A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

Ft-tól/fő 802.500

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
802.500 Ft/fő-től

A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 802.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: reggeli
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója: 156289
Kívánságlistára teszem

Nalcsik

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

reggeli, 2 alkalommal expedíciós ebéd

1. Az 5.642 m magasra tornyosuló Elbrusz és vidéke Oroszország és Délnyugat-Ázsia legmagasabb területe. Nincs ennél magasabb rétegvulkán egész Eurázsiában, és nincs másik ilyen fellegekben rejtőzködő földdarab, változatosabb nyelvi,- történelmi,- néprajzi örökséggel.

2. Hegyvidéki törökök és kaukázusi népek drámai szépségű hazája, megannyi itt járt magyar kutató utazásainak históriájával.Utazásunk északról indulva járja végig a Nagy-Kaukázus legkülönlegesebb völgyeit, egészen azok végéig, a főgerinc jégbe és hóba temetkezett 5.000 m feletti piramisaiig. Így fedezzük fel többek között a Kubán, a Teberda, a Bakszan és a Csegem völgyeit, és így pihenünk az Elbrusz hómezőinek csendjében.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Kis létszámú csoport: max. 22 fő

Leiras:

Az 5.642 m magasra tornyosuló Elbrusz és vidéke az Oroszországi Föderáció és Délnyugat-Ázsia legmagasabb területe is egyben. Nincs ennél óriásibb rétegvulkán egész Eurázsiában, s nincs másik ilyen fellegekben rejtőzködő földdarab, változatosabb nyelvi,- történelmi,- néprajzi örökséggel. Hegyvidéki törökök (balkárok, karacsájok, nogajok, egyéb törökök), és kaukázusi népek (kabardok, oszétok, abazák, csecsenek és cserkesz népek) drámai szépségű hazája - megannyi itt járt magyar kutató (pl. Emánuel György, Besse János, Déchy Mór, Bálint Gábor, Zichy Jenő, Szádeczky-Kardoss Lajos) expedícióinak kalandod históriáival. Utazásunk északról indulva járja végig a Magas-Kaukázus legkülönlegesebb völgyeit, egészen azok végéig, a főgerinc jégbe és hóba temetkezett 5.000 m feletti piramisaiig. Így fedezzük fel többek között a Kubán,- a Teberda,- a Bakszan,- és a Csegem - völgyeit, így pihenünk meg az Elbrusz hómezőinek csendjében. Kaukázusi tartózkodásunk alatt ,,feltárul" két ősi, mégis szinte ismeretlen autonóm állam, Kabard - Balkárföld és a Karacsáj - Cserkesz Köztársaság számos titka is.

1. nap: Budapest - Mineralnie Vody

Találkozás reggel 9:00 órakor a Liszt Ferenc repülőtéren. 10:55-kor elrepülés moszkvai átszállással Mineralnie Vody-ba. Koraesti érkezés után rövid utazás Kabard - Balkárföld fővárosába, Nalcsik-ba, vagyis "Kis lópatkó" városába. Menet közben áttekintés a Kaukázus-vidék földrajzáról, illetve a Központi- vagy Magas-Kaukázus különleges természeti viszonyairól, az itt élő hegyi török (törökül: Tawlu til) és kaukázusi népek néprajzilag és kulturálisan is igen színes világáról. Szállás Nalcsikban.

2. nap: Karacsáj-balkárok és kabardok - El'tyubyu titkai

Reggeli indulással utazás a Csegem-völgyben, az 5.204 m magas Dykhtau előteréig. A ,,Kik azok a kaukázusi népek?" kérdés körbejárása, különös tekintettel a kabard, cserkesz népcsoportokra. A 12.500 km2 területű autonóm köztársaság vázlatos, általános bemutatása, fotószünetek sokaságával, a szebbnél szebb szakaszokon. Séta a Csegem-vízesésnél, majd a Csegem-szurdok könnyező szikláinál. Néhány szó az Orosz-cserkesz háborúk (1763-1864), illetve a Kaukázusi háborúk (1817-1864) koráról, s azok máig ható következményeiről. Séta a havasi legelők övében lévő El'tyubyu falujában, majd annak ősi halotti városában, jó látási viszonyok esetén elképesztő panorámákkal. Visszafelé úton áttekintési kísérlet a Kaukázusban élő török népek mai elhelyezkedéséről, területeiről. (karacsáj-balkárok, nogajok, kumükök, azerbajdzsániak). Szállás Nalcsikban.

