíló panoráma megörökítése és rövid pihenőt követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk az útba eső Sziléziai-ház nevű turistaházig. Innen a vállalkozó kedvűekkel az elragadóan szép fekvésű Kis-tavat érintve gyalogosan érkezünk vissza Karpazcra. Akik viszont elégnek gondolják a felvonótól a csúcsig és vissza vezető utat, ők a csúcson vagy a turistaházban tartott hosszabb pihenőt követően felvonóval jutnak vissza a településre.
A túra távja a csúcsig oda-vissza 5 km, szintkülönbség +/-260 m, időtartam kb. 3-4 óra.
A túra távja Kis-tó kitérővel 11 km, szintkülönbség +400/-900 m, időtartam kb. 5 óra.

Miután a csoport mindkét része visszaérkezett Karpaczba, fakultatív kirándulást teszünk az Óriás-hegység másik ismert látványosságához, a Kamieńczyk-vízeséhez. Ez a látványos, csak védősisakban látogatható vízesés Karpacztól 30 km-re található. A vízeséshez széles, sziklás erdei úton lehet eljutni.
A túra távja oda-vissza 3 km, szintkülönbsége +/-140m, időtartama kb. 2 óra.
A vízesés megtekintése után visszautazunk Jelenia Górába, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap

Reggeli után eddigi szálláshelyünket magunk mögött hagyva Książ felé indulunk, ahol megnézzük Lengyelország harmadik legnagyobb kastélyát, az ,,Alsó-Szilézia gyöngyszeme" néven ismert Książ kastélyát. A természetvédelmi területen fekvő kastély egy 395 m magas szikla tetejéről néz le a Pelcznica-folyóra, mai formáját az 1900-as évek elején nyerte el, az épületkomplexumban jelenleg művészeti galériák, éttermek és három szálloda működik. A kastélyt 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül, a reneszánsz kastély legszebb része a pazarul díszített Maksymilian-terem.
Książból Wrocławba utazunk, ahol városnéző séta során megismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának legszebb, legértékesebb látnivalóival. Sétánk során a Piactér szebbnél szebb polgárházai mellett megnézzük az Óváros központjában álló Városházát, valamint a wrocławi Tudományegyetemnek a XVIII. század első feléből származó Aula Leopoldina nevű dísztermét. Wrocławot a ,,Hidak városa" néven is ismerhetjük, ott tartózkodásunk alatt megismerkedünk a leghíresebb hidakkal, csakúgy, mint a város modern kori látványosságaiként ismert wrocławi törpékkel. Ostrów Tumski városrészben meglátogatjuk gótikus Keresztelő Szent János-székesegyházat, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra. A város különleges látnivalói a monumentális Racławicei-körkép című festmény, melyet a szabadprogram alatt egyénileg tekinthetnek meg (előzetes bejelentkezés szükséges!), valamint az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnok, melyet felvettek az UNESCO Kulturális Világörökségi listájára.
A városnézést követően szabad programra nyílik lehetőség, majd elfoglaljuk szállásunkat. Este fakultatív programként az érdeklődőkkel a Centenáriumi Csarnok melletti parkban megnézzük a Fontanna Multimedialna nevű holografikus szökőkút látványos műsorát.
Szállás Wrocławban, 3 ***-os szállodában.

4. nap

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazafelé indulunk. Útközben teszünk egy kitérőt a Lengyelország déli részén található Tábla-hegyek Nemzeti Parkba (Góry Stołowe), amely Lengyelország egyetlen lemezes felépítésű hegysége. Rendkívüli sziklaformák, mély barlangrendszerek, labirintusok, szakadékok alakultak itt ki. Lenyűgöző látvány a hatalmas sziklatömbök alkotta merész sziklaalakulatok, amelyek bonyolult labirintusszerű hasadékokat zárnak körbe. A nemzeti park egyik legérdekesebb sziklaformációja a Nagy-hasadék (Szczeliniec Wielki, 919 m), amely egyben a Tábla-hegyek legmagasabb csúcsa. A hasadék tetejére 665 sziklába vájt kőlépcső vezet fel, a hasadék tetején pedig egy kilátóterasz és egy menedékház valóságos sziklalabirintust találunk. Különösen érdekes a Pokol nevű 20 m mély nyílás, ahol még júliusban is hó található, valamint a Nagy-hasadék legmagasabb pontja, az Ükapa Fotelje.
A Nagy-hasadék tetejéről visszaereszkedve buszra szállunk, és most már valóban hazaindulunk. Útközben két technikai szünettel a késő esti órákban érkezünk Budapestre.
A túra távja oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség +/-200 m, időtartam kb. 3 óra.

tura_picto__1_002.png

2-es nehézségű túra:
könnyű, átlagos erőnléttel könnyen teljesíthető túra, amely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot.

A fenti besorolás áltolánosan értendő, irodánk által szervezett valamennyi túra nehézségi szintjének figyelembevételével készült! Gyakran túrázó/kiránduló utasainknak adhat támpontot! Amennyiben Ön nem gyakorlott túrázó, kérjük olvassa végig az alábbi információkat és/vagy keresse kollégáinkat irodánk elérhetőségein. 


1. nap:

- Homokkő sziklaváros: a túra távja 4,5 km, szintkülönbség 200 m, időtartam kb. 3,5 óra.


2. nap:

- Óriás - hegység: A túra távja a csúcsig oda-vissza 5 km, szintkülönbség +/-260 m, időtartam kb. 3-4 óra.
- A túra távja Kis-tó kitérővel 11 km, szintkülönbség +400/-900 m, időtartam kb. 5 óra.
- Kamieńczyk-vízeséhez: A túra távja oda-vissza 3 km, szintkülönbsége +/-140m, időtartama kb. 2 óra.


3. nap:

- nem tartalmaz túrát


4. nap:

- Tábla-hegyek Nemzeti Park: A túra távja oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség +/-200 m, időtartam kb. 3 óra.Utazás:
 autóbusszal 


Szállás:
2 éjszaka Karpaczban vagy környékén, 1 éjszaka Wroclawban vagy környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban 


Ellátás:
 reggeli

x Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!

Fakultatív vacsora :kb. 50 PLN/fő/alkalom
  
Várható költségek:  
Adrspach sziklavároskb. 120 CZK/fő
Csónakázáskb. 50 CZK/fő
Óriás-hegység kb. 50 PLN/fő
Kamienczyk-vízeséskb. 10 PLN/fő
Ksiaz kastélykb. 50 PLN/fő
Tábla-hegyek / Nagy-hasadék kb. 10 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!

Fakultatív vacsora :kb. 50 PLN/fő/alkalom
  
Várható költségek:  
Adrspach sziklavároskb. 120 CZK/fő
Csónakázáskb. 50 CZK/fő
Óriás-hegység kb. 50 PLN/fő
Kamienczyk-vízeséskb. 10 PLN/fő
Ksiaz kastélykb. 50 PLN/fő
Tábla-hegyek / Nagy-hasadék kb. 10 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
Belépők

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 137306

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 137306

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Alsó-Szilézia: óriások és törpék földjén

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 137306

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!