Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Ft-tól/fő 359.700

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
239.700 Ft/fő-től

Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 239.700 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 150315
Kívánságlistára teszem

Albánia

Info:

[rb]menetrendszerinti repülőjárattal és autóbusszal

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió

Albánia - Shqipëria, ahogy a helyiek hívják saját földjüket, drámaian szép ország. Kicsit kevesebb, mint 29.000 km2 területen - mégis ,,kontinensnyi" változatossággal. Sokak szerint Európa egyetlen egzotikus országa.  Hihetetlen tájakkal, pazar néprajzi sokféleséggel, és rendkívül gazdag históriával. Védett műemlék negyedeiben ókori görög-római, középkori velencei vagy török emlékekkel, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékáról.   Aki járt már itt... mindig visszavágyik - aki még nem, jogosan próbál kutakodni a ,,balkáni titkok"nyomán. Menetrendszerinti járaton jutunk el a minden ízében gyönyörű mediterrán országba. Mindkét tengerét (Adria-tenger, Jón-tenger) ,,megízleljük", s eljutunk többek között a Földközi-tenger utolsó part-menti fenyveseibe (Llogara Nemzeti Park) vagy az egyedien vadregényes Gjipe-kanyon partvidékére is. S igen... a Drinit festői kanyonjaiban hajózva érjük el ismét az Albán-Alpok mélyét, a meseszép fekvésű Valbone-völgyet.

 

Magyar idegenvezetéssel.

Aktív felfedezőút.

Leiras:

1. nap: Szkutari és magyar históriái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren délelőtt 09:30-kor. Elrepülés bécsi átszállással Tiranába 11:25-kor. Megérkezés Albánia fővárosába 16:40-kor. Megismerkedés albán házigazda-kísérőnkkel, majd kb. 90 perces utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába. Történetek Észak-Albánia legfontosabb városának múltjából, s annak magyar vonatkozásairól: A magyar Balkán-kutató tudományos expedíciók (1916-1918) vázlatos áttekintése, néhány szóval azok legfontosabb résztvevőiről, mint pl. Cholnoky Jenő, Lóczy Lajos, Teleki Pál vagy Csiki Ernő. Koraesti bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő.

Éj Szkutariban

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig

Reggeli majd rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. Itt védekezett Gentius, az utolsó független illír király a túlerőben lévő római légiók ellen, Kr.e. 168-ig. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte, egészen 1913-ig. A falakon belül ma is egymás mellett állnak az ,,itáliai" katolikus templom és az ,,anatóliai" szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben. Shkodra az albániai katolicizmus központja, számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az ,,egyensúly megtartása" érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával I. Zogu király (1928-1939) néhai kedvenc villájánál, illetve a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Koraesti visszaérkezés a hotelünkbe.

Éj Szkutariban

3. nap: A Drinit- és az Albán-Alpok csodái

Korai reggeli után utazás a Drinit folyó partjára, a Koman tározóhoz.  Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Menet közben áttekintés a Koszovóig- és Montenegróig terpeszkedő Alpet Shkiptare (Albán-Alpok), az ,,Átkozottul vad hegyek" természeti földrajzáról. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, lassú utazás a hotelünkbe, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között a Zla Kotala (2.534 m) - Montenegró legmagasabb csúcsa, illetve a Deravica (2.656 m) - Koszovó legmagasabb csúcsa is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 4 órás túra a Maja Jezerce (2.694 m), az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora.

Éj a Valbone völgyben

4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára

Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon. Utazás közben történeteka Rigómezei csatákról (1389.; 1448); I. Murád- és Hódító Mehmet szultánok életéről és koráról.  Fejezetek Hunyadi János (1407-1456) és Szkander bég (1405-1468) életéből, eklektikus értékelési kísérletekkel, így röpke 600 évvel tetteik... és szövetségkötéseik után... Ismerkedés néhány albán származású nagyvezír (48 albán nagyvezíre volt az Oszmán birodalomnak!)  sorsával, illetve a XIX. századi időkkel, a Prizreni Liga históriájával és a tervezett XIX. századi Albán Vilayet határaival, jelentőségével. Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja. (Oszmán) bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora, majd igény esetén fakultatív vízipipázás igazi efendik módjára...