3. nap: Kabard - Balkárföld Magashegységi Nemzeti Park

Látogatás a Nemzeti Múzeumban. ,,Beutazás" a Kabard - Balkárföld Magashegységi Nemzeti Park a Cserek folyó mentén megközelíthető területeire. Séta az erdőkkel körbeölelt Goluboje-tó partján, majd haladás egyre magasabbra, a Cserek szurdokvölgyein át. Séta Verkhyaja Balkaria romvárosában, látogatással az Amir Kán őrtoronynál, majd az Abajev erődnél. Erőnktől és hangulatunktól függően megfelelő kilátópont keresés, ahonnan tisztán látható a Shkara, illetve a Dykhtau 5.000 m fölé tornyosuló jeges ,,falrendszere". Koraesti visszaérkezés a fővárosba. Szállás Nalcsikban.

4. nap: A Kaukázus első magyar feltárói nyomán az Elbrusz oldaláig

Reggeli után elutazás az Elbrusz Nemzeti Parkba. Az írott idők kezdete óta legendás hegy a perzsa krónikákban az ,,Ég őrzője", illetve a "Kétfejű" megnevezéssel szerepelt, míg a török népek Mingi-tau (Örökkévaló hegy, Ezerhegy) néven tisztelték. Az ókori görögök és rómaiak meséiben ez volt a láncra vert Prométeusz lakhelye. Haladás a Bakszan folyó festői völgyében rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon. Ismerkedés Emánuel György cári altábornagy, illetve Besse János életével, akik az első sikeres Elbrusz expedíció magyar vezetői, krónikásai voltak. Fakultatív fohász- és tengri áldozat bemutatási lehetőség, az előttünk álló 48 óra optimális látási viszonyaiért... Bejelentkezés hotelünkbe, majd nagyon rövid, türelmetlen felkészülés az Elbrusz oldalán zajló programunkra. Feljutás felvonóval Azau rétjeiről a Staryi Krugozor állomásig (2.950 m). Közös séta és fotózás, majd emelkedés tovább felvonóval a Mir állomásig (3.500 m). Pihenő, a tájképek élvezete, majd feljutás beülős felvonóval a Garabashi állomásig (3.750 m). Hangulatunktól, ,,hegymászó étvágyunktól" függően séta 4.000 m magasságig, sok fotóval. Első személyes Elbrusz tapasztalataink birtokában immár... Este ismerkedés Déchy Mór (1851-1917), a méltán nemzetközi hírű magyar Kaukázus kutató életével. Déchy 7 kaukázusi expedíciójának vázlatos áttekintése, munkái és a róla írt könyvek alapján. Megemlékezés a magyar felfedező sikeres, 1884. augusztusi Elbrusz mászására. Szállás Terszkolban.

5. nap: Az Elbrusz vonzásában

Egész napos, 6-7 órás túra a Terszkol folyó völgyében, a Terszkol gleccser tövéig, ami egyben a sebes-vizű folyó eredete is, vagy a Terszkol kilátóterasz magasságáig, a legfestőibb Elbrusz panorámák fotózásával. Séta közben ismerkedés a Magas-Kaukázus nemzeti parkjainak erdei élővilágával: medvék, hiúzok, farkasok és a madárvilág. Figyelem! Az ismerkedés elméleti jellegű, ez különösképp a medvék esetében fontos tudnivaló... A jóleső ,,Világ tetején" élmények után koraesti ,,aláereszkedés" szállásunkra. Szállás Terszkolban.

6. nap: Cserkesz Köztársaság - Kazár Kaganátus erődje

Korai reggeli, majd utazás a Karacsáj - Cserkesz Köztársaságba. A 14.300 km2 területű autonóm köztársaság vázlatos, általános bemutatása a buszon, szorgos szemléltetésekkel. A ,,határ" átlépése Krasznij Kurgánnál, felkapaszkodással a 2.300 m magas Gumbashi-hágóra. A térségben járt magyar kutatók (Zichy Jenő, Bálint Gábor, Szádeczky-Kardoss Lajos, Wosinszky Mór, Pröhle Vilmos) életének, munkásságának igaz meséinek tolmácsolása. Átkanyarodás a szerpentineken a legendás mesék világába: Néhány szó Bendefy László ,,A magyarság kaukázusi őshazája - Gyeretyán országa" c. különleges művéről, s benne az itt eredő Kuma folyó mentén valaha (lehet, hogy) létezett Kummagyariáról. Leereszkedés Karacsajevszk-be, a Kubán folyó mentén épült regionális központba. Az itt élő különböző karacsáj, oszét, cserkesz és nogaj ,,típusok" megfigyelése, s pár szó az Azovi-tengerig kanyargó, 870 km hosszú folyóról. Látogatás a Kalezh-hegyen álló, Kumár erősségének romjánál. Az 5 m falmagasságú, valaha 12 bástyás erődöt bolgár-törökök, esetleg a kazárok építhették, s a kutatók szerint az Arab - Kazár háborúk (642-799) egyik legfontosabb színtere lehetett. Az erőd megtekintése után továbbutazás a 10. századi Shoana templomhoz. A bizánci stílusban épült templomban kaukázi tamgák (nomád embléma), görög és arab írásjelek is láthatóak, valaha a térség az Alán Püspökségéhez tartozott. Utazás a Teberda egyre vadregényesebb völgyében a Teberda Nemzeti Park hegyóriásai között. Látogatás a nemzeti park múzeumában, illetve állatkertjében. Esti érkezés Dombaybe. Szállás Dombayben.

7. nap: A Szevernij Prijut-hágó és a Tömenköl tengerszem vadregényes tájain

Reggeli után utazás a Teberda mellékága a Klukhor mentén - ,,amíg az út vezet". Séta a hatalmas Tümenköl tengerszem partján, majd továbbutazás a Kicsi-Murudzu torkolatáig. Az útviszonyok- és engedély viszonyok függvényében rövid buszozás, vagy séta a Szevernij Prijut-hágó festői szerpentinjeire. Erő- és motivációs állapotunktól függően további túra a Klukhor tengerszem ,,himalájai" világába. A körülöttünk tornyosuló hó és jégmezők fotózása. Késő délutáni visszaérkezés szállásunkra. Szállás Dombayben.

8. nap: Felvonó a felhőkbe

Reggeli után utazás az új felvonórendszer alsó állomásához. Feljutás 2 átszállással 3.200 m magasságig a Musza - Acsitara sziklahavasaira. 4-5 órás séta a Magas-Kaukázus főgerincének csodaszép panorámáival (jó látási viszonyok esetén). Az Aksaut, Beleja Kaya és a Dombay-Ülgen csúcsok ,,piramisainak" beazonosítása. Késő délutántól szabadidő, pihenés. Szállás Dombayban.

9. nap: A Bermamyt-plató sztyeppéin

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, utazás 4x4 meghajtású terepjáróinkkal a Bermamyt-plató sztyeppéire. Útközben néhány szemelvény a területet valaha uraló Kazár Kaganátus (650-969) türk népeinek históriájából. Kik voltak a kabarok, s kik a besenyők? Mit írtak a keleti szerzők a türkökről és baskírokról - vagyis a magyarokról? Maszúdi-; Dzsjháni-; Bölcs Leó és Bíborbanszületett Konstantin bizánci császárok feljegyzései - a valaha itt élt magyarokról. Séták és fényképszünetek a plató peremein, szerencsés esetben az Elbrusz festői, távoli panorámájával. Utazás a Malka kanyon felső peremén, az aktívabb résztvevőkkel lejutás annak aljára, két különböző helyszínen is. Utazás a szállásunkra a koraesti órákban. Készülődés a másnapi hazautazásra. Közös búcsúvacsora, a látottak és átéltek értékelésével. Szállás Mineralnye Vodyban.

10. nap: Mineralnie Vody - Budapest

Kora hajnali ébresztő után utazás Mineralny Vody repülőterére. Elrepülés 7:10-kor, majd moszkvai átszállással hazaérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre 16:30-kor.

További információk:

Beutazási feltételek

Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről ITT tájékozódhat. 

 

 


Vízum

 

Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges. 

 

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.

 

- 1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.

 

- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

x A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel,(melynek értéke:kb. 267.000 Ft)a megadott szállásta reggelis ellátást, 2 alkalommal expedíciós ebédeta megadott programokata helyszíni közlekedésta belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat23.000 Ftaz elvárt borravalót30 EUR / főaz útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felárFélpanziós felárBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel,(melynek értéke:kb. 267.000 Ft)a megadott szállásta reggelis ellátást, 2 alkalommal expedíciós ebédeta megadott programokata helyszíni közlekedésta belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést

\n

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat23.000 Ftaz elvárt borravalót30 EUR / főaz útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felárFélpanziós felárBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 156289

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

Oroszország, Körutazás Oroszországban

Útazonosító: 156289

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

A Magas-Kaukázus és az Elbrusz vonzásában (Repülő)

Oroszország, Körutazás Oroszországban

Útazonosító: 156289

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!