Éj Krujében

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka

Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló ,,élő skanzen" az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset - Ólom mecset - Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szentháromság templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Rövid szabadidő és vásárlás. Délutáni indulás az Otrantói-szoros (az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozása) legrégebbi településére, Vlora városába. Útközben vázlatos áttekintés a Kr.e. VI. században görög gyarmatosok által alapított Aul?n, római és latin Avlona, a mai Vlora korszakairól. Néhány szemelvény az Otrantói-szoros és a közvetlen tengerparti Akrokerauni-hegyvidék páratlan természeti értékeiről. Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív mártózási lehetőség a tenger(ek)ben. 

Éj Vlorában

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és a Gjipe-kanyon

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. "Felkapaszkodás" busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan "függő" Llogara-hágóra. A hajmeresztő panorámák fotózása, jó látási viszonyok esetén az "Olasz csizma sarkáig". Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel. Közös 2-3 órás séta, szerencsés esetben zergék, kőszáli sasok, esetleg keselyűk megpillantásával. Leereszkedés az Albán-Riviéra vadregényes partjaira, Ilias falujáig. Kb. 1 órás séta a Gjipe-kanyon (albánul Kanioni i Gjipesë)peremén, a kiépítetlen Gjipe strandig. Fürdőzés a Jón-tenger türkizkék vizében, meseszép környezetben. Séta lehetőség az idegenvezetők részvételével a Gjipe-kanyon mélyén, a helyenként 15 méterre össszeszűkülő falóriások között. Hazaúton sztorik báró Nopcsa Ferenc (1877-1933), Albánia talán legismertebb magyar utazója, feltárója életéből.  Esti visszaérkezés Vlorába.

Éj Vlorában

7. nap: Hajózás a a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban

(Figyelem! Fürdőruha, zárt cipő, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az ekhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök vidéke, vizeiben egyedi biológiai sokszínűséggel. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfőkák is. A vízalatti világ hihetelenül gazdag - búvárszemüveg hozatala ajánlott. Strandolás 1 vagy 2 helyszínen. Hidegvizes zuhanyozási lehetőség, majd visszautazás Vlorába. Koraesti, 2,5 órás utazás Tiranába. Közös vacsora.

Éj Tiranában  

8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér - Ethem bég mecset - Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) - Parlament - Nemzeti könyvtár és a néhai ,,Olasz negyed". A kirándulás során különösképp I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) életére és korára figyelünk, s az olasz befolyás akkori - és mai jegyeire. Történetek Apponyi Géraldine királyné (1915-2002), "Magyarország Fehér Rózsája" életéről. Délutáni kiutazás a nemzetközi reptérre, érkezéssel 15:30-kor. Elrepülés átszállással Budapestre 17:30-kor. megérkezés a Liszt Ferenc reptérre este 22:15-kor.

További információk:

Figyelem!

Zárt túracipő, fürdőruha, naptej, napszemüveg és fényvédő kalap hozatala hangsúlyozottan ajánlott. Az Albán-Alpokban eső előfordulhat - így esőkabát hozatala is javasolt.

További információk 2:

 

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

Ismerje meg Albániát!

x Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Az ár tartalmazza:
repülőjegyet illetékkel (változhat)szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákbanfélpanziós ellátástbelépőket

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)borravalókkb.: 3 EUR/ fő/ napEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár60 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
repülőjegyet illetékkel (változhat)szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákbanfélpanziós ellátástbelépőket

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)borravalókkb.: 3 EUR/ fő/ napEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár60 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 150315

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 150315

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Albánia legszebb vidékein, az Albán-Alpoktól - a Jón-tengerig (Repülő)

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 150315

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!